BlackBerry bez BIS/BES

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod bezzle 14. 7. 2010 16:22

hi all,
koupil jsem si sve prvni BlackBerry a jsem s nim velice spokojeny :)
Tedy, az na par veci.

K BlackBerry mam pouze normalni datovy tarif. BIS nebo BES bych nevyuzil.
Ale zjistil sem, ze bez nej je to docela horror.

Chtel bych pouzivat aplikace jako Facebook, Twitter ale bohuzel nemuzu protoze nejsou schopny se pripojit pomoci edge/3g (normalni mobilni site) a vyzaduji prave BIS nebo BES.

Je nejaka moznost jak tohle obejit? Jsem z toho docela na nervy.
Btw. Browser a ostatni aplikace funguji. Jen vzdycky par kousku (vetsinou primo od RIM) to bez BIS/BES proste neumi.
bezzle
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Frki 16. 7. 2010 14:05

Jsou, na Twitter je skvělá aplikace Ubertwitter a Facebook můžeš používat normální, ale pouze do verze 1.6.022. Nebo to spoj a používej aplikaci Snaptu. Koukni na http://blackberryczech.cz/ tam máš spoustu návrhů na aplikace ;)
...:::BlackBerry forever:::...
Frki
Junior

Odeslat příspěvekod goob 18. 7. 2010 03:28

Jak píše Frki, jsou i jiné aplikace, případně pro FB nějaké starší. Ale jak jsem zde již několikrát psal a asi ještě několikrát napíši, BB bez BIS nebo BES je poloviční telefon....
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bj28 11. 7. 2011 18:23

BB bez BIS/BES je fakt poloviční...
bj28
Junior

Odeslat příspěvekod Jeggy 20. 7. 2011 22:27

Ja som si si tiez zakupil blackberry s os 6.0 ibaze si nanom neviem nastavit emailoveho klienta. a to ma mrzi najviac. Takto musim do mailu chodit cez prehliadavac.
Jeggy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fido_cz 22. 7. 2011 07:37

@jeggy: Pokud mas BIS je nastaveni jednoduche. Pokud ne, tak interni mailovy klient nejak nezprovoznis a musis pouzit nejakou app tretich stran.
fido_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Asanoth 17. 9. 2012 10:35

"Poloviční telefon", nebo "poloviční BB"? Rád bych se zeptal, je BB bez BIS po patřičném nastavení v něčem skutečně horší, než jakýkoliv jiný telefon?
Asanoth
Junior

Odeslat příspěvekod K3trk 17. 9. 2012 11:15

bez BIS/BES ti s normálním internetem pojede jen stremovaná videa, takže bez toho je to horší než jiný founy, v podstatě jako kdyby si tam ten internet neměl
K3trk
Junior

Odeslat příspěvekod Asanoth 18. 9. 2012 20:19

počkej, to se mi zdá poněkud divný, chceš říct, že se správným nastavením a freeware aplikacema připojení k internetu bude vyjma stahování stream videí nefunkční?
Internet v mobilu používám stejně jen vyjímečně GPRS/EDGE, nemám předplacenej tarif...
Asanoth
Junior

Odeslat příspěvekod Free-thinker 29. 12. 2012 18:35

Nie, bez BIS ti nepôjdu len maily. Net ide normalne na všetko ostatnom.
->Ericsson GA318, Nokia 3310, Motorola V2288, Sony Ericsson T230, Sony Ericsson K530, Nokia 5310 XpressMusic, BlackBerry 8320, Nokia N8, Sony Xperia U, -> Nokia Lumia 920 White
Blackberry Playbook 64GB
Free-thinker
Junior

Odeslat příspěvekod tom7906 2. 3. 2013 23:11

Dobrý den ... do dnes som nemal žiadný porblém s mojím Curve 9320
...no dnes som prišiel domov a chcel som si pozriet nejaké videá na youtube cez vstavaný
web prohlížeč no video nechce načíst resp. spustit
napíše mi ,,Obsah není dostupný. Server je blokován nebo nereaguje. ,,
... neviem co s tím :-l
môže to souviset s BIS ?

Ďakujem za každú radu !
Nokia 5210 - 5140 - 6300 - *E66* - *N8* - *HTC ONE*
NO road ? NO stress ◄OFFROAD►
Panasonic DMC-FZ200
only Land Cruiser
tom7906
Junior

Odeslat příspěvekod jir.korinek 4. 3. 2013 22:30

Myslim ze to s BIS souvisi a to tak ze videa z youtube pres apn blackberry prehrat nelze. Musi to normalne jet pres klasicky internet tzn. ze budou dalsi poplatky za prenesena data a v nastaveni je treba definovat apn na napr u vdf - internet. Pokud se ti to ale stalo nahle a driv to slo tak se mozna pletu. Rozhodne odpovednaleznes na blackberryczech
jir.korinek
Junior

Odeslat příspěvekod milennium 6. 3. 2013 16:57

Já nechápu, proč stále někdo experimentuje...
Pokud si koupím BlackBerry, tak přeci musím počítat s tím, že si budu muset aktivovat BIS... Tak proč ty laborace ??? Zruším datový tarif a aktivuji BIS... A je to. A mám to bez komplikací...
milennium
Junior

Odeslat příspěvekod Frki 7. 3. 2013 17:01

milennium píše:Já nechápu, proč stále někdo experimentuje...
Pokud si koupím BlackBerry, tak přeci musím počítat s tím, že si budu muset aktivovat BIS... Tak proč ty laborace ??? Zruším datový tarif a aktivuji BIS... A je to. A mám to bez komplikací...

Souhlasím :tleskani
...:::BlackBerry forever:::...
Frki
Junior

Odeslat příspěvekod tom7906 16. 3. 2013 12:46

milennium ... nie každej potrebuje datovej tarif a už vúbec ne BIS ... a pokial má mobil wifi tak to platí dvojnásob
ale ďakujem za odpoveď ... aj ked si mi vúbec nepomoh s tvým komentem ;-]
... a to že, sem si koupil blackberry nezanemená, že automaticky budu vedet, že budu potrebovat nejaké BIS :roll: ...to sem zistil až ked prišel na toto forum s mím problémem
Nokia 5210 - 5140 - 6300 - *E66* - *N8* - *HTC ONE*
NO road ? NO stress ◄OFFROAD►
Panasonic DMC-FZ200
only Land Cruiser
tom7906
Junior

Další stránka