Podepsal jsem smlouvu na ulici, co teď?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mates III 13. 12. 2007 22:29

Zdravím,
mám problém,přítelkyně byla zastavena koncem listopadu nějakou dealerkou t-mobile.Nabízela jí "zdarma vyzkoušet SIMkartu",přítelkyně se několikrát ujišťovala zda jde opravdu o předplacenku Twist a ne úpis t-mobile na paušál,dealerka ji několikrát řekla,že ne a že nemusí SIMkartu aktivovat,pokud by jí nevyužila...Ale chtěla po ní její údaje a podpis,vzhledem k tomu,že byla ujištěna,že nejde o úpis na paušální tarif,jí své údaje nadiktovala a navíc podepsala smlouvu!(Nechápu jak někdo může něco podepsat jen tak :oboze )SIMkarty jí dala hned 2,že může dát někomu a můžou si výhodně volat...Ale co se nestalo,dnes došli 2obálky t-mobile s vyúčtováním a složenkou na zaplacení faktury paušálu.
Inu,navštívili jsme pobočku t-mobile a zjistili,že přítelkyně podepsala 2 smlouvy s paušálem na 2 roky.Prodavač v t-mobile byl ochotný,sdělil co jde za tarif tedy HIT 250(nevím to jistě),ale měsíčně to dělá 300 s DPH za každou SIM.Dále jsme se dozvěděli,že smlouva šla zrušit 14 dní od podepsání,bohužel to se přešvihlo (smlouva uzavřena 21.11).Tudíž prodavač nám řekl,že může podat stížnost na základě popisu situace,vše popsal do nějaké stížnosti a že se musí počkat 30 dní,než se k tomu t-mobile vyjádří...SIMkarty nejsou rozbalené,jedna vybalená z obálky,ale "SIM není odlouplá z té karty".
To jest vše.nevíte jak v této situaci postupovat?Nějaké "chytré rady"?

//Aleš P. : Přejmenováno.
Naposledy upravil mates III dne 13. 12. 2007 22:33, celkově upraveno 1
Nokia 6500 slide
MacBook 2,4 GHz
mates III
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 13. 12. 2007 22:33

To si neprečetla CO podepisuje ?
Ach jo, co s takovými lidmi dělat ...
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mates III 13. 12. 2007 22:36

Nene,bohužel ne,formulář vyplňovaný na ulici vypadá jak "kapesník" a ne jako smlouva,vím,že je to chyba přítelkyně,ale i dealerka má na tom jistý podíl,protože v podstatě ji podvedla...
Nokia 6500 slide
MacBook 2,4 GHz
mates III
Junior

Odeslat příspěvekod le_fox 13. 12. 2007 22:38

mates III/ Věřím, že to zruší, T-Mobile v těchto případech postupuje překvapivě korektně

michal P/ no, mohla se podívat, ale ty dealerské smlouvy jsou úplně šíleně nepřehledné, stručné a téměř nic v nich není napsáno, dokonce většinou ani tarif, proto je jednoduché většinou od nich odstoupit (spoléhají na to, že to většina lidí nebude řešit)

co je ale hyenismus, kdy do tohoto zatáhnout chudák staré lidi, na poště sotva stála babička, tipoval bych kolem 80, které slíbili, že je to na dobíjení kreditu, že oproti O2 ušetří, dali jí to i pro manžela. měla to ještě rozbalené, ptala se jak se píše ta adresa a pak mi i ukázala ty smlouvy a tu výpověď (poznala, že tomu rozumím, tak se chtěla poradit),tak jsme tam ještě něco dopsali). Jak říkám, sotva se tam o té hůlce držela, to musí být naprosté hyeny ti dealeři :(
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod mates III 13. 12. 2007 22:52

2le_fox: Tak to je velmi dobrá zpráva,taky doufám,že se to vyřeší...

