Neznámý tarif od T-Mobile?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Smoula 21. 3. 2008 11:17

Cus, mozna muj dotaz bude znit jako blbost, mne samemu se nechce verit ze takovy tarif jeste existuje v dnesni dobe, ale prece....

Mam starsiho pribuzneho, ktery umi akorat telefonovat (SMS nepouziva, neumi je ani napsat), no a ten tvrdi ze na jeho predplacene SIM (od T-Mob) se mu po PRICHOZICH hovorech odecita nejaka mala castka (1-2 Kc???) . Dokonce mu pry volal operator, at si zajde na prodejnu zmenit tarif, ze neco spatne nastavene - ze ma udajne nejaky tarif na SMS (coz je pikantni kdyz ten uzivatel ani sms napsat neumi).

Napada vas nekoho, proc se mu odecitaji ty castky po prijatych hovorech ? Mi to hlava nebere, uvazoval jsem jestli to spis nesouvisi treba se schrankou u TM , ale on ani do schranky nevola, tak tahle moznost asi taky pada. Bohuzel on bydli dal, tak nemohu fyzicky overit jeho nastaveni mobilu , proto jsem to popsal co nejsireji jak mi to sdelil dotycny.

Pokud vas nekoho neco napadne cim by to mohlo byt zpusobeny, budu vdecnej.

///Snekac: Upraven nadpis.
Smoula
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Snekac 21. 3. 2008 11:33

Tak snad nejjednoduší je zavolat na infolinku a přeptat se. Případně se přihlásit pod jeho číslem do t-zones (heslo by ti mohl zvládnout příbuzný zavolat).
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod le_fox 21. 3. 2008 12:00

Smoula/ to my opravdu nevyřešíme, pokud se mu zdá, že je okrádán, ať kontaktuje daného operátora.

Snekac/ určitě, když neumí napsat ani sms, bude registrovaný na t-zones a paří hry po netu ještě... ;-)
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod XXTeens 21. 3. 2008 13:19

Žádný Twist tarif nikdy v Česku neměl tarifikovány běžné příchozí hovory.
XXTeens - Simply closer...
XXTeens
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 21. 3. 2008 14:02

Myslím že to údajné odečítání peněz za příchozí hovory bude způsobeno něčím jiným. Třebo se může jednat o nějakou závadu telefonu nebo chybnou manipulaci s telefonem kdy například při ukončení hovoru dotyčný spustí třeba wap nebo odešle sms byť třeba prázdnou. S těmi prázdnými sms se to stalo mýmu tchánovi, posílal je na synův mobil, má ho prvního v seznamu :) A ten taky říká že umí akorát volat.
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod x_pavel 21. 3. 2008 14:30

tohle by ani T Mobile neudelal:-)

SMoulo neni ten tvuj pribuzny nahodou z prihranicni oblasti a nema zapnutej roaming a automaticke nastaveni site? :-D
x_pavel
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 21. 3. 2008 15:16

le_fox píše:Snekac/ určitě, když neumí napsat ani sms, bude registrovaný na t-zones a paří hry po netu ještě...e/quote]

To samozřejmě nebude ale může to udělat jako já - tu registraci za dědu provést a kód, který dědovi přijde (za předpokladu že dokáže otevřít sms), si od něj nechá nadiktovat po telefonu.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr T. 24. 3. 2008 01:48

x_pavel píše:SMoulo neni ten tvuj pribuzny nahodou z prihranicni oblasti a nema zapnutej roaming a automaticke nastaveni site? :-D

To by se nejednalo o malou částku 1-2 Kč ...

Stejně by mě zajímalo, jak ten dotyčný zjišťuje, že mu z kreditu zmizela nějaká částka? Když neumí napsat ani SMS ... vytočí *101# nebo 4601 před hovorem a znovu po hovoru? Ptám se proto, že svou matku (85) bych k tak "krkolomným" operacím nepřinutil ani násilím ... :D
Petr T.
Junior