Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod gerremi 25. 9. 2024 17:55

Ľudia, co si myslite, ako dlho vydrží ten leštený ram na 9Pro/XL bez škrabancov? Nosím ho sice v kryte, ale mam obavy ze prach si nájde cestu pod kryt a bude zle... Nenašiel niekto foliu na ten rám, alebo nejaku fullbody nalepku co obalí zadnú stranu s ramom? Na Aliku nic nieje...
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod Redswift 25. 9. 2024 20:09

Já používám na Pixelu 7 z qskinz.com a za mě super. Na devítku mají taky plno variant.
Alcatel OT Easy, Nokia 3310, Siemens MT50, Siemens M65, SE K750i, SE K800i, Samsung Galaxy S, LG G2, LG G6, Xiaomi Mi Note 10 Pro, Pixel 7
Redswift
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 25. 9. 2024 20:36

Je tu někdo, kdo měl 8 Pro, teď má 9 Pro a dokáže objektivně zhodnotit, o kolik je 9 Pro lepší? Letos poprvé po dlouhé době nechci řešit každoroční upgrade, 8 Pro mi plně vyhovuje, nic mi u něj nechybí, ale chci se ujistit, jestli 9 Pro není přelomová v něčem, co jsem přehlédnul... mobil mám primárně na fotky a videa a tam bych řekl, že by velké rozdíly být neměly, ale radši se ptám... :-D
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gerremi 25. 9. 2024 21:06

Redswift @ Vďaka za pomoc, objednane :D
Naposledy upravil gerremi dne 25. 9. 2024 21:59, celkově upraveno 1
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 25. 9. 2024 21:31

Mr.Scully: Tak pokud si jsi nespletl nazvy tak 9 Pro je mensi :D
Ja mam 9 Pro pac jsem chtel neco mensiho(predtim jsem mel 8 Pro).

Za mne uz jen ta velikost a to ze to ma 5x zoom v takovy velikosti je vyhra.
Jinak oproti 8 Pro:
Jasnejsi display. Tolik nehreje/netopi. Ja telefon moc nevyuzivam ale prijde mi ze vydrz je jeste lepsi na to ze je vlastne mensi.
Fotak uz nedela tak extra studeny fotky i kdyz jsou porad studenejsi. Zoom je podstatne lepsi. Uz to neni takovy mekky a maznuty.
Video je taky o neco lepsi. Pokud to vyuzivas tak video boost je uz i na 5x a ta kvalita z toho je pak fakt super. Parkrat jsem to jen tak zkousel a to co z toho vyleze je vazne dobry. Je fajn mit tu moznost.

Celkove telefon pusobi hodne premiove a poctive. Je videt kvalita. V tomhle je to iPhone. Mam jen jeden(necekane) ale konstrukci je stejnej. Mel jsem v ruce asi 10 cca iPhonu 15 Pro(nevim jak moc v tom hraje roli ten Titan) ale vsechny rezaly u okraju do prstu...nektery vic nektery min.

Ja jsem spokonej ale rikam...chtel jsem dlouho to co nabizi. Do XL nevim jestli bych sel.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 25. 9. 2024 21:46

No já nevím, jestli XL ano nebo ne, ty dnešní mobily mi už začínají vadit v kapse :-) Prostě do některých džínů už se ty poslední generace nevejdou a žádnou teplou taštičku kvůli tomu nosit nezačnu. O tom, že některé automobilky typu BMW dělaly přihrádku pro bezdrátové nabíjení pouze pro mobily do šesti palců, to snad ani zmiňovat nechci :-D

No nic, uvidím, jestli budou nějaký akce třeba na Black Friday, nic mě netlačí a 33k se mi za 512 GB verzi dávat nechce. 6 Pro byla dost bugová, ale 7 Pro vyřešila prakticky všechny problémy, 8 Pro zlepšila selfie/zoom, takže pokud 9 Pro (XL) trošku hnula s videem a měkkým zoomem, tak už bude prakticky dokonalá. Trochu mi vadí snad jen rozlišení foťáků, 12 mpix je nesmyslně málo (na 4K monitoru to prakticky vylučuje ořezy) a na 50 mpix zase trvá udělat fotku snad sekundu, chtělo by to kompromis kolem 20-25 mpix, jako mají profi foťáky...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 26. 9. 2024 04:50

Ale to bys potreboval 108Mpx modul, otazka je jestli to ma jeste smysl. Kvalitu to IMHO nezarucuje. Samozrejme vim kam miris. Ja fotim hlavne decka (svoje :D) jak na 12Mpx kdyz chci jistotu/rychlost, ale zkousim i 50Mpx. Nekdy musim dost rezat, protoze se spatne komponuje, ale kdyz zpracuji RAW tak si to doostrim umerne orezu a fotky mi i na velke 4K bedne, na kterou cucim z 3.5m prijdou OK. A to kolikrat dostanu jen 6-7Mpx. Stejne se na ne uz malokdy podivam, na tisk je i to overkil opravdu kvalitni fotka staci i na vetsi format a do budoucna je to sumak protoze ti to za 5 let nebude stacit zase na 8K TV. Takze co jsem zatim nafotil, tak mne na P8P neomezuje ani tak kvalita jako spis AF, ktery je docela naladovy, hlavne u tele kdy i za dobreho svetla neumi nekdy poradne zaostrit na ksicht ikdyz mu tam kliknu, nevim k cemu je ten tracking.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 26. 9. 2024 09:36

@Mr.Scully: Jo pro mne uz je to taky zbytecne velky.
Video mi prislo ze hodne vylepsil uz 8 Pro. Navic pridal ten video boost kterej ted na 9 Pro i u zoomu coz je pecka.
Pokud ti jde i o selfie tak za mne ma ted P9P jednu z nejlepsich seflie kamer. Ja moc selfie nedelam(jen obcas) ale kdyz uz tak at to aspon nejak vypada. S24U mel super selfie. P8P mi prisla dost smutny. P9P ji podstatne lepsi a je to hodne znat. Skoro by se dalo rict ze je to nejvetsi skok za poslednich X let :-D

Hele mne se zda ze na 12Mpx ma Pixel slusny detaily...uz P8P mel.
V ty dobe jsem mel Xkrat iPhone 15 Pro kterej dela fotky do 24Mpx ale dost casto mel lepsi detaily Pixel a prislo mi ze iPhone musi mit extra idealni podminky aby je mel malicko lepsi (a rozhodne se na ty fotce nesmelo nic hybat natoz tam byt clovek co se hybe)
Navic tak i tak nocni rezim dela stejne 12Mpx.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod tomb87 26. 9. 2024 14:17

Nechce někdo nilkin superfrosted modrý pro XL, špatně jsem objednal mám jen pro. 220 i s poštovným.
tomb87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 29. 9. 2024 10:58

Kapr99 píše: Hele mne se zda ze na 12Mpx ma Pixel slusny detaily...uz P8P mel.
V ty dobe jsem mel Xkrat iPhone 15 Pro kterej dela fotky do 24Mpx ale dost casto mel lepsi detaily Pixel a prislo mi ze iPhone musi mit extra idealni podminky aby je mel malicko lepsi (a rozhodne se na ty fotce nesmelo nic hybat natoz tam byt clovek co se hybe)
Navic tak i tak nocni rezim dela stejne 12Mpx.

U pixelu je casto videt, ze to neni ani tak o rozliseni, ale o tom jak to telefon pojme a prijde mi ze ty masivni zasahy jsou dost nekonzistentni a proto jsem rad, ze si zpracovavam RAWy. Vim jake jsou v mobilni obci nazory na RAWy, ale zachranil jsem si uz dost fotek, ikdyz maji RAWy o neco nizsi rozliseni. Zde jeden priklad z interieru. Foceno 5x tele na 12Mpx, original vlevo, vyrez 1:1, fotka po orezech na format 3:2 "jen" 8,5Mpx, ale ty ziskane detaily staci i na velkotisk nebo TV s rozlisenim vyssim nez 4K narozdil od originalu, kteremu by nepomohlo ani tech 24Mpx. Asi jedine co mne docela stve, ze se v RAWech objevuji nahodna mista s brutalnim sumem, kde Pixel delal nejake nepravosti a promita to do RAWu. Pomuze jen lokalni maskovani a nastesti to zabere jen par minut navic, ale i tak...zajimaly by mne RAWy z devitky. Za mne je pecka, ze mam DNGcka i ze selfie kamery, to jsem ani necekal.
Přílohy
Capture.JPG
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 13. 10. 2024 20:26

https://mobilenet.cz/clanky/fotoduel-iphone-16-pro-vs-pixel-9-pro-ktera-vlajka-foti-lepe-51246

tak který?
Doporučuji nečíst která fotka je která a pak to vyhodnotit :-D
U většiny fotek jsem volil jako lepší Pixel. Někde jsem váhal. Nějak je mi bližší barevně Pixel.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod martttin 2. 11. 2024 20:02

Ahoj, berou u výkupu v rámci kategorie Ostatní - Trade-In i tlačítkové telefony?
martttin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 4. 11. 2024 05:09

Jo.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod tomb87 17. 11. 2024 07:13

Zjistil jsem, že na okraji čočky fotoaparátu zevnitř mám smítko prachu. Předpokládám, že jsem v Česku jediný. :-) Kupoval jsem v Datart, reklamovat u nich nemá smysl. Horší firmu na přístup k reklamacím jsem neviděl.
tomb87
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka