Neznačkové čínské telefony - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Lechlade 26. 4. 2010 16:12

Dobrý den,

mám čínský telefon - absolutní no-name. Mám problém, že se samovolně jednou denně připojuje k internetu a odesílá data (nijak závratné částky - pár kB). Původně to bylo ve 22:30, poté, co jsem na pár dní změnila lokalitu je to okolo 8:20 ráno. Prý je to nastavením nějaké aplikace (informace od dovozce), ale já tam mám jen ty původní a jejich nastavení nelze modifikovat. Nenapadá někoho, co by se s tím dalo udělat? Internet mám sice na paušál, ale přesto mě to celkem nevyhovuje. Minimálně to žere baterku. Děsím se, co bude, až budu třeba v zahraničí.

Dík.

-- 26. 4. 2010 16:14 --

Jo, ještě jsem zapomněla dodat, že disconnect nepomáhá. Telefon se vždy znovu připojí. Jediné, co zabírá, je vypnout a zase zapnout telefon. Tím se ale občas ztratí některá nastavení jako je tapeta nebo doručenky k SMS.
Lechlade
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palicaaa 28. 4. 2010 08:03

Zdravim vsetkych,mam telefon C5000 (je to klon sony ericsson Satio) asi tyzden.Kedze som doteraz mal Nokiu,ktoru este mam a mal som aj iphone ktory zial nemam lebo mi po 1,5 roku vypovedal sluzbu chcel som skusit nieco ine a tak koli cene a hlavne koli dual sim som si objednal tento cinsky mobil.Vedel som do coho idem,cital som fora a skusenosti uzivatelov,takze som nemal ziadne extra ocakavania...
C5000 prisla neposkodena v krabicke s dvoma bateriami a stylusom(perom na pisanie) naviac.Objednal som ho z jednej slovenskej stranky(link poslem mailom),ktora predava len tieto mobily a kde mali dost velky vyber,prijatelnu cenu stal 119eur a hlavne poskytli ZARUKU 12 mesiacov...
Co sa tyka mobilu,ma slabsie rozlisenie,ale postacuje,dve karty idu bez problemov,foti,vyzvana,vibruje..dotykovy displej je menej citlivy ako napr. u iphonu ale neda sa povedat ze zly,zo stylusom ide vyborne,aplikacie a hry nejak nevyuzivam..co sa tyka internetu,ten sa mi podarilo rozbehat asi po pol dni nastavovania,mam tmobile..opera ide,cez nu samozrejme google,facebook a ostatne veci..je v nom analogova telka,ktora na moje prekvapenie ide (stv1,stv2,joj) v celkom slusnej kvalite..co som bol prekvapeny,da sa nastavit budenie radiom a nahravanie vysielania radia alebo TV hocikedy,to znamena ze si nastavite aby nahralo zajtrajsie spravy a ono ich to nahra a ulozi,sice vo formate 3gp a radio v amr no uplne to staci...trosku som sklamany z prehravania videa,pretoze sice pisu ze format mp4 tento mobil prehrava no neda sa to pozerat pretoze to seka,takze filmy v mp4 sa na nom pozerat nedaju...co sa tyka vyzvanania,vsade sice pisu ze je stereo ale nieje,no na jedno repro to hraje dost nahlas...ostatne funkcie a aplikacie ktore su tam,idu...takze ked to v globale zhrniem,mobil ma nejako neohuril no v principe ani velmi nesklamal,uvidime ako bude sluzit dalej..;)
Pokial mate nejake otazky,alebo chcete nejake prezentacne video o nejakych funkciach tak zaslem mailom palicaaa@centrum.sk 8-)
palicaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod to.tak 29. 4. 2010 12:51

Nezkoušels to video v MP4 překonvertovat? Třeba by to pomohlo na to cukání. Upravit rozlišení a snížit framerate. To by mělo snížit zátěž procesoru tak, aby se na to dalo koukat.
Výrobce dokonce udává podporu AVI ovšem za předpokladu že si na to sám seženeš přehrávač :oboze

3GP, MP4, AVI, ASF, WMV, support AVI (third party
software) / MP4 / 3GP / ASF of films formats to play in full screen, forward and adjust saturation of color
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PRO LECHLADE: Jo, ještě jsem zapomněla dodat, že disconnect nepomáhá. Telefon se vždy znovu připojí. Jediné, co zabírá, je vypnout a zase zapnout..

