Podepsal jsem smlouvu na ulici, co teď?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Driver 16. 12. 2007 12:16

Mobil nedostanou, jedná se o HIT, tzn. 20% kreditu navíc. Mobil tam jde dát v rámci HITového balíčku, ale to ti na ulici nenabídnou.

mates III: proč tady mluvíš o podvádění a okrádání? To je každýho blbost, že něco podepíše na ulici a za blbost se platí. Navíc ty odstupy od těch smluv nejdou vůbec přes T-Mobile, ale přes Asseco Nymburk. Sice na 99% tu smlouvu zruší, ale i tak zaplatíš ten paušál za těch 30 dní, i když ty karty nepoužiješ, takže vlastně zaplatíš uplně za nic :)
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xsrespect 16. 12. 2007 12:43

me tuhle zastavila jedna holka v brne v makru, asi po 5 minutach rozhovoru kdyz sem ji vysvetlil jak ten tarif (pohoda simple), ktery mi nabizela funguje, protoze ho mam sam :-) tak sme se pratelsky rozloucili a pokracoval jsem s nakupem k autu... ale cele to zacalo zda se me muze na neco zeptat ze ma pro me darek atd atd... nakonec z toho bylo prd... Ale stejne nejak nechapu proc nabizi studentsky tarif v prostredi podnikatelu :hm
xsrespect
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 18. 12. 2007 09:20

Zde na fóru se tohle řešilo snad padesátkrát. Vidím v tom dva aspekty.
1. Lidská blbost je bezmenzná, zvlášť u člověka u kterého se předpokládá, že přemýšlí. Chápu, že chudák stará babička podepíše cokoliv (to je ale pak hyenismus) ale člověk v produktivním věku by měl umět používat mozek a nebo odevzdat občanku na úřad a nechat si vystavit papír.
2. Tolerance T-Mobile a O2 k "jejich" smluvním partnerům je až neuvěřitelná, jak se firmy které mají takové postavení na trhu dokáží prezentovat na trhu.

Já prostě nepochopím, proč je někdo tak naivní, že podepisuje cokoliv na ulici, toho člověka co mi něco nabízí za pár sekund už nikdy neuvidím. Chápu, kdyby se pořizovalo něco extra, ale na sklonku roku 2007 podepisovat něco ohledně mobilních služeb na ulici? Jsou stovky značkových obchodů po republice a každý operátor má bezplatnou linku - tam zavolám a zeptám se.
dejv

EDIT: Obsáhlá diskuse o tomto tématu se tu vedla před dvěma lety.
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ovo 18. 12. 2007 13:27

Nechci, aby to vypadalo jako invektiva, ale lidi jsou často takoví, že se nechají obelhat. Nečtou dlouhé smlouvy a věří, že tam je, co se jim řekne. Na tom vybudovali svou existenci firmy prodávající hrnce za 10 tisíc Kč nebo dovolené za 300 tis Kč. Osobně si myslím, že žít celý život ve střehu, že mě někdo podvede, je daleko horší, než žít v pohodě, být občas podveden a pokusit se najít pomoc. S tím samozřejmě nemusíte souhlasit, ale urážet naivního člověka, že má vrátit občanku....
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 18. 12. 2007 14:33

A proč člověk musí žít ve střehu, nebo být občas podveden ? Stačí dodržovat pár zásad, třeba tu že se s pouličními a podomními prodejci prostě nebudu bavit, pokud něco chci tak si to dokážu zajistit bez nich.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ovo 18. 12. 2007 15:48

Proč ne, na ulici nebo ve stánku si nekoupím ani noviny. To je zásada, ale stejně občas naletím, to je život.
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod goob 18. 12. 2007 16:07

Stačí, aby lidé dělali věci s rozmyslem.. To je jako bych vlétnul do obchodu a bez rozmyslu koupil tuhle lednici, protože má zrovna pěkné dveře. Než něco koupím, co je trochu dražší nebo co budu platit delší dobu, tak si o tom něco zjistím a vyberu v klidu to nejlepší...
Naposledy upravil goob dne 20. 12. 2007 17:27, celkově upraveno 1
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mates III 18. 12. 2007 21:15

