HTC HD2 Leo - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod radviss 17. 2. 2010 16:23

Postačí na určitou dobu i soft restart. Mobil jsem před 2ma dnama přinesl z opravy, kde mi prehraly sw.
radviss
Junior

Odeslat příspěvekod Kreaturka 3. 3. 2010 23:35

Dobrý den,

prosím o radu s následujícími problémy s tel. HTC HD2. Tel. je nový z obchodu Mall.cz.

• Vyzvedávání pošty někdy funguje, někdy ne. To samé s odchozí poštou. Používám standartního poštovního klienta co je v systému na dolní liště.
  • Někdy tel. nereaguje na dotek na touch displeji ani na zmáčknutí hardwarového tlačítka(že by kolaps zas***ch Windows Mobile?). Musí se vyndat baterie.
  • Když chci ukončit hovor (dotekem na displeji) tlačítkem, trvá (nebo musím opakovaně) než se ukončí. Přitom při hovoru se hovor ukončuje sám, zřejmě dotykem tváře - jak tomu zabránit?
  • Paměť nazvaná "úložiště telefonu"(ne SD karta) je od začátku téměř zaplněná - nelze instalovat nové programy. Žádné "zbytečné" (nesystémové) soubory nejsou na úložišti vidět. A to si nechávám zobrazovat i skryté soubory
  • Lze instalovat nové programy na SD kartu? Nebo slouži jenom jako datové úložiště?

A na závěr: můžete doporučit nějaké programy pro lepší ovládání tel., případně nějaký upgrade firmwaru, nebo OS? Protože takto je to docela hrůza, neadekvátní ceně tohoto telefonu.

děkuji K.
Kreaturka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 3. 3. 2010 23:42

instalovat lze i na SD kartu. při instalaci sw by se to mělo ptát, jestli chceš instal do pameti nebo na kartu.

že je pamět v tel plná, to je divný. fakt to neměl někdo před tebou? poradil bych HardReset (obnova tov. nastavení), ale když nevím zda to není zasekaný nějakým bordelem před tebou..

víc k HD2 neporadím. projevuje se jako zasekane přetížené běžné WM zařízení, čemuž se dost divím. (když to je HD2 s jeho parametry hw.. )
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod Michael 4. 3. 2010 16:07

1) Nevím, co myslíte "Vyzvedáváním pošty". Automatické stahování e-mailů v zadaném intervalu nebo ručně zadaný příkaz Odeslat a přijmout? Obojí u mne funguje dobře, mám českou ROM 1.43 od Vodafonu, takhle bez dalšího nedokážu poradit.
2) Zamrzání je vážná vada, neměla by se vyskytovat a pokud není způsobena nějakým nerozvážně nainstalovaným softwarem, je to důvod k reklamaci. Vzhledem k tomu, že ale popisujete problémy s plnou pamětí, počkal bych s reklamací až po vyřešení problému s pamětí - viz bod 4.
3) Na HD2 je na horním okraji Proximity sensor, který při přiblížení čehokoli, nejen obličeje, zablokuje v průběhu telefonního hovoru dotekový displej. Je patrný jako to menší kolečko vlevo od mřížky reproduktorku. Vyzkoušejte, třeba prstem, zda při hovoru funguje. Snažte se při hovoru přiblížit tento senzor k hlavě, displej by se měl zablokovat.
4) Tipoval bych, že úložiště je zaplněno hlavně cache pamětí některého z prohlížečů, nebo obou. V Internet Exploreru klikněte na pravou dolní ikonu (...), pak na ikonu s řádky > Nástroje > Možnosti > Historie procházení > Dočasné soubory > Vymazat.
V Opeře také klikněte na ikonu v pravém dolním rohu a na ikonu s řádky. Settings > Privacy > Delete Cache. A pak se zkuste znovu podívat na Nastavení > Úložiště v telefonu a na kartě SD. Tuto údržbu čas od času udělejte. Jestli nechcete pokaždé bloumat v ikonách a menu, nainstalujte si prográmek ClearTemp
Kód: Vybrat vše
http://www.kyou.cz/prg/hd2/cleartemp_v1.2.3.cab
- na kartu :-D
5) Snažte se všechno instalovat na kartu, kupte si co největší (16 GB). Čeština od Sunnysoftu zabere v mobilu strašně moc místa 8-S
Michael
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kreaturka 5. 3. 2010 00:15

Děkuji moc za rady.

Ještě doplňuji:
1) Pošta se někdy nestahuje jak při automatickém stahovaní e-mailů, tak při ručním příkazu "Odeslat a přijmout".
3) Proximity server funguje při zakrývání rukou, ale když telefon držím u hlavy, tak se při malém pohybu klidně odemkne (hlavou ale zůstává zakrytý) a pak nastává problém při telefonování (stisknutí tlačítek na displeji, vypnutí hovoru, přidržení atd.).
4) Cash IE zabírala 3 MB a Opera nic. Nyní mi ukazuje velikost celkového ložiště 181,47 MB, použité úložiště 169,84 MB a celková programová 336,93 MB a použitá programová 201,58 MB.
5) Programy se při instalaci neptaly, kam se mají nainstalovat. Pro upřesnění - programy byly malé a hned byly odinstalovány, takže nezabírají žádné místo. Nic nového v telefonu není.
6) Je nějaký program na otestování HW telefonu?

Verze operačního systému:
5.2.21869 (21869.5.0.82)
Verze Manila
2.5.19211619.0
Verze ROM
1.48.479.1 (71294) WWE
Datum ROM
11/18/09
Verze Radio
2.05.51.05_2
Verze Protokolu
15.28.50.07U

Děkuji.
Kreaturka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 5. 3. 2010 00:46

ad1) občas se stává, že se složky nezesynchronizují u všech telefonů, počítačů, apod. u mého starého WM tak 1x za 20 případů. prostě gprs nebo wifi si občas postaví hlavu na okamžik.

v rychlosti se našel, nevím zda pomuže
http://wmmania.cz/clanky/upravy/hd2-upravy-2/
http://old.wmmania.cz/forum/viewtopic.php?p=382866

test hw: http://old.wmmania.cz/forum/viewtopic.php?p=382866 bod 147!! číst červené!!
audis
Junior

Odeslat příspěvekod jerrymouse 6. 3. 2010 18:44

Ahoj. Předem se omlouvám..trochu jsem hledal, ale nenašel jsem zcela uspokojivé odpovědi..takže to napíšu všechno dohromady a snad mi někdo odpoví. Do teď jsem měl jen symbiany a chvilku i iPhone, ale pokoukávám po HDC HD2. Co požaduji (a ani při spojení Symbianu a iPhonu se mi to nepovedlo dostat):
1) SmartCOMGPS nebo podobnou turistickou aplikaci, do které se dají jednoduše dostat i mapy s cyklostezkama
2) APPs na Geocaching (jako je handygeocaching) - tady je to Java, takže předpokládám, že to půjde
3) VPN (PPTP) - tohle funguje na iPhonu, ale do Symbianu se mi to za boha nepovedlo dostat (i s koupenym SymVPN to nejak nefungovalo)
4) VNC Viewer (na vzdálenou správu) - ok na iPhonu
5) Streamovaná videa (hlavně ct24.cz, ivysilani.cz, stream.cz, nova.cz) - tohle se mi nepovedlo ani na jednom z mojich předchozích mobilů a pokud by to šlo na HD2 bez problémů, tak by to asi rozhodlo
6) Filmy/Seriály (H.264, DivX)
7) logmein.com plugin

Najdu to všechno v HTC HD2?
Předem díky za odpovědi.
jerrymouse
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 7. 3. 2010 03:15

charakter dotazu moc nechápu, zkusím odpovědět:

1) vyrabí-li výrobce na WM, z 90% ano bude fungovat.
3) nechápu uvažování. prostě na WM je napsaná aplikace, tak ji nebudu vyjma specif případů strkat jinam.
6) avi a spol i s titulemi(!!!) na WM i slabších bez problémů.
7) logmein.com je podporován max WM6,1. lze z xda... stahnout instalačku WM6,1. (a nahradit tak WM6,5.. ). jestli to jede nevím, vyzkouším přísští týden. resp. na mém přístroji mám tyto zkušenosti za 15 měsíců s logmein.com.
audis
Junior

Odeslat příspěvekod squad_leader 7. 3. 2010 17:22

U HTC HD2 s původním softwarem dochází velice často k tomu, že nefunguje zvuk u budíku.
Přístroj se sice zapne a na displeyi se objeví, že nastala událost, ale přístroj nevydává žádný zvuk.

Přitom u přednastavování melodií vše funguje.

Nemá někdo informace o tomto bugu? Kde je možné sehnat záplatu?

Všimnul jsem si, že když provedu reset nebo vypnu a zapnu přístroj tak zvuk u budíku obvykle funguje, ale to není každodenní řešení.
String value
squad_leader
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 7. 3. 2010 21:39

u všech přístrojů s WM je budík nespolehlivý.

zasadně doporučuju nějakou budíkovou aplikaci třetích stran. Tohle je prostě jedna z mála paušálních nevýhod WM.

dop. Ptravelalarm. Ovladaní středně pohodlné, není freeware, ale spolehlivé(!!!) a přehledné. http://www.burroak.ca/pta.html

případně Galarm, ale ten sem zkoušel jen krátce a vratil se k tomu výše.
audis
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda512 9. 3. 2010 12:25

Ja s budikem nemel problem co si pamatuji.
Tonda512
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod robin.sil 9. 3. 2010 19:54

ahoj lidi jsem tu novy planuju koupi hd2 a chtel bych vas poprosit o nejaky sw na zabraneni pripojeni k internetu planuju doma pripojeni pres wifi a ne datovy pausal dekuju moc
robin.sil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Louis.scorn 9. 3. 2010 20:07

zajdi za operátorem , nic složitějšího neexistuje. ale mít HD2 která není stále napíchlá na internet, aby se neurazila a nehodila ti tam nějákej erorr :oops: jen žert, vím jak je na tom špatně iphone :D
možná že se opakuju,možná že se opakuju,možná že se opakuju
Louis.scorn
Junior

Odeslat příspěvekod robin.sil 9. 3. 2010 20:28

no ale abych pak mohl posilat mms kdyz me treba odpojej
robin.sil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Louis.scorn 9. 3. 2010 21:02

v klidu prosimtebe. Zajdeš k operátorovy a řekneš, "dobrý den, chtěl bych odpojit služby web, a internet v telefonu." a on řekne " Dobře" a je to hotový, tím pádem ti neodpojuje MMSky, ani SMSky, ale jen web. stačí si s tím pánem popovídat a vysvětlit mu to, on to pochopí, když to bude člověk, i kdyby si na něj řval španělsky.
možná že se opakuju,možná že se opakuju,možná že se opakuju
Louis.scorn
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka