Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod somedude 4. 12. 2024 19:53

tomb87 píše:Servisní středisko pro naši oblast je v Polsku. Spadá tam i Německo. Je jedno jestli Datart nebo Alza.

Tak to vypada ze to servisni stredisko je nejen pro "nasi oblast" ale pro celou Evropu (EU+UK) a mozna i dal... Maj nasmlouvanej DHL Express RMA do 10 dnu. Koukal sem na mape ze je to hned vedle WAW (Chopinovo letisko). Tak uvidime prave tisknu postovni stitek tak pak podam raport jaka byla zkusenost.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Burák1 6. 12. 2024 17:14

Zdravím. Mám Pixel 9 pro a přešel jsem z iphone 11pro. Se vším jsem spokojen až na rychlost načítání fotek v google Fotky aplikaci. Dokonce jsem provedl kroky, že jsem odinstaloval aktualizace, restartoval tel. a nainstaloval nové, pak vymazal cache aplikace a v poslední řadě nahrál fotky přímo do telefonu. No a problém stále přetrvává. Máte s tím někdo obdobné zkušenosti? Přemýšlel jsem i nad reklamací, jen si nejsem jist, zda to zkrátka není aplikací, nebo telefonem? Při skrolování se dostanu do místa, kde jsou vidět pouze šedivé rámečky a čekám, než se začnou načítat náhledy fotek a to nejdříve v malém rozlišení a za chvilku se načtou do plného. Ty fotky, které mám uložené na cloudu se paradoxně načítají o něco rychleji. Díky za každou radu.
Burák1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomb87 6. 12. 2024 19:19

Jirkash píše:A do 6 mesicu je vec ve veci prevzeti, takze to do zadneho strediska nemusi a necham si vratit penize a zakoupim znovu, nez stridat pochybne kusy od Google.

Jj, v Datartu hodně štěstí. :-) Přesně toto je přesně dvakrát nezajímalo. Nemáš absolutně páru. Pochybné kus od výrobce, jsou lepší než pochybný překupník.

-- 6. 12. 2024 19:23 --

somedude píše:
tomb87 píše:Servisní středisko pro naši oblast je v Polsku. Spadá tam i Německo. Je jedno jestli Datart nebo Alza.

Tak to vypada ze to servisni stredisko je nejen pro "nasi oblast" ale pro celou Evropu (EU+UK) a mozna i dal... Maj nasmlouvanej DHL Express RMA do 10 dnu. Koukal sem na mape ze je to hned vedle WAW (Chopinovo letisko). Tak uvidime prave tisknu postovni stitek tak pak podam raport jaka byla zkusenost.

Zkušenost je taková, že v pátek kolem oběda odešlo do Polska. Kolem oběda v pondělí ho přijali v Polsku a refurbished kus mi poslali z Nizozemí. Odešlo ještě v pondělí a v úterý bylo u mě. Telefon je ve 100% stavu.

-- 6. 12. 2024 19:29 --

Burák1 píše:Zdravím. Mám Pixel 9 pro a přešel jsem z iphone 11pro. Se vším jsem spokojen až na rychlost načítání fotek v google Fotky aplikaci. Dokonce jsem provedl kroky, že jsem odinstaloval aktualizace, restartoval tel. a nainstaloval nové, pak vymazal cache aplikace a v poslední řadě nahrál fotky přímo do telefonu. No a problém stále přetrvává. Máte s tím někdo obdobné zkušenosti? Přemýšlel jsem i nad reklamací, jen si nejsem jist, zda to zkrátka není aplikací, nebo telefonem? Při skrolování se dostanu do místa, kde jsou vidět pouze šedivé rámečky a čekám, než se začnou načítat náhledy fotek a to nejdříve v malém rozlišení a za chvilku se načtou do plného. Ty fotky, které mám uložené na cloudu se paradoxně načítají o něco rychleji. Díky za každou radu.

Pokud se nepletu, je potřeba fotky nejprve načíst do cashe. Pak je aplikace v pohodě. A ty fotky máš pretahle z iPhone v jakém formátu?
tomb87
Junior

Odeslat příspěvekod Burák1 6. 12. 2024 23:09

A jak se ty fotky načítají do cashe? Já myslel, že si to aplikace dělá sama? Jinak z iPhonu jsem přetahoval fotky ve formátech Heic a jpeg.Diky za rady
Burák1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod strny88 7. 12. 2024 01:29

Co webová verze Google fotek? Tam ty fotky máš?
S největší pravděpodobností je chyba mezi převodem fotek z Apple do Google fotek. V aplikaci Google fotky na iOS tam ty fotky máš? Máš nastavenou zálohu? Nemáš překročen limit 15gb u google fotek?
Pochybuji že to má co dělat s telefonem jako kusem HW.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Burák1 7. 12. 2024 08:26

strny88 píše:Co webová verze Google fotek? Tam ty fotky máš?
S největší pravděpodobností je chyba mezi převodem fotek z Apple do Google fotek. V aplikaci Google fotky na iOS tam ty fotky máš? Máš nastavenou zálohu? Nemáš překročen limit 15gb u google fotek?

Fotky na iOS již nemám, protože jsem to přetahoval z iPhonu na Pixel pomocí kabelu a pak telefon šel z domu. Zálohu mám stále na icloudu. U google fotek budu mít určitě překročenej limit 15Gb, mám tam asi 90Gb ve fotkách. Ale fotky jsem si natvrdo stáhnul a nahrál do telefonu do složky, kde se normálně fotky ukládají z foťáku(DCIM/camera). Jen poslední tento rok 2024 se mi tahá z google fotek online a je to paradoxně rychlejší než ty co jsou uložené v interní paměti telefonu. Díky

-- 7. 12. 2024 09:26 --

strny88 píše:Co webová verze Google fotek? Tam ty fotky máš?

Fotky na iOS již nemám, protože jsem to přetahoval z iPhonu na Pixel pomocí kabelu a pak telefon šel z domu. Zálohu mám stále na icloudu. U google fotek budu mít určitě překročenej limit 15Gb, mám tam asi 90Gb ve fotkách. Ale fotky jsem si natvrdo stáhnul a nahrál do telefonu do složky, kde se normálně fotky ukládají z foťáku(DCIM/camera). Jen poslední tento rok 2024 se mi tahá z google fotek online a je to paradoxně rychlejší než ty co jsou uložené v interní paměti telefonu. Díky
Naposledy upravil Burák1 dne 7. 12. 2024 08:26, celkově upraveno 1
Burák1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod traveller 9. 12. 2024 12:21

Ahojte, zvažuji koupi Pixelu 9 PRO. Zatím mám Pixel 5, ale už pomalinku odchází baterka. Měl bych dotaz ohledně 5000 Kč výkupního bonusu na Alze. Chápu proces, ale nechápu (a nikde jsem nenašel info) zda je 5000 Kč jistých. Nebo mi napíšou - sorry, váš telefon je šrot, posíláme 500. Díky za info - tedy hlavně o někoho, kdo si tímto prošel.
traveller
Junior

Odeslat příspěvekod Burák1 9. 12. 2024 12:50

Podívej se, zda telefon co dáš do výkupu Alza pro výkup akceptuje. Pokud půjdeš do linku ohledně výkupu, tam si to můžeš zkontrolovat. Pokud ano, pak ti vrátí po 14dnech( po uplynutí zákonné doby pro případné vrácení věcí z eshopu) 5000Kc a zároveň pošlou částku, kolik ti dají za výkup telefonu.
Burák1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 9. 12. 2024 16:52

traveller píše:Ahojte, zvažuji koupi Pixelu 9 PRO. Zatím mám Pixel 5, ale už pomalinku odchází baterka. Měl bych dotaz ohledně 5000 Kč výkupního bonusu na Alze. Chápu proces, ale nechápu (a nikde jsem nenašel info) zda je 5000 Kč jistých. Nebo mi napíšou - sorry, váš telefon je šrot, posíláme 500. Díky za info - tedy hlavně o někoho, kdo si tímto prošel.

Pokud je tvůj telefon ve výkupních, pak 5k máš jistých + cenu telefonu. Alespoň takhle to bylo někdy před půl rokem
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 9. 12. 2024 21:22

Myslím, že když jsem před časem tohle řešil já, tak P5 nikdo nevykupoval.
A jsem tomu dneska rád, protože mi zůstal a je to dobře, mám ho rád a dodnes se mi i vzhledově líbí. :-)) :-D
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod traveller 10. 12. 2024 08:17

Díky za rychlou reakci.Tak P5 už neberou...
traveller
Junior

Odeslat příspěvekod ladisg 10. 12. 2024 09:14

U nekterych novych telefonu vykupujou nekdy I kategorii Trade in. Proste nejake stare krapy za 10 korun. Je treba to vyzkouset pri tom konkretnim vykupu, zda tam tato nabidka je a casto tam byva. Ja tam jednou daval 10 let stary Huawei s rozbitym displejem, myslim ale ze ten telefon musi jit zapnout.
ladisg
Junior

Odeslat příspěvekod Burák1 11. 12. 2024 05:45

Zdravím. Ještě se chci zeptat, jak řešíte u Pixelu 9 ochranu zadních foťáků? Dáváte ochranné sklo, nebo se spokojíte s přesahem krytu telefonu? A je to vůbec potřeba nějak extra chránit vzhledem k tvrdosti skla? Napadlo mě jen, že čím víc se budou čočky zakrývat, tím víc se teoreticky může snižovat světelnost objektivů. Asi to nebude nic závratného, ale jen taková úvaha. Dík za postřehy
Burák1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod traveller 11. 12. 2024 06:45

ladisg: JJ - díval jsem se na seznam vykupovaných zařízení a pak na Bazoš. Myslím, že to vyřeším tímto způsobem :-)
traveller
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 14. 12. 2024 07:29

Hele buraku, já už mám na P8P pár slabších škrábanečků naštěstí mimo čočku a to mám velký přesah obalu. Jedna věc méně pravděpodobná, že ti foun padne na štěrk zrovna foťákem dolů. Horší je prach a drobný písek, který lehce setřeš a i z toho můžeš mít min. vlásečnice. Na ochranu bych se vykašlat, než ztráty světelnosti bych se bál horších odlesků, ztráty kontrastu a pod. Přidáváš další vrstvu a žádná ochrana nebude kvalitnější než sklo co tam máš teď.
kultus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka