Oskar Odepiš - jak zjistit neprovolané minuty?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eva_M 28. 9. 2005 10:16

Ahoj všichni, prosím - je nějaká možnost, jak zjistit u tarifu Odepiš, kolik minut lze ještě provolat z těch 40, které jsou v rámci paušálu? Vím, že to jde u tarifů Naplno pomocí služby Chytrý přehled, ale u Odepiš jsem nepřišla na to, JAK. Vím, jak zjistit, kolik zatím stojí celkové služby v tomto období. Ale ty neprovolané minuty zjistit neumím, což je škoda, protože když nejsou vyčerpány, tak propadnou. :( Děkuju předem za odpověď :)
Pravidlo č.1: Netrapte se kvůli maličkostem !
Pravidlo č.2: Všechno jsou maličkosti !
(R.Eliot, kardiolog)
Eva_M
Junior

Odeslat příspěvekod mickaelb 28. 9. 2005 10:20

No takhle to asi zjistit nepude, mozna funkci AoC....
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eva_M 28. 9. 2005 10:22

mickaelb píše:No takhle to asi zjistit nepude, mozna funkci AoC....

Co je to funkce AoC? Jsem nějak mimo :oops:
(R.Eliot, kardiolog)
Eva_M
Junior

Odeslat příspěvekod james11 28. 9. 2005 10:22

v chytrém přehledu to není a jinačí možnost nevím, mám taky tento tarif a nezbývá mi než si spát do smsky kolik provolám :-)
james11
Junior

Odeslat příspěvekod KatyC 28. 9. 2005 10:51

Pokud voláš pouze do sítě Oskar, je to jednoduché - na začátku každého zúčtovacího období si vynuluj čas u odchozích hovorů. Jinak ale mám pocit, že u Odepiš se provolané minuty zjisti nedají. Zdravím, K.
Jsem lama. Ale učím se ;-).
KatyC
Junior

Odeslat příspěvekod Svitch 28. 9. 2005 11:07

Jedine jit na http://www.oskarmobil.cz prihlasit si svuj ucet, dale v nabidce kliknout na ''Volací jistina a Volací limit'' a tam je stav vasich volnych minut udavany v procentech(50,75,100%)
Svitch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eva_M 28. 9. 2005 11:31

Svitch píše:Jedine jit na http://www.oskarmobil.cz prihlasit si svuj ucet, dale v nabidce kliknout na ''Volací jistina a Volací limit'' a tam je stav vasich volnych minut udavany v procentech(50,75,100%)%/quote]

Svitchi, dívala jsem se a mám pocit, že ta procenta tam udávají, kolik je vyčerpáno Volacího limitu - což ale nejsou jen volné minuty.

Jestli dobře rozumím tomu, co píše Oskar na svých stránkách, tak můžu mít teoreticky vyčerpáno 100% volacího limitu, ale přesto nemusím mít provolanou ani jednu minutu z toho tarifu, protože do volacího limitu se počítají i smsky, mmsky, datové služby atd.

Takže tady taky nezjistím počet zbývajících "předplacených" volných minut v rámci tarifu Odepiš...?! :hm Má ještě někdo nějaký nápad? :idea:
(R.Eliot, kardiolog)
Eva_M
Junior

Odeslat příspěvekod mickaelb 28. 9. 2005 11:35

To co popisuje Svitch je jen kolik mas vycarpano z jistiny, ne z volnych minut. Vim o te funkci AoC, na displeji by se mely zobrazovat neprovolane volne minuty naprosto presne (nezapocitavaji se bezplatne linky, ani volani do jinych siti), je to ale potreba aktivovat u opa (zavolat a vyslovne si o to pozadat), ja s tim bohuzel zkusenosti nemam, ale zkus tady ve foru pohledat, uz se to resilo ;)
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MILU 28. 9. 2005 11:51

Ahoj,zkusím odpovědět na Tvůj dotaz:v menu telefonu si najed´na výpis volání nebo nastavení nebo nastavení poplatků - toto je závislé na tom,jaký máš mobil.Dále-nastavení poplatků.Do kolonky CENA zadáš 240,0 a do kolonky MĚNA zadáš Kč. Když to bude chtít cenu za jednotku,zadáš 0,1. To je vše,co se nastavuje v telefonu.Pak zavoláš operátorovi aby Ti umožnil tuto službu.Bez toho to nefunguje.Znovu ale opakuji,že nastavení je závislé na typu mobilu.Třeba u N6230I to nejde. Přeji hodně úspěchů při nastavování,dej vědět,jak se zdařilo.Milan
MILU
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MILU 28. 9. 2005 11:56

ještě jsem zapomněl - funguje to jen na těch 40 předplacených minut do OSKARA a aktualizace se musí provést vždy v den zúčtovacího období.
MILU
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eva_M 28. 9. 2005 12:17

mickaelb píše: Vim o te funkci AoC, na displeji by se mely zobrazovat neprovolane volne minuty naprosto presne, je to ale potreba aktivovat u opa, ale zkus tady ve foru pohledat, uz se to resilo ;)

Ano, máš pravdu, AoC se už řešilo tady http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtop ... oc&start=0
tak to tady uvádím jako odkaz, kdyby to potřeboval někdo další. Díky :-) AoC už jsem aktivovala během chvíle a bez problémů :tleskani

Kdyby někoho zajímalo přesné nastavení, tak tady jsem našla šikovný odkaz: http://diag.webpark.cz/
Naposledy upravil Eva_M dne 28. 9. 2005 12:22, celkově upraveno 1
(R.Eliot, kardiolog)
Eva_M
Junior

Odeslat příspěvekod Eva_M 28. 9. 2005 12:20

MILU píše:v menu telefonu si najed´na výpis volání nebo nastavení nebo nastavení poplatků (...) nastavení je závislé na typu mobilu.Třeba u N6230I to nejde. /quote]

Mockrát díky, už máme aktivováno AoC, ale stejně nám to nepůjde - ta simka je totiž v Nokii 3220, kde není možno nastavit tu cenu - nebo aspoň nevím kde, v menu jsem nic nenašla :(

Takže syn (jemuž patří ten Odepiš) bude mít asi smůlu :hm Nebo máte ještě někdo nějaký nápad? :idea: Díky všem :)
(R.Eliot, kardiolog)
Eva_M
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 29. 9. 2005 10:22

Nevím jestli by pomohlo přendání sim do jiného mobilu kde by to nastavení šlo , nastavení poplatků je totiž uloženo na sim.
Já mám na Odepiš nastaven limit 240 kč po jejichž provolání se odchozí hovory zablokují, ale nevim zda by to udělala ta 3220.
Jestli to nejde tak jen hlídat provolané minuty s rezervou (pozor i kraťoučký hovor se účtuje jako celá minuta ) a častěji kontrolovat pomocí rychlého přehledu stav účtu, nejsnažší je uložit si pod zrychlenou volbu číslo *111*1*heslo*2*1*1# a to pak odeslat jako hovor
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Brazilian 29. 9. 2005 10:51

Tahle Nokia už nepodporuje AOC Advice of Charge, zobrazování údajů-kreditu na displeji. Takže to nanastavíte. Přeji hezký den.
Brazilian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michal P 29. 9. 2005 11:07

I když je nezobrazuje, zablokuje hovory při vyčerpání nastavené částky ( při nastavení na jiném tel. ) ?
...
Michal P
Pokročilý

Další stránka