Vodafone - přechod z tarifu na prepaid

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kvalt 14. 1. 2008 12:07

Přecházím u Vodafone z tarifu na předplacenou kartu, operátorka mě řekla, že na konci účetního období mi SIMkarta přestane automaticky fungovat a je nutné poprvé na dobití zakoupit kupón, že to poprvé nejde dobít jiným způsobem. Máte s tím někdo zkušenosti? Je to pravda? Nemůžu to poprvé dobít i z bankomatu nebo přes Sazku? Jaký je nejnižší možný dobíjecí kupón u Vodafone?
kvalt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod le_fox 14. 1. 2008 12:09

převod na kartu je možný i k půlnoci nebo do tří dnů, nemusí být jen k účetnímu období, první dobití je vážně doporučeno kuponem, rozhodně první den, kdy přestane simkarta fungovat, je nutné dobít kuponem, protože simkarta není v systémech přepsána do prepaid sekce, druhý den už to může jít přes internetové bankovnictví nebo bankomat (přes sazku to nejde)
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod kvalt 14. 1. 2008 12:23

Takže to mi ta operátorka lhala, když říkala, že je nutné přejít z tarifu na předplacenou Vodafone kartu až na konci účetního období? Je možné, abych přešel už dnes o půlnoci? Jaký je nejnižší možný dobíjecí kupón do Vodafone karty?
kvalt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Já Osobně 14. 1. 2008 12:25

Nejnižší hodnota dobíjecího kuponu je u Vodafone 500 Kč :)

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod le_fox 14. 1. 2008 12:27

ano, v tom případě podala zavádějící informace, pokud chceš, je možné zadat převod k půlnoci (pokud máš na zákaznickým účtu jen jedno číslo, pokud jich tam máš víc, předává se to na oddělení účtu a je to do tří dnů). Každopádně to nemusí být jen k úč.období.

A jak řekl On Osobně :mrgreen: , nejnižší hodnota kuponu je 500 8-)

Odeslat příspěvekod kvalt 14. 1. 2008 17:13

Dík, já mám na tom zákaznickém účtu u Vodafone 2 tel. čísla a na Vodafone kartu chci přejít pouze s jedním z nich.
Jinak ještě by mě zajímalo, když si koupím novou Vodafone divokou kartu, která se dá u Vodafone koupit za 200 Kč, jestli je v tom balíčku se SIMkartou i nějaký dobíjecí kupón a jak je vysoký. Prototože tak bych asi mohl získat dobíjecí kupón nižší hodnoty, než je ten za 500 Kč.
kvalt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod le_fox 14. 1. 2008 17:21

Pokud tam máš 2, trvala by změna na kartu přibližně 3 dny a také není nutnost čekat do účetního období. U Vodafone karty žádný kupon není, je standardně přednabitá.

Odeslat příspěvekod kvalt 14. 1. 2008 17:57

Aha, já myslel, že je u té nové Vodafone karty nějaký dobíjecí kupón, alespoň to tak bylo před několika lety, když jsem si kupoval Oskartu.
Takže když budu chtít tu SIMkartu, u které přejdu z tarifu na prepaid, dobít pouze částkou 200 Kč, tak budu muset 1 den čekat? Tzn. účetní období mám od 25 - 24. Takže 24. 1. mi skončí o půlnoci platnost tarifu a 25. 1. od 0:00 hod. již SIMkarta nebude funkční a abych mohl SIMkartu zaktivovat, tak ji musím dobít jedině dobíjecím kupónem, nejnižší je za 500 Kč. Ale když ji nechám jeden den nefunkční a dobiji ji až 26. 1. přes bankomat např. částkou 200 Kč, tak by to mělo tu SIMkartu zaktivovat také? Nejnižší dobíjecí částka je pak 200 Kč? Nebo lze použít i nižší částku?
kvalt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pan Y. 15. 1. 2008 01:10

200 Kč je opravdu nejnižší.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 15. 1. 2008 14:59

200 Kč je určo nejnižší a druhý den se to mně povedlo dobít i u Sazky.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kvalt 25. 1. 2008 16:14

Tak dnes v 0:00 hod. mě Vodafone změnil tarif z paušálu na prepaid. Zkusil jsem to dobít v terminálu Sazky a v bankomatu a opravdu to nejde. Hlásí to, že číslo neexistuje. Telefon je přihlášen normálně do sítě, funguje dotaz na kredit, ale nelze se na něj dovolat a nejde z něj volat ani na infolinku *077. No zkusím to dobít na terminálu Sazky nebo v bankomatu zítra, snad to už půjde.
Ještě se chci zeptat, když se mi to zítra podaří dobít a aktivovat, a potom si ten samý den aktivuji tu Vánoční akci Vodafone 20 % kreditu zdarma, tak mi navýší o 20 % i ten kredit, který již budu mít dobitý na SIMkartě, nebo to platí až od následujícího dobití?
kvalt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod le_fox 25. 1. 2008 16:19

bohužel ne, až následující dobití :(

Odeslat příspěvekod kvalt 26. 1. 2008 10:03

Tak dnes se mi to opravdu podařilo dobít tu prepaid kartu přes terminál Sazky. Vše funguje, ale nemohu se dostat do internetové samoobsluhy. Píše mi to vždy tuto hlášku:
Je nám líto, ale do Samoobsluhy Můj Vodafone lze vstoupit jen s aktivním telefonním číslem.
Jak dlouho trvá, než mi zpřístupní internetovou samoobsluhu?
kvalt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 26. 1. 2008 10:55

Na všem se dá domluvit, když kamarád potřeboval novej telefon a pravidla tehdy Oskara to neumožňovala (přechod z prepaidu na postpaid) tak se to vyřešilo (dostal telefon), když sem potřeboval dříve telefon (utopen) tak mi bylo taky vyhověno.
Myslím si, že se dá vyřešit většina reálných požadavků, jen se musí a) narazit na správného člověka, b) mít bezchybnou platební morálku, tedy žádné jedničky, ani dvojky :lol: c) mít ve firmě někoho známého a ten už ví na koho se obrátit :D d) být (ex)zaměstanec a pak víte kam se obrátit :lol:
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod le_fox 26. 1. 2008 10:57

dejvidek/ jak to sem patří? k přechodu na předplacenku? :-O

Další stránka