Podle mě by stačilo vyrobit nějaký profil GPRS připojení který neumožní přihlášení do sítě s tím, že bys si ručně přešaltovala profil když připojení používáš a jinak to měla nastavený na prázdný hodnoty aby se nedokázal připojit. Při představě, že do toho tvýho mobila někdo strčí simkartu O.2 která mu 30x do měsíce vyrobí připojení za paušálních 20Kč za každý připojení mi běhá mráz po zádech.
Vyrobil jsem takový profil v mobilu tetě, která nechává mobil bez dozoru a drzí bratránci si s ním o návštěvách hráli. Po nastavení prázdných hodnot APN a DNS byl pokoj.
to.tak
Junior

Odeslat příspěvekod palicaaa 29. 4. 2010 14:30

jj zistil som ze niektore videa idu a niektore nie,nezalezi na formate.. ;)
palicaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod f003 7. 5. 2010 18:46

sarycek: Velice děkuji za pomoc ;-) ;-]
Naposledy upravil Fíla dne 11. 5. 2010 18:44, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněna zbytečná vícenásobná citace
f003
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod animatorka 10. 5. 2010 10:16

Unás je možnost koupit, nebo jenom venku?
animatorka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod verma 10. 5. 2010 16:12

Dobrý den. Uvažuju o koupi čínského telefonu... Chtěl bych aby měl: 3,5 jack, wifi, GPS výhodou a cena do 150 USD...
Zamlouvá se mi tento: http://www.allymobile.com/x_htc-htc-tou ... 5&kn=WI-FI
ale nikde jsem tady na fóru neviděl, že by s ním měl někdo zkusenosti... Nerad bych narazil na sekající se žehličku... :-D má s ním někdo zkušenosti? nebo s nějakým jiným, který by spňoval moje požadavky?
verma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod disius 11. 5. 2010 15:47

Skus napr. tento, mas tam aj video-recenziu od spokojneho zakaznika :-)
http://www.merimobiles.com/Smart_T5355_ ... ri0106.htm
disius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lechlade 13. 5. 2010 14:09

PRO LECHLADE: Jo, ještě jsem zapomněla dodat, že disconnect nepomáhá. Telefon se vždy znovu připojí. Jediné, co zabírá, je vypnout a zase zapnout..

Podle mě by stačilo vyrobit nějaký profil GPRS připojení který neumožní přihlášení do sítě s tím, že bys si ručně přešaltovala profil když připojení používáš a jinak to měla nastavený na prázdný hodnoty aby se nedokázal připojit. Při představě, že do toho tvýho mobila někdo strčí simkartu O.2 která mu 30x do měsíce vyrobí připojení za paušálních 20Kč za každý připojení mi běhá mráz po zádech.
Vyrobil jsem takový profil v mobilu tetě, která nechává mobil bez dozoru a drzí bratránci si s ním o návštěvách hráli. Po nastavení prázdných hodnot APN a DNS byl pokoj.[/quote]

Ani nemusím vyrábět jiný profil. Zkusila jsem prostě odpojit (vyndat či deaktivovat) simku, krz kterou lezu na internet a co na to milý telefon? Zkouší se připojit přes druhou simku, která není nastavena na internet a protože mu to nejde, tak to zkouší a zkouší a zkouší a vybíjí baterku.
Lechlade
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod to.tak 14. 5. 2010 09:47

Tak to je teda pěknej dáreček. To už ti pak zbývá jedině napsat na support výrobce mobila, jestli to jde někde deaktivovat. Jestli ovšem chytráci vůbec budou na tvůj mail reagovat.
to.tak
Junior

Odeslat příspěvekod Hellena 19. 5. 2010 13:04

Prosím můžete sem někdo napsat u telefonu T2000 nebo MOO2 je automatické uzamčení klávesi a já se to bojim uzamknout jelikož nevím jak se to pak odemiká tak prosím o pomoc kde se odemiká telefon tedy klávesa díky moc :-)
Hellena
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod adkamatka55 30. 5. 2010 09:28

jaký je ten telefon? vyplatí se?
adkamatka55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod shi-tzu 30. 5. 2010 14:42

Ahoj,
pořídil jsem si T3238 z e-bay a je to super aparát.Vše funguje jak má jen se mi nedaří zprovoznit MMS od vodafone.Nemáte někdo postřehy jak na to?
Díky
Radek
shi-tzu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MartinS65 30. 5. 2010 15:07

Na strankach Vodafonu najdes nastaveni pro obdobný telefon HTC, když se ti nechce hledat, tak tady http://dl.dropbox.com/u/1423157/Vodafone.pdf
... kdo by to pořád řešil ...
-------------------------------------------------------------------------
Nehádej se s blbcem, stáhne tě na svou úroveň a tam vyhraje...
MartinS65
Junior

Odeslat příspěvekod shi-tzu 30. 5. 2010 15:09

no to jsem už právě zkoušel,ale bez úspěchu :-|
Naposledy upravil Fíla dne 31. 5. 2010 10:22, celkově upraveno 1
Důvod: necituj předchozí příspěvek
shi-tzu
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka