T-Mobile Postm@n

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod goob 3. 3. 2008 18:54

Tak konečně T-Mobile s velkým zpožděním spustil službu Postm@n. Kdo má Surf+ nebo Twist Surf+, tak může stahovat a posílat e-maily bez příloh v rámci těchto zvýhodnění.
Dále nabízí příjem e-mailů přes SMS ve třech variantách:

- zdarma při přeposlání hlavičky e-mailu a zbytku co se vejde do 160 znaků. Tím končí nutnost přeposílat si e-maily na t-zones, kde je stále kapacita 10 MB, což je zoufalé (já si takto z Gmailu musel přeposílat maily na mobil díky absenci přeposlání pouze hlavičky, jak to umí např. Centrum, na e-mail na Centrum.cz, odkud si přeposílám notifikace do t-zones, což je občas zpožďovalo, protože Centrum není vždy spolehlivé).

- za 19 Kč (22,61 Kč s DPH) měsíčně, kdy obdržíte e-mail formou dlouhé SMS, pokud to podporuje Váš telefon nebo několik SMS najednou. SMS obsahuje adresu odesílatele, předmět a text v celkové délce 478 znaků.

- za 49 Kč (58,31 Kč s DPH) měsíčně. Služba umožňuje doručení emailů na Váš telefon společně s přílohami (obrázky, audio, video, MS Word, MS Excel, pdf). Emaily ve formátu html jsou převáděny na prostý text.
Na všechny doručené e-maily můžete odpovědět formou textové či multimediální zprávy dle Vašeho tarifu. Navíc si můžete nastavit i filtrování zpráv, které Vám budou na telefon doručeny (blacklist, whitelist atd.) nebo dočasně pozastavit zasílání.

Zatím jsem vyzkoušel stahování přes POP3 v rámci Surf+ a funguje to perfektně. Teď si aktivuji notifikace, abych si nenechával vše zasílat do t-zones. Tam ale aktivace služby trvá nějak déle.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fremy 3. 3. 2008 20:46

Nemůžu se překousnout přes nastavení emailu. Používám Gmail a přes POP3 stahuji normálně. A pak se chci také zeptat, je tato služba kompletně zdarma? Tedy její základní varianta. T-mobile se snaží oblbnout každého na potkání.
fremy
Junior

Odeslat příspěvekod goob 3. 3. 2008 23:22

V případě, že používáš Surf+, tak by měla být služba zdarma v rámci tohoto zvýhodnění. V opačném případě se platí za přijatá/odeslaná data.
Co se týče nastavení, tak já si Gmail nastavil v t-zones, nechal jsem si poslat konfigurační SMS a mám v telefonu účet postman, v kterém bez problémů poštu stáhnu.

EDIT: Přicházím na podstatnou vadu - jde stahovat z více účtů, ale problém nastane při odpovědi. Odpovídat se dá pouze z jedné e-mailové adresy. Nejspíš ale půjde do mobilu přidat další účet, ve kterém bude nastavená jiná e-mailová adresa. Jdu to zkusit :-)

EDIT2: Tak jsem to vyřešil. Nechal jsem si poslat další konfigurační SMS a přišla mi ta samá, jako při nastavování prvního e-mailu. V nastavení e-mailu v mobilu jsem tedy změnil adresu odesílatele na tu druhou adresu a už to funguje.
Jen je trochu pitomé, že abych odpověděl na e-mail, který mi přijde na tento druhý e-mail, musím ho znovu stáhnout a s tím se mi stáhnou i všechny ostatní e-maily z ostatních schránek. To je ale nejspíš daň za to, že můj e-mailový klient v mobilu neumí více e-mailových schránek v jednom účtu, tak jak to mám na počítači v Outlooku/Thunderbirdu...
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LegyT 4. 3. 2008 18:37

Potreboval bych poradit, jak nastavit e-mailovy klient v PDA pro sluzbu Postm@n POP3. Na t-zones uz mam vse nastavene a vypada to funkcni, protoze od te doby, kdyz na Seznam prijde e-mail, tak uz je oznacen jako precteny. To znamena, neco ho stahlo - a co jineho nez Postman. Ale nejsem schopen nastavit e-mailovy klient, aby mi tahal postu z nejakeho "Postman serveru" do PDA. Konfigurator mi nefunguje, lepe receno konfiguracni zprava mi neprijde. Na infolince trva pul hodiny (a to doslova) nez pochopi, co chci a maximalne jsem se s nimi stejne dostal k tomu, ze mi poslou konfiguracni zpravu, ktera .... neprijde.
V podminkach k poskytovani sluzby Postm@n sice neco malo nastaveni je, ale to mi nefunguje. Tak nevim, co s tim.
Mate uz to nekdo na PDA s window mobile v provozu sluzbu Postman Pop3 a muzete mi poradit nastaveni. Bude potreba abych to nastavil rucne. Muzete mi nekdo poslat, co je v jednotlivych polozkach nastaveno? Byl bych moc vdecny.
Dekuji
LegyT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goob 4. 3. 2008 19:56

PDA nemám, resp. mám, ale neumí GSM, tak jako bych ho neměl :-) Nicméně zde je nastavení, tak jako ho mám v mobilu:
Název účtu: Prostě název, jak si to nazveš
Jméno: Jméno, jaké chceš, aby se zobrazilo tomu druhému, od koho to je
E-mailová adresa: Adresa, ze které píšeš
Typ připojení: POP3
Adresa příchozího serveru: postman.t-mobile.cz
Uživatelské jméno: Tvoje telefonní číslo v tomto tvaru 420603123456
Heslo: Heslo, které sis nastavil do přístupu k e-mailu

Zkus to, snad to půjde...
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pfemir 5. 3. 2008 17:43

Zdravim,

mam uplne stejny problem jako LedyT. Zkousel jsem nastaveni dle gooba, ale su uplna trumpeta bo mi to furt nejede.
Na t-zones jsem si aktivoval postm@n a zadal e-mailovou adresu ze ktere chci preposilat e-maily na mobil. Dejme tomu napr. mail@mail.cz Na tuto adresu mi nasledne prislo, ze sluzba Postm@n mi byla uspesne aktivovana.
V PDA jsem si otevrel outlook a nastavil:
E-mailova adresa: mail@mail.cz (coz se mi teda moc nezda, ale nevim jakou jinou bych tam mel napsat)
Heslo: heslo ke schrance mail@mail.cz (taky se mi to moc nepozdava)
Jmeno: me jmeno
Uzivatelske jmeno: me tel. cislo v tvaru 420603123456 (zkousel jsem i prihlasovaci jmeno k uctu mail@mail.cz)
Nazev uctu: Postm@n
Typ pripojeni: POP3
Adresa prichoziho serveru: postman.t-mobile.cz
Adresa odchoziho serveru: smtp.t-mobile.cz

... a nic, nelze navazat spojeni. Muzete mi rict kde delam chybu? Osobne si myslim, ze mam spatnou e-mailovou adresu (potazmo i heslo), ale nevim jakou jinou tam nastavit.

Diky moc.
Pfemir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goob 5. 3. 2008 19:10

E-mailová adresa tam musí být ta, kterou si nastavíš v t-zones a též heslo. To heslo by jinak mělo být přístupové heslo k té schránce. Jinak ten e-mail nestáhneš...
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pfemir 6. 3. 2008 07:11

Na t-zones zadnou e-mailovou adresu nemam. To si jako jeste musim aktivovat MobileBoxEasy nebo neco podobnyho?
Pfemir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goob 6. 3. 2008 15:02

No, v rámci t-zones je i také služba Můj T-Mobile, což je administrace služeb. Jestli si chceš nastavovat služby přes internet, musíš se zaregistrovat. Ještě je tedy možnost přístupu bez registrace. Zadáš svoje číslo, přijde Ti heslo, které následně zadáš pro přihlášení.
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LegyT 6. 3. 2008 15:37

Ani tuk. At zkousim cokoliv, tak nestahne ani pismenko. Jako uzivatelske jmeno zkousim dat jak tel. cislo, tak login do t-zones a k tomu prislusne heslo. A nic.
Jeno pro Pfemira: SMTP server by mel byt smtp.t-email.cz
LegyT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goob 6. 3. 2008 16:10

Zkusil bych tedy nejspíš info přes e-mail na info@t-mobile.cz. Třeba se toho zhostí někdo, kdo tomu rozumí a napíše Ti návod, jak to zprovoznit...
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LegyT 6. 3. 2008 16:13

Joo, to jsem zkousel jako prvni. Zavola ti slecna, ktera ti stejne nepomuze a nuti ti konfiguracni sms, ktera neprijde. Vzdavam to na cas.
LegyT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goob 6. 3. 2008 16:54

No, zkus to znovu, napiš, co máš za typ přístroje, či spíše jaké Windows Mobile tam máš a že Ti poslaná SMS ani nedošla, protože pravděpodobně nebyla vůbec určená pro tento typ zařízení...
goob B-]

goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod nokez 6. 3. 2008 17:31

Nevím proč, ale mám v nastavení dva stejné mejli (gmail), přitom jsem chtěl jen jeden (možná chyba u mě při nastavení). Druhá věc, není možné udělat nastavení telefonu. Kliknu na odkaz, otevře se nové okno, ale tím to končí. Nastavení jsem udělal ručně (E90), mejli chodí, je možné i odpovědět, ale strhlo mi to 35 hal. (Twist Surf+).
R.

edit: tak nastavení už funguje
Nokia E90 + 8GB SDHC + BH-604, Nokia N70 + 1GB, MDA Touch + 1GB, BT GPS i-tec 339
nokez
Junior

Odeslat příspěvekod goob 6. 3. 2008 18:27

Jak dva stejné e-maily v nastavení?

(P.S.: Mail bez mailu, jako hrad bez hradu. Takže kvízoví otázka - píše se maily nebo maili? ;-))
goob B-]

goob
Pokročilý

Další stránka