O2 - Informace z oblasti (mini GPS)

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Lachty 20. 1. 2008 14:06

Nevi nekdo, jak udelat abych mel mini GPS bez patche, protoze to O2 poskytuje zdarma. Mel jsem Siemens M35 a tam to slo v poho, stacilo dat Index 50, ale na W800i me to nejde. Kdyz dam "Nove objednani" a napisi tam 50 a ulozit, tak se nic nestane, jen to napise: Moznost informace bunky omoznuje aktivovat prijem informaci bunky.
Kdyz dam "Index", tak mi to prida Index s ID 000, ale ja chci 50. Jde tam jen upravit popis, ale ID nejde zmenit.
Nevi nekdo jak na to?

PS: Doufam, ze po prejmenovani Eurotelu na O2 to jeste funguje.
LG W2252TQ, Asus M2A-VM, AMD 4000 X2 2,1GHz@2,5GHz, 320 HDD, Sapphire ATI HD2600XT 256MB GDDR3, 2GB RAM 667@716 MHz, zdroj Fortron 400W
SE P990i 4GB
Lachty
Junior

Odeslat příspěvekod andre (novy) 20. 1. 2008 14:23

neni to neco jako informace o bunce ?
Pokud mas tedy namysli jmeno lokality kde se nachazis.
,,The World is not Enough"

Blackberry 9700 Bold
andre (novy)
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod le_fox 20. 1. 2008 14:40

Lachty/ u SonyEricssonu to je přimo jako služba, mělo by to být ve zprávách, informace o buňce
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod Aleš P. 20. 1. 2008 15:02

Lachty : Zprávy > Nastavení a pak Inform. z oblasti > Příjem > Zapnuto a ještě Informace buňky > Zapnuto. Pak vyčkat tak minutu a začne se to zobrazovat.
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 20. 1. 2008 18:21

Cell Broadcast není aktivní na všech vysílačích!

Ještě je legrace přihlásit se do CB skupiny 471. Zkus :)
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod Lachty 20. 1. 2008 20:07

To je sice pekne, ale nefunguje to. Zaple to vsechno mam. Musi se tam nejak dostat to ID 50 a to mi nejde. Mam Informace z oblasti: Objednani - (nazev: 50, cislo 000 - to cislo mi nejde zmenit na 50) Prijem - zapnuto, Jazyk - libovolny jazyk, Informace bunky - zapnuto

Tak jsem zjistil jak jde napsat to cislo, nebere to 2-ciferne cisla, ale jen 3 ciferne, ale 050 mi to nebere. Nevite nekdo, co tam mam teda napsat?
LG W2252TQ, Asus M2A-VM, AMD 4000 X2 2,1GHz@2,5GHz, 320 HDD, Sapphire ATI HD2600XT 256MB GDDR3, 2GB RAM 667@716 MHz, zdroj Fortron 400W
SE P990i 4GB
Lachty
Junior

Odeslat příspěvekod le_fox 20. 1. 2008 20:21

Lachty/ to se muselo u shita Siemense, ale u pořádných mobilů se jen zapne "informace buňky" a z číslem tématu tam nic neděláš,je to samostatná nabídka/položka. Pokud to nejde, buď to na daném vysílači už není, nebo to na něm vypadlo.

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 20. 1. 2008 21:43

50 se nikam zadávat nemusí. Je třeba rozlišovat dvě věci - Cell info a Cell broadcast.

Cell Info nemá žádné očíslované kanály a u O2 zobrazuje na vybraných GSM buňkách jméno lokality. Zobrazuje se na displayi v pohotovostním režimu.

Cell Broadcast má očíslované kanály, do kterých se musíte přihlásit (subscribe), pokud z nich chcete dostávat zprávy. Jediný kanál, který je funkční, je 471, kde chodí číslo buňky a oblasti. Cell Broadcast zprávy pípnout podobně jako SMS zprávy.

50 nevím co je a nikdy to nic nebylo. Vím že se dřív experimentovalo s dopravním zpravodajstvím na CB 030.
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod le_fox 20. 1. 2008 21:52

Pav Lucistnik/ na 50 je to samé co na informaci buňky, je to pro telefony, které info o buňce nemají (např Siemens)

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 20. 1. 2008 21:58

Hmm teď si s tím hraju, Praha 3 - Žižkov, Cell ID 1319. Cell Info vidím. Ale na Cell Broadcastu nechodí nic na žádném kanále, ani 50, ani 471... tak nevím. Buď to neumím nastavit nebo to zrušili...
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod Já Osobně 21. 1. 2008 01:12

Nic nezrušili :oboze Asi to holt neumíš najít :mrgreen:
Jinak třeba polská ERA má těch kanálů tunu a provozuje na tom inzeráty na všechno možné, od prodeje a nákupu aut až po sex seznamku :D

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.peterka 22. 1. 2008 14:58

[quote="Já Osobně"tJinak třeba polská ERA má těch kanálů tunu a provozuje na tom inzeráty na všechno možné, od prodeje a nákupu aut až po sex seznamku :D
-/quote]

Mohu potvrdit :) Pro odlehčení - ještě stále mám uloženou CB zprávu v tomto znění: quote="CB ze sítě ERA"t/Flirt_MM: * Jestem 22letnim studentem z Warszawy,mam lokum.Szukam Panow SPONZOROW ALE TYLKO POWYZEJ 45LAT!Czekam na oferty i propozycje,NALEPIEJ SMS-604220439-Piotrek. *[/quote]
jiri.peterka
Junior

Odeslat příspěvekod Danielp 22. 1. 2008 19:16

O2 o CellInfo:
Tuto službu již není možné aktivovat. Její současní uživatelé ji ovšem mohou nadále používat

viz.: http://www.cz.o2.com/mobile/cz/services ... lInfo.html
Danielp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 23. 1. 2008 10:25

Tak ten odkaz zařval s redesignem webu... a v novém to nemůžu najít.
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod kovboj1 24. 1. 2008 14:03

Mám Samsung SGH-C260.Nastavil jsem kanál 50,příjem:povoleno,jazyk:čeština.A neukazuje mi kde se naházím.Poradí mi někdo?Předem děkuju za odpověd
kovboj1
Kolemjdoucí