Zdravim vespolek. Jsem teda uz cca 3 tydny majitelem N21.
Popisu sve dojmy, nejsem ale zadny mobilni odbornik, takze pokud vas bude zajimat neco konkretniho, ptejte se.
1) Objednal jsem N21 ze scophone.com. Dorazil relativne vcas, stal i s postovnym 237 dolaru. Oproti obrazkum v eshopu dorazil telefon brandovany jako General Mobile DSTL1, oznaceni sciphone nesl jen nainstalovany SW po spusteni. Nainstalovana byla verze ANDROID 1.5, kterou jsem okamzite preinstalil verzi 1.6 ze stranek generalmobile.com.
2) Telefo ma skutecne androida, neni to zadna napodobenina. Po zadani sveho gmail uctu probehla okamzita a dokonala synchronizace mailu, kalendare a kontaktu, takze to nejdulezitejsi pro me bylo splneno.
3) Telefon se mi vzhledove libi, nepusobi (az na zadni kryt baterie) vubec lacine, spise jako neco, co by se nemuselo hned rozpadnout.
4) Avizovany fotoaparat vypada dle fotek, ze se opravdu jedna o 5Mpx, coz je u cinskych stroju taky pomerne neobvykla vec.
5) Telefon obsluhuje 2 SIMky. Obe samozrejme soucasne, co je taky dulezite obe podporuji data, i kdyz asi jen do urovne EDGE, 3G to neni. Ale co jsem vyzkousel, na maily, synchronizaci nebo IM je to uplne dostacujici. Android prinasi spoustu moznosti nastaveni, snadno si tedy pojistite, aby se vam data pri roamingu nespoustela, v praxi to tedy vypada tak, ze dokud jsem v Cesku, mam trvale spusteny data od Vodafone, jakmile prekrocim hranice na Slovensko, Vodafon data se automaticky vypnou a spusti se data slovenskeho O2. Je to opravdova pohoda.
6) Wifina pracuje naprosto bez problemu, pripojil jsem se vsude, kde byla volna sit.
7) Bluetooth jsem zkousel zatim jen s parrotem v aute, spojeni bez problemu, hlasitost skvela (napr u Nokie E51 a E71 mi muj stary parrot proste nefungoval).

GPS jsem v telefonu nenasel, cili bych se vsadil, ze tam ani neni:) Testoval jsem program Ndrive s externi GPS, bluetooth GPS nasel, sparoval se, ale nespojil se. Zatim jsem jeste neodhalil, jestli je to vlastnost telefonu, ze neumi pracovat s externi GPS, nebo problem Ndrive.
9) Z android marketu si muzete zatim postahovat jen free programy, je jich tam ovsem hodne kvalitnich a zakladni potreby vam to jiste pokryje.
10) Negativem je bezesporu vydrz baterie. Pri standardnim provozu (semtam volam, semtam wifi, zapnute obe simky a data na jedne z nich) mi tlf vydrzi tak den. Tohle je opravdu slabsi. Ale vedel sem to dopredu a proste diky univerzalnimu usb konektoru nabijim ze zasuvky, z kompu nebo v aute. Je to jen o zvyku.
11) Po trech dnech se mi telefon zhroutil a uz nenabehl, prestoze jsem ho strcil do nabijecky. Zoufale jsem vypotil anglicky mail a poslal na scophone. odepsali bleskove, probrali jsme to a doporucili mi telefon na zacatku nabit 3x po 8 hodinach. Po prvni osmihodinovce telefon najel a jede bez problemu. Mozna to psali i v manualu, ale kdo to dneska cte, ze:))
Uz me nic nenapada, tak klidne pisnete.