Vánoční a silvestrovské výpadky operátorů

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod rajqo 25. 12. 2007 01:03

Slovensko, operátor Orange, lokalita Košice stred:
SMS - okamžite ako každý iný deň sa doručilo 41 SMS (14:45)
MMS - N/A
GPRS - N/A
EDGE - N/A
hovor - okamžité spojenie prichádzajúcich aj odchádzajúcich
videohovor - tiež bez problémov
HSDPA - celý deň mám zapnutý internet od Orange :) ani jeden výpadok, rýchlosť ako iné dni (average 178 kB/s, max 279kB/s)

Keďže aj normálne hovory sú prepájané cez 3G BTS stanice, nevyskúšal som dátové služby ani hovory cez 2G sieť. Ale hovory boli prepájané bez problémov, dá sa očakávať, že to ide normálne.. a okrem toho bratovi išli sms aj hovory normálne (2G sieť). Môže to byť aj lokalitou keďže naokolo je plno BTS staníc, ide o lokalitu takmer v strede mesta... dátové služby v pohode celý rok 8)
Orange sa tento rok asi naozaj pripravil :wink:
HP Pavilion 6590eg (intel core 2 duo 7300, 200GB HDD, 2GB DDR2, windows vista home premium
rajqo
Junior

Odeslat příspěvekod dr.x 25. 12. 2007 16:26

No ja u Vodafone okolí N.Jičín - Ostrava běs - v mobilu hlášky o CHybě SMS nebylo možno odeslat a kamošovi to došlo 13 x , stejně i jiným co jsem posílal SMS , jeste dnes v 02.00 hod. odeslaná SMS na muj mobil došla ve 04.28, tak by mne zajímalo jak to z VODAFONA dostanu z5t ten kredit za SMS - má někdo postup - nejlépe písemnou predlohu a co si zjistit . Několika lidem jsem posílal nejvýše 2 x sms -1 chyba , tak druhý pokus - nic víc a oni mi splašeně psali Z5t - už neposílej došlo nam to 3 -9 -13x , ja jsem dokonce vypl mobil a stejne to odesílalo stále , dokud jsem to nesmazal ve složce K ODESLáNí. Mam od VF N70 tku . To se mi ještě nestalo
dr.x
Junior

Odeslat příspěvekod Já Osobně 25. 12. 2007 17:06

Slezsko, včera jsem nepozoroval žádné problémy u VF. Je teda fakt, že jsem z rozesílání (a nejlépe z netu :twisted:) přiblblých rýmovanek všem kontaktům ze seznamu vyrostl a odepisuji jen těm, kteří napíší první, ale vypadalo to normálně, doručenky chodily hned, hovor jsem myslím taky jeden měl, GPRS a EDGE celý den bez problému... Asi jsem měl holt štěstí :mrgreen: Už se těším na Silvestra :D

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod le_fox 25. 12. 2007 19:47

ano, O2 a T-Mobile odeslali zhruba stejně kolem 26 500 000 sms (u T-Mobile to bylo zřejmě o pár kousků více), u Vodafonu to bylo 17 000 000 sms.
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod goob 25. 12. 2007 20:38

Takže VF stále pozadu, i když jeho zákazníci posílali SMS zprávy třeba i desetkrát? :mrgreen:
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zajDee 25. 12. 2007 20:45

goob píše:Takže VF stále pozadu, i když jeho zákazníci posílali SMS zprávy třeba i desetkrát? :mrgreen:r/quote]

No přepočítáno na počty zákazníků a zaokrouhleno na jedno desetinné místo to vypadá zhruba takhle:
VF: 17000000/2582000=6,6
O2: 26500000/4967000=5,3
TM: 27000000/5200000=5,2
Takže alespoň v tomhle je VF první :-D

Počet zákazníků O2:
http://www.mobilmania.cz/default.aspx?s ... le=1117014

Počet zákazníků TM:
http://www.mobilmania.cz/default.aspx?s ... le=1117156

Počet zákazníků VF:
http://www.mobilmania.cz/Bleskovky/Voda ... fault.aspx

Samozřejmě jde jen o nepřesná čísla a to jak počtu zákazníků, tak i počtu SMSek, kteréžto jsou u TM jen odhadnuty (předpokládám víc zákazníků - víc SMS)
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod goob 25. 12. 2007 21:48

No, ono u VF to je docela jasné. O2 s T-M mají více zákazníků, kteří mají předplacené karty, které se používají poměrně málo nebo leží někde v šuplíku.

A otázka je, zda do těchto čísel nenapočítal VF skutečně i SMS, které jeho zákazníci poslali v mnoha případech až desetkrát ;-)
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kiiiikiiii 25. 12. 2007 22:01

Jestli je VF pozadu to nevím, ale vím, že na jedno číslo mi poslal jednu zprávu 88x což mě dost nakrklo... :x
kiiiikiiii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goob 25. 12. 2007 22:08

88 stejných zpráv, to by mne docela rozezlilo ;-)
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kiiiikiiii 25. 12. 2007 22:11

Mno povídej mi o tom... Budu reklamovat fakturu, ale pochybuju, že uspěju...
kiiiikiiii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goob 25. 12. 2007 22:29

No, myslím, že VF k tomu přistoupí férově a peníze vrátí, ale je otázka, jak přistoupí k této fatální chybě u zbytku zákazníků, kteří si toho nevšimnou a nebudou uplatňovat reklamaci.
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 25. 12. 2007 22:39

Tak ja jsem asi jediny, kdo zadny problem nezaznamenal. Posilal jsem sms z O2 i Vodafonu a to vzdycky v baliku nekolika desitek sms najednou. V prubehu dne nekolikrat. Vzdycky vsechno proslo jako kdykoliv jindy ve vsedni den.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod goob 25. 12. 2007 22:44

Fido+: Asi jsi toho více posílal z O2, který problémy neměl a u VF jsi měl více štěstí než rozumu :mrgreen:
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod HenryPotter 25. 12. 2007 23:11

Chci se zeptat o silvestr jsou výpadky větší nebo menší než o štědrý den.?
HenryPotter
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka