HTC TyTN II a T-Mobile s jeho Web'n'walk

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod inetMark 28. 11. 2008 09:03

Mam zariadenie HTC TyTN II, zakupene normalne v obchode - nie od operatorov.
Rok som s nim pouzival Orange SIM kartu a ich predrazeny Orange World. Internet isiel bez najmensich problemov, isli mi vsetky prehliadace a islo mi internet forwardovat priamo cez BlueTooth do notebooku.

Teraz tam mam vcera aktivovanu SIM kartu od T-Mobile s Web'n'walk Giga. Telefon som zobral SE T700 (nie pre mna, ja ho nepouzivam). Aj pri aktivacii som vravel, ze SIM kartu budem pouzivat s inym telefonom a ze jediny dovod preco som presiel k T-Mobile je ich Web'n'walk Giga.

Nedari sa mi vsak Internet spojazdnit. Zariadenie si samo dokaze nastavit potrebne udaje, ale net nejde. Potom som si podla T-Mobile stranky manualne nastavil nastavenia (podla navodu pre MDA Vario III), ale nepomohlo.

Skusam http://www.mobilmania.sk, http://www.zive.sk, ine stranky a nejde nic.
Tak som isiel na ich stranku, ze si stiahnem ich Web'n'walk prehliadac (co je mimochodom Opera Mini - ktoru mam nainstalovanu tiez). Bola tam moznost, ze stiahnut pomocou SMS. Tak som napisal SMS na dane cislo, dosiel mi link na stiahnutie a ked som nan klikol, tak sa mi zapol Pocket IE a vypisalo toto:
"Pristup zakazany, nepodarilo sa identifikovat cislo vasho mobilneho telefonu. Skontrolujte si nastavenia svojho mobilneho telefonu na stranke http://www.t-mobile.sk/nastavenia.

Tak som ihned v prehliadaci mobilneho telefonu zadal tu adresu. Nastal moj velky sok. Stranku T-Mobile nacitalo uplne bez problemov. Skusil som inu stranku - nesla.

Ak som skusil tu SIM kartu v telefone co som bral na pausal (teda SE T700), tak tam Web'n'walk ide bez problemov so vsetkymi strankami.
Napadaju ma teda len 2 moznosti. Bud T-Mobile obmedzuje sluzbu len na IMEI daneho telefonu (co by ma riadne nahnevalo - preco by som si sluzby nemohol ja pouzivat kde chcem???). Alebo T-Mobile blokuje pouzivanie len na ich proxy servery nejak prednastavene v ich web'n'walk prehliadaci. Potom by mi asi neslo forwardovat internet cez BT do notebooku, ale stale je to lepsie jak nic a vtedy by som potreboval ziskat len prehliadac.

Je tu este jedna moznost, a to ze mi nieco unika. Prosim ma niekto nejake podrobnejsie informacie?
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod audis 28. 11. 2008 20:17

máš v kaiseru nastavený v SETTING>CONECTION>CONECTIONS> MANAGE CONECTION v příslušném datovém profilu APN: <internet.t-mobile.cz> a všechny ostatní kolonky volné a zvolený právě tento profil? mně to takto jede vše v pořádku.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod inetMark 28. 11. 2008 21:07

Nastavoval som vsetko podla manualu na T-Mobile SK stranke (PS uplne rovnake nastavenia ma aj Orange u nas).
Volal som s operatorkou, neviem ci bolo to pricinou, ale povedala ze restertuje spojenie a ze mam o 15 minut vypnut a zapnut zariadenie. Potom som zmazal nastavenia a nastavil znova a islo to. Takze som rad a ako som uz pisal mozem spievat: "Vianoce heja-hou, Internet si beriem so sebou." :-)
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior