od chalmil 9. 4. 2009 07:24
Tak se svámi tady ve zkratce podělím o 14ti denní zkušenost.
Pro začátek:
používám dva mobily pro různé operátory-a to hlavně pro volání,sms a občas rádio.Takže nepotřebuji žádné spešl.vychytávky.Na fóru není moc info o číňanech-myslím technické,nezaujaté info.Emotivní negativní nepočítám.
Tak nějak padla volba na 6691.nejspíš proto,že to byl jediný dualfoun,který byl k mání v kameném obchodě ve městě.
Zkušenosti:
-pozitivní:vzhledově vypadá velmi dobře.Je trošku větší(půdorysně,ne na tlouš´tku)jak běžné founy.Ale není to na závadu-aspoń člověk drží něco v ruce.Disp.je o "kus"větší než u mé 6300 a6234.Je to docela příjemné.barvy a rozlišení je na úrovni 6234.Zobrazení menu lze nastavit v několika typech(hlavně animace)-zajímavé pro hračičky.
Sloty pro SIM jsou dobře určeny(1/2).Karta je přibalena1Gb-slot pod baterkou.Vlastní spuštění a nastavení founu je naprosto jednoduché(pro toho kdo používá Nokie skoro identické).Po spuštění si foun vyžádá pin pro jednotlivé Simky a na displ je zobrazeno,která sim je 1 a která je 2 a také který operátor.Seznam kontaktů buď ne jednotlivých simkách a nebo společný v tel.Nastavení seznamu lze buď jedna sim,nebo obě,nebo tel.Pro volání použiji buď levý nebo pravý"telefonek"-okončování jedním tlačítkem.Při odesílání SMS se foun ptá,kterou sim použít.
Ovládání mobilu buď pomocí kláves,nebo stylusu a nebo prsty.nejlépe se mi osvědčila kombinase-klávesy/prsty.Reakce founu je víc jak svižná.Hlavně u SMS-tam je foun neuvěřitelně rychlý.Až nestíhám.
Je tu jedna bezva vychytávka:na HF v autě se mi tel.připojí jako jedem přístroj a nerozlišuje,že mám dvě sim.Takže můžu přijímat hovory z obou simek v pohodě.Nevím,jak to je,když by mi volali zaráz.
-mínusy:
čitelnot displ.na přímém slunci není dobrá.Je nutno zastínit tělem.
Stylus ve founu nedrží moc dobře.Několikrát jsem jej"ztratil" při vytahování z kapsy a dokonce i z pouzdra.
Největší a pro mne rozhodující nínus je,že foun zkresluje hlas.Príjemci hovorů si stěžují,že mě nepoznali po hlase.Když jse si to vyzkoušel,tak je dojem,že volající používá"balonek s vodíkem".Tak jak to blahé paměti předváděli v televizi.Prostě hlas je naprosto zkreslený(žádné basy a výšky posunuté o několik oktáv výše)-velmi nepříjemné.
Pro tento nedostatek se rozhoduji,co s founem dál.
Možná jsem na něco zapomněl.Ale to nejdůležitější jsem snad popsal všechno.Data jsem nezkoušel-nejsou pro mne zajímavá.Rádio v poho,přehrávač také.Foto slabé(1,3) video ještě slabší( jako u 6300).