Hmm,je smutné jak chce každý jen okrádat lidi na záladě neznalosti nebo věku. Přál bych jim,aby se taky jednou dostali do takové situace,kdy je někdo podvede nebo jinak okrade...
Nokia 6500 slide
MacBook 2,4 GHz
mates III
Junior

Odeslat příspěvekod xsrespect 13. 12. 2007 22:57

nic proti ale to je opravdu hloupost dotycne, nevim kde by po me chteli udaje pri koupi predplacenky a jeste s podpisem?? porad me udivuje ze se najdou lide kteri temhle "hajzlikum" skoci na spek... ale co jsem tak cetl, tak vetsinou neni problem smlouvu zrusit, tyhle prodeje "na ulici" nemaji nic spolecneho s prodejem na prodejne, na ulici vam prodaj i svoji matku aby si neco vydelali zoufalci...
xsrespect
Junior

Odeslat příspěvekod nokez 13. 12. 2007 23:23

Holt ty ženy...
Známé dcera (18 let) podepsala s O2 smlouvu na ADSL, pevnou lajnu a O2TV. Taky netušila, že vlastně podepisuje objednávku na zmíněné služby.
Když se ji to rozleželo v hlavě, volala na O2 a smlouvy zrušila (snad).
R.
Nokia E90 + 8GB SDHC + BH-604, Nokia N70 + 1GB, MDA Touch + 1GB, BT GPS i-tec 339
nokez
Junior

Odeslat příspěvekod le_fox 13. 12. 2007 23:47

nokez píše:Holt ty ženy...
Známé dcera (18 let) podepsala s O2 smlouvu na ADSL, pevnou lajnu a O2TV. Taky netušila, že vlastně podepisuje objednávku na zmíněné služby.
Když se ji to rozleželo v hlavě, volala na O2 a smlouvy zrušila (snad).
R.
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod goob 14. 12. 2007 01:50

No, bylo by fajn, kdyby se nějak dopátralo, kdo to byl, aby jim T-M vypověděl službu, protože takovéhle chování, to je něco strašného a nemám pro to slov.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod morrma 14. 12. 2007 07:22

ti dealeři jsou strašní

středa Hypernova Nový Jičín:hned za pokladnama byli už 2 a čekali,jak jsem prošla pokladnou hned se na mě jeden "vrhl" a druhý už tam hučel do nějaké starší paní.řekl jestli mám paušál nebo kartu,že rozdávají kredit,jakmile slyšel,že mám twist začal,že to je výborné,že má pro mě super nabídku (říkala jsem si kredit se vždycky hodí,tak si to aspoň poslechnu).Zeptal se jak často dobíjím,po mé odpovědi 200Kč za 2 měsíce se mě snažil rychle zbavit....Takže žádný kredit nerozdával,chtěl určitě smlouvu..........
morrma
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 14. 12. 2007 07:54

S tím že nabízejí "kredit" jsem se už také setkal. To pojmenování paušálních tarifů názvem Kredit byl od T-Mobile prozíravý tah usnadňující práci těmto naháněčům. :)
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod X123 14. 12. 2007 11:06

Co vím, tak TM smlouvu zruší, jenže většinou tam ten dluh zůstane a musí se zaplatit... Většinou to bejvá poměrná část toho paušálu, dokud se nepodá výpověď... Jen moje zkušenosti...

Třeba vím i o jednom případu, kdy se tři slečny nudily a jen tak ze srandy podepsaly smlouvu s někým na ulici... Jedna jí podepsala na druhý občanku, asi se při tom strašně moc bavily... Jenže dealer jim to vrátil a jaké bylo překvapení slečen, že musí platit... Opradu se člověk nestačí divit někdy...
X123
Junior

Odeslat příspěvekod ingman 14. 12. 2007 11:28

Lidi, mám jednu dobrou radu, kterou určitě slyšíte často, ale jelikož jste češi, kteří by furt chtěli něco výhodně a nejlíp zadarmo, tak proto se pořád nachytáváte.

Nikdy se nebavte s nikým, kdo vás zastaví na ulici! Popřípadě zopakujte tuto větu: ,,děkuji, nechci, nemám.´´

Je to tak těžké? Pak se vám stane, že podepíšete smlouvu na odběr orgánů, ale nebudete s tím moci nic udělat, hold podpis je podpis.

A proč si asi T-mo a ostatní najímají externí firmy? Jsou na špinavou práci, i když stejně tu ostudu a rozčílení slízne pak T-mo a další.
ingman
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 16. 12. 2007 10:03

no jo, nedělejte to za 750 - 1000,- Kč za smlouvu.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod glock69 16. 12. 2007 10:46

A proč by to lidi nebrali, když dostanou mobil zadarmo... A to se přece vyplatí :roll:
glock69
Junior

Další stránka