No,jak vidím,všichni jste strašně chytří a dáváte si pozor,nikdy jste neudělali nic,čeho byste listovali,nikdy vás nikdo nenapálil...
V tom případě jste asi naprosto "jedinečné lidské bytosti".
Neptal jsem se nikoho na to,proč se nechala osoba napálit(je jasné,že je to chyba toho,kdo to podepsal),ale na to jak postupovat v této situaci,chtěl jsem radu a ne slyšet:"Já bych to nikdy nepodepsal" navíc tomu nevěřím,může se to stát každému...
Nokia 6500 slide
MacBook 2,4 GHz
mates III
Junior

Odeslat příspěvekod goob 18. 12. 2007 21:44

No, napálit se nechal snad každý, ale už ve svých šestadvaceti dokáži nějak rozlišit, co pro mne má užitek a co ne. Možná jsem praktický člověk, ale pokud si chci něco pořídit, tak neskočím hned po první věci, kterou uvidím a nejdřív si o tom něco zjistím.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ingman 20. 12. 2007 14:00

mates III: ale my jsme Vám jednoznačně odpověděli. Řešením je prevence. Už od mala rodiče říkají, aby jsme nechodili s cizím pánem, který nabízí bonbónky. Váš problém je to samé, ale akorát v jiném hávu. Možná už teď víte, od čeho jsou rodiče.

goob: podle podpisu bych myslel, že to nenecháte jen tak. ,,lednici, protože má zrovna pěkné dvoře.´´ :-/
ingman
Junior

Odeslat příspěvekod eddie 20. 12. 2007 15:39

Spolužák taky na ulici podepsal s nějakým podobným "prodejcem" smlouvu, jenže v té době mu do 18. narozenin zbývalo pár dní, tak prodejce napsal na smlouvu datum, kdy mu už bylo 18. A ještě ke všemu si vyfotil občanku.
Moje oblíbená barva růže je železná.
eddie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goob 20. 12. 2007 17:33

Já osobně bych měl možná problém nechat si ofotit OP někde v obchodě, natož někým na ulici...

ingman: Překlep, to se občas holt stane. Na druhou stranu ale znám vyjmenovaná slova aj., což více jak 80 % národa neumí ;-)
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ovo 22. 12. 2007 11:49

ingman píše:mates III: ale my jsme Vám jednoznačně odpověděli. Řešením je prevence. Už od mala rodiče říkají, aby jsme nechodili s cizím pánem, který nabízí bonbónky. Váš problém je to samé, ale akorát v jiném hávu. Možná už teď víte, od čeho jsou rodiče.

goob: podle podpisu bych myslel, že to nenecháte jen tak. ,,lednici, protože má zrovna pěkné dvoře.´´ :-/"/quote]

Tohle téme už je stejně kompletně mimo topic, takže si dovolím přidat (bez zlého úmyslu): Ne "aby jsme nechodili" ale "abychom nechodili". Raději ale nechoďme ani s cizí paní, ať nám chce či nechce cokoliv dát. :lol:
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 22. 12. 2007 18:01

mates III píše:Neptal jsem se nikoho na to,proč se nechala osoba napálit(je jasné,že je to chyba toho,kdo to podepsal),ale na to jak postupovat v této situaci,chtěl jsem radu /quote]

Byla tam ta lhůta 14 během které je možné od smlouvy uzavřené s podobnými vychcánky někde na ulici odstoupit. Jestli jsi i tu prošvihl, tak jseš asi v kosočtverci.
Ale holt komu není rady tomu není pomoci a pokud jsi se zrovna předevčírem nevrátil z Marsu tak se na konci roku 2007 kdy většina informací je pár klliknutí daleko se asi s moc velkým pochopením pro to že někdo takhle naletěl asi nesetkáš.
Magistr Kelly
Junior

Odeslat příspěvekod HenryPotter 22. 12. 2007 18:49

Michal P píše:A proč člověk musí žít ve střehu, nebo být občas podveden ? Stačí dodržovat pár zásad, třeba tu že se s pouličními a podomními prodejci prostě nebudu bavit, pokud něco chci tak si to dokážu zajistit bez nich.
HenryPotter
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka