Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod somedude 13. 11. 2024 18:06

Vybita baterie jeste nic neznamena. Telefony obvykle fabriku opoustej s 60-70% stavy ale kdyz pak lezej nekde v regale 3-4 mesice nez je nekdo koupi muzou bejt vycucany skutecne na 0.

Me docela prekvapilo, kdyz sem koupil fen v breznu ze mel baterku taky na nejakych 60% pricemz datum vyroby bylo nekdy z konce leta, coz by naznacovalo ze se jednalo o tu prvni serii, ktera se prodavala uz pri uvdeneni. Pocet cycklu baterie byl 0 takze skutecne novy...

Jeste divnejsi bylo ze telefon mel nejaky prosincovy nebo lednovy patch. Google zrejme ma mechanismy jak pristroje dobyt a aktualizovat bez nutnosti vyndavani z krabice. To bych ovsem necekal pokud objednam z Datartu. Ja kupoval primo z Google Store.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 13. 11. 2024 18:48

strny88 píše:Není originálně zabaleno jako originálně zabaleno :D S přelepenými plomby jsem si užil u Datartu až až :D To že byl telefon vybitý do mrtě nesvědčí o ničem pozitivním :D Já bych jim to omlátil o hlavu :-) Ten telefon někdo vytáhl manipuloval s ním a dal ho zpět do krabice zaplý, kde se vybil do mrtě.

taky mám stejnou zkušenost z Datartu :-D

No já objednal druhý z MP a to stejné, tak jsem 1 vrátil :-D

Bylo to fakt origo nebo tak, že bych nepoznal rozdíl. A to si nemyslím, jsem na to dost citlivý. Žádná poškozena nebo přelepená plomba, folie 100% stav, nikde poškození od nehtu, nůžek atd. Prostě úplně stejné jako P8P, ten jsem měl nabitý akorátně. Jen ten P6P ležel na skladě déle
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod strainy 14. 11. 2024 17:09

Kupoval jsem nový Pixel 8 Pro, když teď končilo CZC.
Krabička byla zabalená originálně. Žádné známky přelepení nebo podlepení plomb, to jsem si oveřil podle fotek tady na fóru.
A baterie také byla vybitá tak, že telefon nešel ani zapnout.
strainy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KubaCZE 14. 11. 2024 18:09

U mě byly plomby a celé balení v pořádku, zcela nový kus NEKOUPENÝ v Datartu, nabíjecí cykly 2, oba moje. Zařízení prostě leželo ve skladě hodně dlouho, nic divného nakonec asi :)

Spíše bych se zeptal na nabíječku – jedna 33 W funguje zcela normálně (tj. mobil hned vypíše informaci o rychlém nabíjení), jiná 33 W nabíječka funguje, ale jen v pomalém módu. Na jiném mobilu ale funguje i v rychlo nabíjení.... čím to?
KubaCZE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 14. 11. 2024 18:30

Nejsme si jistý ale tuším, že je potřeba protokol PPS? A kabel byl použitý stejný?
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod KubaCZE 14. 11. 2024 18:42

máte pravdu, kabel. Vůbec tomu ale stejně nerozumím, ta stejná nabíječka s tím stejným "špatným" kabelem na jiném mobilu nabíjí rychle :D
KubaCZE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod somedude 14. 11. 2024 19:18

O tomhle se hodne diskutovalo na redditu...

https://www.reddit.com/r/GooglePixel/co ... _at_a_big/

TL;DR Pokud nabijecka neumi PPS na 21 voltech tak dojde na Power Delivery fallback na 27W coz je defacto 9Vx3A.

Moc ale nechapu proc se o tom bavime v P8 vlakne. Tenhle "problem" se tyka pouze P9PXL.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod KubaCZE 14. 11. 2024 19:21

Protože já mám Pixel 8 PRO a já zmiňuji dotaz zjištěný na mém Pixelu...
KubaCZE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 14. 11. 2024 20:04

KubaCZE píše:máte pravdu, kabel. Vůbec tomu ale stejně nerozumím, ta stejná nabíječka s tím stejným "špatným" kabelem na jiném mobilu nabíjí rychle :D

Pixel je takový řekněme opatrný ohledně nabíjení :-D

Obecně, když je dobrá nabíječka či PB (má PPS)

USB C - USB C kabel bývá jistota rychlého nabíjení

USB A - USB C už se kolikrát nabíjí pomalu ale pokud je dobrý kabel, tak i rychle :-D

Už několik let mám nabíječky s USB - C či PB už xx let, vlastně i v autě už. Takže USB A - USB - C je pro mne vlastně poměrně zastaralé řešení.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod KubaCZE 14. 11. 2024 20:30

aha, zdá se, že i tentokrát máte pravdu. ten "problematický" je USB-A => USB-C => mobil. Shodou okolností jsem dneska kupoval fungl novou nabíječku, má USB-A i USB-C a naštěstí jsem koupil i USB-C kabel a i nová nabíječka tak funguje vč. rychlého nabíjení.
KubaCZE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod somedude 14. 11. 2024 20:35

Jo aha ja to precet jako 33W nabijeni ne 33W nabijecka. No ikdyz nektery i 45W nabijecka budou Pixely nabijet max 27W protoze neumej tu spravnou voltaz... Anker je na tomhle snad nejhorsi. Vubec nepublikuje tech specs. Clovek musi hledat na eBay jestli nekdo nabijecku vyfotil dostecne kvalitne aby sel precist ten drobnej potisk.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 14. 11. 2024 22:05

KubaCZE píše:aha, zdá se, že i tentokrát máte pravdu. ten "problematický" je USB-A => USB-C => mobil. Shodou okolností jsem dneska kupoval fungl novou nabíječku, má USB-A i USB-C a naštěstí jsem koupil i USB-C kabel a i nová nabíječka tak funguje vč. rychlého nabíjení.

Tak snad už je jasno :-D USB C-C z obchodu Action umí třeba nabíjet rychle a to je v akci za cca 35Kč. Např. Různé chytré kabely ( s displejem atd) bývají problémové ale ne všechny :D Jinak když kabel umírá a je poškozený, tak Pixel začne nabíjet pomalu a brzo už kabel nenabíjet nic.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 14. 11. 2024 22:16

Je to tedy jen áčko...

O2 nabízí Google Pixel 8a jen za 8989 Kč https://mobilmania.zive.cz/clanky/nejlevnejsi-google-pixel-8a/sc-3-a-1361386/default.aspx
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 23. 11. 2024 22:00

Nevím jestli to bylo zde nebo jinde, někdo se ptal na zpožděné chození notifikací

Pokud někomu chodí notifikace se zpožděním popř. se mu občas zavře app aniž by chtěl, může to být adaptivní baterií.

Někdy po aktualizaci na A15 jsem to zapnul, na zkoušku a pak na to zapomněl..no a divil jsem se, co že se to děje:D Samozřejmě jsem si už nevzpomněl na aktivaci adaptivní baterie...vypnuto a vše funguje jak má :-) (je tam i upozornění, že se to může dít...a dějě se to :D ) jen tak pro info
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 23. 11. 2024 23:28

Tyhle "vylepšení" vypínám a kontroluji hned při prvotním nastavení po koupi. Navíc je tam napsané, že to může zpozdit notifikace. Stejně tak nesmyly typu adaptivní dobíjení atd.
Naposledy upravil Jirkash dne 24. 11. 2024 14:19, celkově upraveno 1
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka