Neznačkové čínské telefony - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod to.tak 21. 1. 2010 22:30

lklkl píše:Manželke by som chcel kúpit tento telefon na dealextreme.
Chcel by som vediet, či v príslušenstve je pripojenie nabíjačky pripojitelné v našich sietach.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.31635.
Poprípade ak ho niekto má potešili by ma aj skúsenosti užívatelov

Ďakujem.

Na 90% tam bude evropská nabíječka, a jestli náhodou né, tak bude 14 dní dobíjet přes usb a za 3/4 dolaru si objednáš redukci.
http://dealextreme.com/details.dx/sku.3529
Nebo si ji objednej rovnou a v případě přebytečnosti ji střel na aukru za pade :-)

EDIT: teď jsem na to koukal a zrovna tenhe bude patřit do těch zbylých 10%. Má místo nabíječky nějakej dobíjecí stojánek. Takže ta redukce bude asi potřeba.
to.tak
Junior

Odeslat příspěvekod crazzi 24. 1. 2010 11:43

Taky přemýšlím o SciPhone N21.
Zajímalo by mě, proč tady http://www.allymobile.com/x_sciphone-n2 ... 6&kn=Czech uvádí, že má GPSku, a tady http://www.scophone.com/product_4640.html o ní není ani slovo... Je možný aby jí jeden měl a druhej ne? Jsou i malinko jiný vzhledově a je tam taky dost rozdíl v ceně...
crazzi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod griminski 24. 1. 2010 21:52

Zdravim vespolek. Jsem teda uz cca 3 tydny majitelem N21.
Popisu sve dojmy, nejsem ale zadny mobilni odbornik, takze pokud vas bude zajimat neco konkretniho, ptejte se.
1) Objednal jsem N21 ze scophone.com. Dorazil relativne vcas, stal i s postovnym 237 dolaru. Oproti obrazkum v eshopu dorazil telefon brandovany jako General Mobile DSTL1, oznaceni sciphone nesl jen nainstalovany SW po spusteni. Nainstalovana byla verze ANDROID 1.5, kterou jsem okamzite preinstalil verzi 1.6 ze stranek generalmobile.com.
2) Telefo ma skutecne androida, neni to zadna napodobenina. Po zadani sveho gmail uctu probehla okamzita a dokonala synchronizace mailu, kalendare a kontaktu, takze to nejdulezitejsi pro me bylo splneno.
3) Telefon se mi vzhledove libi, nepusobi (az na zadni kryt baterie) vubec lacine, spise jako neco, co by se nemuselo hned rozpadnout.
4) Avizovany fotoaparat vypada dle fotek, ze se opravdu jedna o 5Mpx, coz je u cinskych stroju taky pomerne neobvykla vec.
5) Telefon obsluhuje 2 SIMky. Obe samozrejme soucasne, co je taky dulezite obe podporuji data, i kdyz asi jen do urovne EDGE, 3G to neni. Ale co jsem vyzkousel, na maily, synchronizaci nebo IM je to uplne dostacujici. Android prinasi spoustu moznosti nastaveni, snadno si tedy pojistite, aby se vam data pri roamingu nespoustela, v praxi to tedy vypada tak, ze dokud jsem v Cesku, mam trvale spusteny data od Vodafone, jakmile prekrocim hranice na Slovensko, Vodafon data se automaticky vypnou a spusti se data slovenskeho O2. Je to opravdova pohoda.
6) Wifina pracuje naprosto bez problemu, pripojil jsem se vsude, kde byla volna sit.
7) Bluetooth jsem zkousel zatim jen s parrotem v aute, spojeni bez problemu, hlasitost skvela (napr u Nokie E51 a E71 mi muj stary parrot proste nefungoval).
8) GPS jsem v telefonu nenasel, cili bych se vsadil, ze tam ani neni:) Testoval jsem program Ndrive s externi GPS, bluetooth GPS nasel, sparoval se, ale nespojil se. Zatim jsem jeste neodhalil, jestli je to vlastnost telefonu, ze neumi pracovat s externi GPS, nebo problem Ndrive.
9) Z android marketu si muzete zatim postahovat jen free programy, je jich tam ovsem hodne kvalitnich a zakladni potreby vam to jiste pokryje.
10) Negativem je bezesporu vydrz baterie. Pri standardnim provozu (semtam volam, semtam wifi, zapnute obe simky a data na jedne z nich) mi tlf vydrzi tak den. Tohle je opravdu slabsi. Ale vedel sem to dopredu a proste diky univerzalnimu usb konektoru nabijim ze zasuvky, z kompu nebo v aute. Je to jen o zvyku.
11) Po trech dnech se mi telefon zhroutil a uz nenabehl, prestoze jsem ho strcil do nabijecky. Zoufale jsem vypotil anglicky mail a poslal na scophone. odepsali bleskove, probrali jsme to a doporucili mi telefon na zacatku nabit 3x po 8 hodinach. Po prvni osmihodinovce telefon najel a jede bez problemu. Mozna to psali i v manualu, ale kdo to dneska cte, ze:))

Uz me nic nenapada, tak klidne pisnete.
griminski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod disius 25. 1. 2010 09:05

griminski : dakujem za popis tohto telefonu. Ta bateria ma naozaj sklamala, ocakaval som vydrz aspon 3 dni. Pre mna je to zasadna vec, ktora momentalne hra v neprospech tohto mobilu. Vies odhadnut, kolko by dokazal vydrzat pri pouzivani bez zapnutych dat ako si to ty napisal? Dalej by ma este zaujimala odozva displaja, ako reaguje na dotik, ci je reakcia pohotova, alebo treba spustat niektore ikonky aj 3x ako dajme tomu na Sciphone i68. Dalsia vec co ma zaujima je procesor, viem ze to pravdepodobne nevies odmerat, ale podla tvojho nazoru je realna ta frekvencia, ktoru udavaju? Asi je to moc otazok, ale dost ma to zaujima, kedze stale o nom uvazujem :-D Dik za odpovede.
disius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod griminski 25. 1. 2010 09:38

ahoj, na testovani baterky nemam idealni podminky, jsem vetsinu casu v koncinach se slabym az zadnym signalem, cili je i mozne, ze baterku zere vyhledavani site. Osobne si ale myslim, ze dva dny budou absolutni maximum, nicmene je to jen odhad.
Displej mi pripada ok, je tusim kapacitni, takze vyzaduje trochu vetsi tlak a hodne veci delam stylusem (hlavne kdyz pisu, sw klavesnice neni zrovna nejvetsi, ale hledam nejakou jinou, snad se povede). Odezva displeje mi prijde v pohode.
Co se tyce procesoru, muzu nabidnout jen subjektivni nazor - telefon je pro me dostatecne rychly, nepripada mi, ze bych na neco dlouho cekal, ale nemam opet s cim srovnavat. Asi jsem ti moc nepomohl:(
griminski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod disius 25. 1. 2010 11:11

Dakujem aj za takyto popis. Ale prave som sa dozvedel jednu neprijemnu spravu. Vyroba modelu SciPhone N21, vraj bola pozastavena koli prebiehajucemu sudnemu sporu s konkurenciou. Tento model sa vraj uz neda zohnat. Takze asi budem musiet zhanat inu alternativu, je to skoda, lebo sa mi skutocne pacil :'(
disius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod griminski 25. 1. 2010 11:44

jestli to nebude spor prave s General Mobile, ale ten jejich model, ktery mam doma, jsem bohuzel pod 400 dolaru nikde nevidel myslim:(
griminski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mar_o5 25. 1. 2010 13:58

Zdravím, dostala se mi do ruky C5000. měl bych možná zájem si tento telefon pořídit, jen vůbec nevím, jak se připojit pomocí Wi-Fi, je třeba něco přednastavit, nebo tak něco? Pokud by mi tady vložil nějaké rady, budu vděčný.
Mar_o5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod crazzi 25. 1. 2010 18:34

Griminski:
I já moc děkuju!
zaujala mě info o slabém až žádném signálu, v takových končinách se zdržuju taky, a stává se mi že já se svým stařičkým SE se nedovolám v místech, kde se návštěva se stejným operátorem např. s Nokií dovolá, a v téhle diskuzi se mimo jiné zmiňuje že právě na tohle jsou číňani slabší :(
Takže opět subjektivně, ve srovnání s jinými telefony, jak je na tom s příjmem signálu?
crazzi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod griminski 25. 1. 2010 18:48

Ahoj, mel jsem tri tzv. Chytre nokie a dva telefony s wm. Tenhle cinan dle meho nazoru v mych podminkach rozhodne neni horsi, spise chyta obcas i na mistech, kde to driv bylo nemozne. Tim nemyslim, ze vsude. Ale urcite neni horsi.
griminski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod to.tak 26. 1. 2010 16:37

U číňanů je to asi jiný kus od kusu. Nedá se generalizovat. Mám 3 roky starý dotykáč JVC a signál to má jak víno. Kam se hrabe o generaci novější samsung.
to.tak
Junior

Odeslat příspěvekod chalmi 26. 1. 2010 17:02

Mám 6691 a v porovnání s N6300 a 6231i vykazuje na místech se slabším signálem lepší příjem.
chalmi
chalmi
Junior

Odeslat příspěvekod jozin_travian 26. 1. 2010 21:00

For: griminski
Ahoj, mám dotaz ohledně zakoupeného N21:
Je nainstalována čeština?? (na http://www.allymobile uvádí že češtinu má, ale je tam taky dražší)
Píšeš o synchronizaci s gmail. Já bych potřeboval synchronizaci s Outlokem - s adresářem a taky s kalendářem - jaké jsou tvé poznatky??
Díky za odpověď
jozin_travian
Junior

Odeslat příspěvekod griminski 26. 1. 2010 21:20

Ahoj, češtinu jsem tam dostal po instalaci jednoho patche , který jsem našel na http://db.androidspin.com/android_devel ... loperid=52 . Ten člověk tam upravuje věci přímo pro N21. Pokryto je jazykově skoro vše, žádné bugy, perfektní.
Systém Android je od googlu a proto je primárně postavený na online synchronizaci s aplikacemi google (gmail, google kalendář atd.) Tudíž nejdřív bys musel synchronizovat outlook s gmailem včetně kontaktů a kalendáře a pak se ti automaticky nasype do telefonu. Synchronizačních softů je více, je třeba pohledat. Ale bez gmailu je to poloviční telefon, volat můžeš, kontakty si tam nasázej ručně a bude to fungovat, ale to kouzlo androidu je právě v tom propojení. Aspoň pro mě. Možná by ti seděl spíše nějaký symbian nebo WM. Přes kabel pokud vím synchronizovat nejde, ale možná jsou už i na to nějaké softy, ale já o nich nevím.
griminski
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod elektron93 29. 1. 2010 08:38

jak mám na allymobile.com platit přes paypal?
maj napsaný, že přijímaj paypal platby, ale ve formuláři k zaplacení neni
elektron93
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka