Lze přenést číslo s předvolbou 601?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod zqwaxx 30. 11. 2007 00:58

Mate nekdo zkusenost z prenosem cisla s predvolbou 601 od o2?
zqwaxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomhrusk 30. 11. 2007 09:03

Není to ještě síť NMT???
tomhrusk
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 30. 11. 2007 09:07

tomhrusk : Spěte dál, není.

zqwaxx : Pokud je na tom čísle některý z výhodných tarifů jako je T!P RELAX, tak bych se toho určitě žádným způsobem nezbavoval. Co se týče přenosu, tak nevím o nikom kdo by to zkoušel. Takže teoreticky by to měl být běžný přenos, ale těžko říct, zda to bude bezproblémové i v praxi.
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Já Osobně 30. 11. 2007 10:29

Byla tady o tom už diskuse, někdo přenesl 601 k VF tuším a měl problém, že se mu lidé z O2 nemohli dovolat. Nakonec u O2 přišli na to, že 601 se vůbec přenášet nemělo :mrgreen: Nevím jak to ale dopadlo...

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Michal P 30. 11. 2007 13:32

Původní pravidla přenositelnosti totiž s přenášením 601 nepočítala, protože to v té době patřilo k síti NMT a na tu se přenositelnost nevztahovala. Až potom se O2 rozhodlo u zrušení NMT a čísla převedlo do GSM.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zqwaxx 30. 11. 2007 14:34

Neni tam relax... je tam simlpe1980 ale u o2 me uz tak nehorazne nas...i ze to risknu... Podle dodatku o prenositelnosti jsou nekdy tusim letos od brezna 601 cisla taky zarazena do prenositelnosti.. No tak uvidime jak to dopadne...
zqwaxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Morx 16. 4. 2009 10:08

Dovolím si vytahnout staré téma, jelikož by mě zajímalo jak to dopadlo s pokusem o přenesení.
A obecně jaké jsou současné zkušenosti s přenášením čísel s předvolbou 601? Poslední zmínky na fóru jsou z konce minulého roku.
Morx
Junior

Odeslat příspěvekod KubbY 16. 4. 2009 12:15

601 je plně portovatelné stejně jako ostatní řady, je tam pouze vyjímka na rozsah určený pro CDMA. Jestli někdo odešel k VF a od O2 se jim nemohli dovolat, tak je to jenom o nastavení směrování od operátorů, to nastavuje na své straně VF i O2. Takže informace o tom, že se něco nemá portovat je zcela mimo ;-) Krom toho bych chtěl vidět to vyjádření z O2, je to totální nesmysl nebo pochybení jednotlivce.
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý