T-Mobile Postm@n

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod nokez 6. 3. 2008 18:34

Tak ten mejl (mail) je tam už jen jeden.
R.
Nokia E90 + 8GB SDHC + BH-604, Nokia N70 + 1GB, MDA Touch + 1GB, BT GPS i-tec 339
nokez
Junior

Odeslat příspěvekod Pfemir 6. 3. 2008 18:47

Tak uz mi to jede. Asi to bylo tim spatnym SMTP serverem.

Diky vsem.
Pfemir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LegyT 7. 3. 2008 07:52

Jeee, a muzes mi, prosim, jeste jednou napsat presna nastaveni e-mail klienta v PDA (Windows Mobile - mobilni Outlook). Zacinam si myslet, ze jsem uplne blbej, kdyz mi to nejede :-) Diky
LegyT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pfemir 7. 3. 2008 18:09

Muzu, ale nevim jestli ti to pomuze. Sam totiz nechapu proc to tak je.
Takze ja to mam nasledovne:
E-mailova adresa: tady muze byt cokoliv, je to adresa ktera se zobrazi kdyz posles e-mail z PDA. Muze byt i neexistujici, ale pak ti na ni nemuze nikdo odpovedet.
Jmeno: opet muzeme byt cokoliv, taky zobrazi kdyz posles e-mail z PDA.
Nazev uctu: opet muzeme byt cokoliv
Typ pripojeni: POP3
Adresa prichoziho serveru: postman.t-mobile.cz
Adresa odchoziho serveru: smtp.t-mobile.cz

Ted trochu komplikace.
Uzivatelske jmeno: myslel jsem, ze tam ma byt prihlasovaci jmeno do t-zones. Nema. Pak jsem zkousel prihlasovaci jmeno k e-mail uctu, ze ktereho chci stahovat e-maily, taky ne. Ma tam byt to co psal goob, a sice me tel. cislo v tvaru 420603123456.

Potud dobry, ale ted prijde to, z ceho su naprosty jelen.
Heslo: Opet jsem zkousel heslo do t-zones, nic. Pak k e-mail uctu, taky nic. Nakonec me napadlo dat tam sve univerzalni heslo, ktere pouzivam na vsechny konference, verejne e-maily, proste nedulezite prihlasovani a s tim to jede. Vubec to nechapu, protoze na t-mobile ani t-zones to heslo nikde nemam pouzito. Fakt su z toho jelen.

Jestli nekdo vite z ceho se tam ma to heslo zadavat, tak mi to prosim reknete. Od vcerejska se snazim prijit na to proc zrovna toto heslo a kde vsude ho mam pouzite, ale marne.

Diky.

PS: Jeste takova drobnost, da se v tom outlooku oznacit vice e-mailu najednou? Protoze kdyz se mi tam za den stahne 50 spamu, tak mazat to po jednom je na maslu.
Pfemir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pfemir 7. 3. 2008 18:54

Boze uz zase, adresa odchoziho serveru je samozrejme smtp.t-email.cz a ne smtp.t-mobile.cz
Pfemir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaze 17. 3. 2008 16:12

Chci se jen zeptat,dal jsem si maily ze seznamu na postmana,a i když je přes mobil nestáhnu,tak při otevření mailové schránky na netu jsou všechny jako už přečtený,má to tak být??
T-Mobile Twin -Nokia C7 Charcoal Black + 16GB micro SD
-Nokia C1-02 + 1GB microSD
jaze
Junior

Odeslat příspěvekod goob 17. 3. 2008 16:43

No, myslím, že mně to dělá také. Mně tedy ještě (k mému zděšení) dělal SMS Postm@n to, že mi do Gmailu přišla SMS zpráva a jak přišla na mobil, tak zakrátko zmizela i z Gmailu. Nahlásil jsem to a od té doby to je v pořádku.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jaze 17. 3. 2008 16:57

Takže by to tak asi mělo být??Já jsem to zatím nikde neověřoval,ani na infolajně T-M.Né,že by mě to nějak zvlášť vadilo,jen mi je to divný,že pokud to přes mobil nestahuju,proč se to chová jako jako už přečtený...
T-Mobile Twin -Nokia C7 Charcoal Black + 16GB micro SD
-Nokia C1-02 + 1GB microSD
jaze
Junior

Odeslat příspěvekod kalion 20. 3. 2008 10:42

Funguje Vám tato služba u gmailu? aktivoval jsem si postman MMS, která je ted měsíc zadarmo. zadal emailový účet a mms mi prostě nechodí.
kalion
Junior

Odeslat příspěvekod nokez 20. 3. 2008 11:08

Gmail používám, ale se Surf+. MMS jsem nezkoušel, nemám důvod.
R.

edit: poslal jsi si nastavení telefonu?
Nokia E90 + 8GB SDHC + BH-604, Nokia N70 + 1GB, MDA Touch + 1GB, BT GPS i-tec 339
nokez
Junior

Odeslat příspěvekod goob 20. 3. 2008 12:35

Jestli Ti to s Gmailem nefunguje, tak si v nastavení Gmailu povol POP3. To je jeden z možných důvodů. Mně jinak Gmail chodí v pořádku. Jak mi mizely e-maily, tak to bylo tím, že jsem měl v nastavení u POP3 na Gmailu, aby se e-maily po stažení archivovaly.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 10. 4. 2008 16:18

Tak si snažím hrát s touto službou.

1. nechápu smysl Postman přes SMS, to přece jde přes mobilebox už dávno a navíc si mohu zprávy filtrovat a jde to hned, jak mail přijde, tak se forwarduje (tedy za předpokladu, že TMO nemá technický problém, což v jistých dobách byl prakticky permanentní stav), nemusí se čekat, než si nějaký démon u T-Mobile vzpomene a přes POP3 si to lízne.

2. konfigurace externích schránek, nějak mi tam chybí některé údaje, zadá se adresa, jméno heslo, ale nějak tam chybí nastavení serveru, portu jestli je to nezabezpečená komunikace, přes SSL nebo pomocí StartTLS. Navíc v podmínkách píši i o IMAP, nikde však jak nastavit přes jaký protokol chci jet.

Vzhledem k tomu, že zasílač konfigurací nefunguje, tak neznám ani parametry pro nastavení mobilu pro Postman POP3. Všemi póry z toho čiší snaha o jednoduchost pro netechnické uživatele, ale přijde mi, že netechnický uživatel se stejně nechytne a technický uživatel trpí zásadním nedostatkem informací.

Neprokousal se tím už někdo, nedokázal by to někdo alespoň částečně osvětlit?
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod Zekon 10. 4. 2008 19:15

xtonda píše:Vzhledem k tomu, že zasílač konfigurací nefunguje, tak neznám ani parametry pro nastavení mobilu pro Postman POP3.

Na tento problém jsem taky narazil. Zkusil jsem to v průběhu jedné hodiny ještě několikrát a nakonec se zadařilo. Konfigurátor začal konfigurovat.
Tak ti přeji hodně štěstí.
Osobně jsem se službou spokojen :tleskani .
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 11. 4. 2008 10:05

Tak na další pokus už mi konfigurace došla, jen z ní není vidět heslo do Postmana, takže to budu ještě nějak sniffnout abych si mohl nastavit třeba PDA. Nachápu že nemohou prostě někde uvést obecnou konfiguraci.

A pokud při přidávání účtu to není nějaký well known provider, tak se zobrazí druhá obrazovka, kde je normální nastavení (protokol, server, login, password, ssl) umí se to připojit i na IMAP, jen mě štve, že to nevleze přes IMAP na gmail, protože stahovat přes POP3 do více klientů obecně může být problematické a na Gmailu obzvlášť, v instrukcích mají, že pokud chci do více klientů, tak se to nějak speciálně nastavuje pomocí speciálního loginu a je třeba nastavit, že se mají zprávy nechávat na serveru, což u Postmana nejde nastavit a tedy ani ověřit jak se to chová. Ale za ty peníze, tj. pro mě coby uživatele Surf+ zdarma, je to celkem sympatická služba.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 12. 4. 2008 12:31

Tak sem to rozchodil, i Gmail, dokonce i Google Apps, u Gmailu je potřeba dát do přihlašovacího jména před adresu "recent:", jinak to bude blbnout, viz. nastavení POP3 v nápovědě Gmailu, Gmail má POP3 implementováno lehce netradičně.

A u Google Apps je potřeba dát do emailové adresy nějakou blbost končící @gmail.com, do přihlašovacího pole pak recent:<skutečná adresa>. Když se do pole emailová adresa dá skutečná adresa, tak ta skrytá inteligence nerozezná, že je to vlastně Gmail a nabídne to podrobnější nastavení, kde se mi pak už zaboha nepodařilo Google Apps nastavit, vždy to dlouho přemýšlelo a pak skončilo s tím, že se nepovedlo ke schránce připojit.

Nicméně i s tím trikem funguje jak příjem, tak odesílání, ta nesmyslná adresa zadaná v konfiguraci se nikde neprojeví, asi se tam zadává jen kvůli detekci a použití nastavení z databáze pro well known email providery.

Doufám jen, že když mi poběží Postman a zároveň normální klient na PC, že to Google nevyhodnotí jako příliš časté připojování a nezamkne mi účet, co sem to testoval s vlastním POP3 serverem na lokále, tak Postman se konektí docela často, bylo to něco mezi čtyřmi a pěti minutami.
xtonda
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka