Vivo X100 Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pikropikro 8. 12. 2024 19:59

Nutelo, nezlob se na mě, ale nechovej se jako Fialová Nutela!
Nechápu, proč bych měl psát nesmysly?

Píšu, že očekávám TOP fotky, které X100 Pro poskytuje, ale že nevím, co video!

A co napíšeš ty!?

Že fotky super, ale video nevíš, resp. nenatáčíš!

Nechovej se jako puberťák nebo většina lidí na diskuzi novinek.cz, kde má každý potřebu jen druhého napadat a urážet. Tohle je diskuze a jen jsem se zepta!!!
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod Nuttella 8. 12. 2024 21:40

pikropikro:
reagoval jsem na tvůj příspěvek:
Nicméně bych se ještě zeptal, jak vám sedí prostředí Viva, protože to se zdá asi největší slabinou... Občas prý překlepy v překladech v telefonu, v nastavení, nebo se překrývají texty, občas vcelku záškuby systému... Máte podobné zkušenosti nebo co by jste mi řekli o prostředí a stabilitě?
Nuttella
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pikropikro 8. 12. 2024 22:10

A co je na tom proboha za nesmysl? To neumíš odpovědět jako dospělý člověk? Třeba: co se týče překlepů, s ničím takovým jsem se nesetkal. Nebo: ano, občas se nějaký překlep najde!

Ani v té poslední zprávě jsi na to neodpověděl.

Nejsi ty náhodou Renek1?
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 9. 12. 2024 00:26

Nechci být zlý, ale zkušenosti se systémem se tu popisují i na předchozích stránkách diskuze. Takže ne, v systému nejsou problémy ani s překlepy, ani se zobrazením ani stabilitou. Možná s po updatu na A15 se mi lehce zhoršila stabilita připojení ke bt sluchátkům. Fotky fajn, video taky. Není problém si rozkliknout video testy na youtube nebo gsmaréně - tam jsou ukázkové fotky i video. Hodnocení je subjektivní. Ale ano, obojí mi přijde velmi dobré.

Výhodná koupě to bude možná až bude x200 běžně na trhu. Tu a tam se objeví sleva o 3 tisíce. Jinak x100 pro stojí stejně jako v době uvedení, kdy v předprodeji nabízeli jako bonus i sluchátka.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod hurec 9. 12. 2024 07:23

Vivo x100 pro je kvalitní foun. Fotky i výdrž parádní oproti Samsungu. Fakt jsem byl z něho nadšen. A15 také jede jak po másle. Jediné mínus (pouze osobní názor) je kulaté boky (mega špatně se mi drží a nesehnal jsem pořádné sklo) a již pouze dvě veliké aktualizace. V tom je konkurence prostě jinde.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pikropikro 10. 12. 2024 09:24

Ok, díky za doplnění. Bohužel se na něj nemůžu nikde jít podívat, neb jej nikde vystavený nemají.
Stran velikosti telefonu však věřím, že bude "skladnejší", nositelnější, nežli ta krabice od Samsung (ultra).
Chci na něj přejít z iP15Pro, tak věřím, že mi poskytne skvělý foťák a video.
Za současného stavu mi žádný jiný android nevychází. Samsung fotky v pohybu a interiér hrůza. Pixel špatný HW.
Nejraději bych bral kvůli velikosti X200 Pro Mini, ale tu u nás asi (určitě) nekoupím.
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 10. 12. 2024 15:01

Vivo x100 pro se mi zdá jako stejná cihla, jako S23 ultra (také kulaté boky a to je strašný). Na šířku jsou stejní a na výšku 3mm jsem fakt nepoznal. K tomu vivo má extrémní modul foťáku. Takže mobil se mi hůř držel, protože byl na vrchní straně těžší.
Mám vedle něj i15 PM a video rozhodně není lepší u viva. Fotky jsou v 90% stejně. V noci má navrch vivo. Také má méně odrazu v nocí od čočky, při focení osvětlení. Někdy, ale postprocessing jde dost vidět a není to tak přirozené.
A15 je příjemná, nejsem jsem žádné lagy, ani se mi mob nepřehříval (nehraju ale náročné hry). Vše běželo příjemně. Jen funos15 hodně zaostává za one ui. Je tak 5 let za oneui. Komu, ale stačí stock android bez extra customizace tak ok. Největší zklamání beru podpora. 3 velké aktualizace v dnešní době jsou slabota. Jako plus beru super výdrž , lepší než u s23U, silný signál (moja s iphone bez signálu, já dvě čárky LTE, super GPS signál) a pro fanoušky rychlého nabíjení je 100W fakt super. Nevýhoda zas je velký a těžký adaptér a zahřívání mobilu při nabíjení.
Ještě bych dodal podprůměrné repráky, to mě zklamalo a docela tichý reprák při volání. Pokud bude babička mluvit potichu, uslyšíte hodně obtížně.

Já teda našel žádný dokonalý mobil. Jak píšeš, pixel 9 pro s exynosem ne. S23U/24U - fotky žádná sláva, iphone - iOS a jeho mínusy.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pikropikro 10. 12. 2024 15:30

@hurec: hezké zhodnocení. Osobně mám taky moc rád oneui os Samsungu, mají krásné displeje, konektivita funguje, ale ty jejich fotky... Za hezkého dne paráda. Jakmile ale ubyde světla, popřípadě se.neco fotí v interiéru nebo nedej bože osoby v interiéru, které se trošku hýbou, nemusí ani nijak rychle, tak jsou ty fotky vážně jako z mobilu před 7 lety. To už snad i ta S7 fotila lépe.
I proto jsem presedlal na IP, i když mi jeho prostředí ne úplně sedí a současně nemám ani další jiné zařízení, teda mám, mám iPad, ale jen na YT, inet, filmy a seriály. Rozhodně ne, že bych na něm nějak pracoval, takže mi je vcelku jedno, na čem se budu na ten film koukat.
Vivo x100 Pro mi přišlo jako dobrá náhrada, ale.kdyz říkáš, že svou velikostí, resp. ergonomií a hlavně fotomodulem je vlastně stejná jako ULTRA, tak vážně nevím... Asi budu muset ještě nějaký ten pátek s 15 Pro vydržet...
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 10. 12. 2024 16:20

Zkusit můžeš a pak max vrátit do 14 dnů. Měl jsem jak s23U, ale souhlasím. Fotky v interiéru jsou katastrofa (s24U jsem neměl). U iphone 15 PM zůstávám jen právě kvůli videu (tam není konkurence), fotky jsou pro mě dostačující a jsem vlastně spokojen. A jinak musím říct, že pořád je optimalizace (jak rychlostí, tak spotřebou baterie) appek u iOS lepší, než u androidu. Nezdá se to, ale člověk to dost pozná. Jinak asi by mě dost zklamalo, teď to koupit a za dva roky mít poslední android. Ten mobil by mohl v pohodě ještě 5-6 let být na trhu a posouvat ho v rodině dál a dál.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 10. 12. 2024 16:47

pikropikro píše:Pixel špatný HW.

Jen ze zvědavosti, v čem má Pixel špatný HW, že tě bude omezovat v tom, na co ho plánuješ používat?
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 10. 12. 2024 17:31

V tom, že má převlečený exynos. Který topí na ten slabý výko, žere jak prokopnuty (sot je na tu baterií, fakt slabota) a appky s optimalizací mají problém. Google se snaží ho optimalizovat co to jde, ale pořád se stím pere. Ne nadarmo po skončení smlouvy se samsungem přejde ke konkurenci. Pokud jsi fanda pixel, tak ok. Ale realita je taková, že jiný procák by mu slušel víc. No hate. Jen osobní názor po vyzkoušení founu.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 10. 12. 2024 19:38

Co vím, Pixel 9P nedopadá s výdrží nějak špatně nebo je někde test, kde je fakt o dost horší? Neříkám, že je TOP ale že by byl špatný, to fakt ne.
Jaké app mají problém s optimalizací? Mě fakt zajímá - žádný hate, jen jsem problém nepotkal a že jich mám fáákt hodně a nemám první Pixel... Naopak jsem potkal problém s S23 (hlavně chod systému a rychlé změny toho, co chci:D) i u IP (mapy.cz a ingress). Myslím, že lepší procák by u Pixelu nikomu nevadil ale zároveň asi nebude moc lidí, kteří reálně narazí na strop výkonu nebo by je nějak omezil a to i za pár let. Každopádně jako jsou ty neoptimalizované apky by mě upřímně zajímalo a s čím ses u nich setkal.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 10. 12. 2024 20:37

hurec píše:V tom, že má převlečený exynos. Který topí na ten slabý výko, žere jak prokopnuty (sot je na tu baterií, fakt slabota) a appky s optimalizací mají problém. Google se snaží ho optimalizovat co to jde, ale pořád se stím pere. Ne nadarmo po skončení smlouvy se samsungem přejde ke konkurenci. Pokud jsi fanda pixel, tak ok. Ale realita je taková, že jiný procák by mu slušel víc. No hate. Jen osobní názor po vyzkoušení founu.

Holt osekaný Ex2400 prostě není žádná výhra. Ve výdrži bych rozdíl neviděl (srovnám-li S24+ a 9PXL) a v rychlosti je trochu lepší S24+. V benchmarcích je rozdíl větší.

Pixely ale nesmíme srovnávat se SD8gen3, nebo nedej bože se SD8elite. Pak je ta propast obrovská. Ale opět tu platí, že musíte mít telefony vedle sebe, jinak vám nepřijde, že G4 otevírá aplikace řádově pomaleji...
Galaxy S25U, Galaxy S23, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 10. 12. 2024 21:19

Ano, vedle SD8g3 je tensor G4 hodně slabota. Tohle se dle mého u mobilu za 26t kč nepovedlo.
Srovnání výdrže vivo x100 pro vs pixel 9 pro xl. Tam byl vivo pro mé denní používání o dost lepší. Při zkoušce her tensor G4 dost hřál a poté omezoval FPS, ten výkon při zátěži prostě jde cítit (kdo nehraje a kouká jen na web, tak ano, nepozná rozdíl). I při delším prohlížení třeba appky mapy.cz a plánování trasy dokázal ten mobil docela hřát a ta aplikace neměla tak plynulý chod, jak vedle na vivu. Bakaláři mi padali skoro pořád (bohužel to používá škola a duolingo, tam se mi sekal zvuk a fps to mělo snad 20). Jediné co může být pravda, tak P9PXL jsem zkoušel hned po vydání na trh. Takže celkově může být nyní již SW úplně někde jinde a pro fanoušky to bude boží mobil.
Ale jak píšu, dle mého je hodně peněz za málo muziky. Jak tam dají jiný soc a aspoň trošku rychlejší nabíjení, bude to pecka (pixel již plánuje jiný než exynos, takže sami ví, že je to problém). No hate, pouze osobní názor z požívání těchto mobilů.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pikropikro 2. 1. 2025 19:21

Objednal jsem poslední kus Vivo X100 Pro v mp.cz. Byl skladem na prodejně v.Olomouci a nechtěli mi ho Ostravy převézt, tak jsem tam dneska zajel.
Jednak mi mě nechtěli nejprve uznat k vykupnimu bonusu starší tlačítkovou motorolu... Ale HLAVNĚ, až na prodejně mi frajer řekl, že se jedná o vystavený kus, který byl ÚDAJNĚ ve vitríně.
Byly na něm již viditelné vlasecnicove škrábance a týpek mi řekl: můžu vám dát slevu 300 Kč.
Masakr! Samozřejmě jsem ho s tím poslal někam! A objednal jsem ho z Alzy.
Je to neskutečné, jak se dokážou prodejci chovat a nabízet používané a zároveň poškozené zboží za full cenu!!!
pikropikro
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka