T-Mobile Postm@n

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mejko 30. 4. 2008 20:42

Chystam se tuto sluzbu (postman sms) vyzkouset, ale nechce se mi davat do t-mobile heslo k memu email uctu (ktera je na centrumu). Planuju ze si zalozim jiny email (fiktivni - take na centrumu) a z meho/mych praveho emailu si budu pomoci filtru posilat na fiktivni schranku jen to o cem potrebuju byt upozorneny na mobil (jen od koho to je a predmet). Z t-mobile si pak pres postamana sms budu z teto fiktivni schranky nechat posilat notifikace na mobil.
Bohuzel ted jeste resim jak nastavit stahovani pres pop z centrum.cz, t-mobile je totiz tak fikany ze mi neumozni hned pri vytvareni emailu, ze ktereho bude stahovat, zadat take pop3 adresu centrumu. Musim teda zadat spatnou adresu a pak az na dalsi (chybove)strance vepsat podrobne udaje (pop3, pripadne ssl atd).
Slecna na infolince 4603 bohuzel nemela zdani o tom co je pop3 a proc to tam vlastne je. Snad tuhle sluzbu t-mobile casem vylepsi.
Mejko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CRAP 30. 4. 2008 22:46

Nerozumím jedné věci, proč když mi příjde konfigurační SMS se píše jako
POP3 : Postman.t-mobile.cz
Ale vždyť já mám seznam a mělo by tam být POP3: pop3.seznam.cz

A dále nechápu jak mohu tuto službu deaktivovat ???
CRAP
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 30. 4. 2008 23:15

Jak sem to pochopil, postman funguje jako proxy, tj. stahuje poštu z nastavených účtů, vykostí z nich přílohy a do mobilu se to pak stahuje z postman.t-mobile.cz. Můžeš si v mobilu vytvořit konfiguraci pro schránku na seznamu a tahat to přímo ze Senamu. Pokud máš Surf&Mail+ nebo Internet+, postman pro tebe nemá smysl protože i přímé stahování přes POP3 máš v ceně, pokud máš Surf+, seznam cvakáš, postman je v ceně, pokud nemáš nic, cvakáš obojí.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 30. 4. 2008 23:20

CRAP: Neplatí se za ni žádný paušál, tak je to asi jedno. Navíc, pokud ji nevyužiješ více než 90 dní, tak se deaktivuje sama. Jinak by to asi mělo jít zrušit přes Můj T-Mobile ne??
Naposledy upravil esquire dne 30. 4. 2008 23:39, celkově upraveno 1
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 30. 4. 2008 23:29

esquire: samozřejmě, máš pravdu

Deaktivace je možná prostřednictvím služby "Můj T-Mobile", v sekci Nastavení služeb, položka Postm@n
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Octopus555 30. 4. 2008 23:44

No tak docela pravdu nemáš, ano ale jen ta SMS varianta, POP3 musí operátor. Ale v telefonu to jde taktéž zrušit. Já vůbec nechápu jaký užitek mají ty služby ? Když chci psát e-maily tak jedině přes comp, přes mobil to hrozně zdržuje.
Naposledy upravil seterwohipikule dne 22. 6. 2008 13:34, celkově upraveno 3
Důvod: necituj poslední příspěvek
Octopus555
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod helax 99 21. 6. 2008 16:17

Mozna mam trapny dotaz,procitam tuto diskusi. mam gmail,postman sms. Do gmailu mi prislo ze mam postamana aktivniho. na mobil nic nechodi. kde mam nastavit? email.klient v men k750i? ale to pak nepojede pres surf+?do surf + jdu pres aplikace,mini opera. mam twist.
helax 99
Junior

Odeslat příspěvekod Zekon 22. 6. 2008 11:26

V gmail musíš povolit přeposílání na postm@n.
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod goob 23. 6. 2008 01:58

V Gmailu si neaktivuješ Postm@n, ale musíš si v nastavení povolit POP protokol, pak by to mělo jít.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod goob 23. 6. 2008 19:22

CRAP: To nevíme. Pravděpodobný problém bude v nastavení POP u Gmailu, který se musí povolit.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod G52 20. 1. 2009 18:08

Aktivoval jsem si sluzbu Postm@n SMS a nevim jaky email mam vytvorit? V jakem tvaru?
G52
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xtonda 20. 1. 2009 18:32

Jak vytvářet e-mail? Postman SMS funguje tak, že si ve své e-mailové schránce povolíš POP3 přístup a v konfiguraci Postmana zadáš jméno pop3 serveru, přihlašovací jméno a heslo ke své schránce. Postman pak bude maily stahovat a přeposílat ti je přes SMS.

Osobně smysl této služby moc nechápu, lepší mi přejde aktivovat si mobilebox easy, nastavit si v něm přeposílání zpráv jako SMS, navíc se dá filtrovat a přeposílat jenom něco a ve své schránce si nastvit forwarding e-mailů.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 20. 1. 2009 18:36

Jaký email bys chtěl vytvářet? Žádný email nemáš, přidáš si svůj poštovní účet do postmana v nastavení můj t-mobile a bude ti to chodit smskou na mobil.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod G52 20. 1. 2009 19:19

xtonda píše:Jak vytvářet e-mail? Postman SMS funguje tak, že si ve své e-mailové schránce povolíš POP3 přístup a v konfiguraci Postmana zadáš jméno pop3 serveru, přihlašovací jméno a heslo ke své schránce. Postman pak bude maily stahovat a přeposílat ti je přes SMS.

Osobně smysl této služby moc nechápu, lepší mi přejde aktivovat si mobilebox easy, nastavit si v něm přeposílání zpráv jako SMS, navíc se dá filtrovat a přeposílat jenom něco a ve své schránce si nastvit forwarding e-mailů.

To je nejaka volovina co tu pises, ne?

na email mi prislo

Vážený zákazníku,
služba Postm@n Vám byla úspěšně aktivována.
Nyní si můžete nastavit přeposílání každého příchozího emailu na Váš mobilní telefon!

a nikde to v nastaveni po me nechtelo zadny server pop3

tak jak to teda je?

diky
G52
Poslední varování

Odeslat příspěvekod snowboarder 20. 1. 2009 20:43

Pořád nechápu, o co ti jde. Jasně jsem ti napsal:

snowboarder píše:Jaký email bys chtěl vytvářet? Žádný email nemáš, přidáš si svůj poštovní účet do postmana v nastavení můj t-mobile a bude ti to chodit smskou na mobil.

což je naprosto přesné.

Aktivace postmana:

Obrázek

Průběh:

Obrázek

Zadání účtů:

Obrázek

Pak postman bude tu schránku v intervalech kontrolovat a přeposílat to na mobil.

Jinak podívej, nějaké osobní urážky si tu nech pro někoho jiného, kopeš tu kolem sebe jako malej parchant a na to my nejsme zvědaví. O tom kdo tu co bude dělat naštěstí lidi jako ty nerozhodují.
snowboarder
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka