Výdrž nové baterie v Siemens C75 (1050 mAh)

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dockalacek 29. 1. 2011 10:43

Zdravím,

od listopadu 2005 vlastním Siemens C75 a mám k němu, řekněme, citový vztah. Protože už však jeho baterka nebyla v nejlepší kondici, přál jsem si k posledním Vánocům novou baterii. A protože jsem chtěl tu nejvyšší kapacitu, chtěl jsem 1050. Nevím proč, nejsem však moc spokojený s výdrží. Dokonce mi přijde, že je výdrž obdobná jako u původní baterie 820 mAh. Ona na tom ke konci nebyla úplně špatně a jakou měla výdrž, když jsem si tehdy mobil kupoval, to už si nepamatuju..:-)

Nabíjel jsem ho v pondělí a schválně jsem ho moc nepoužíval. Jestli jsem poslal jednu nebo dvě esemesky. V pátek (včera) jsem jich poslal asi 10 a mám tam zhruba dvě čárky. Dá se nějak změřit kapacita? Nebo jsem paranoidní? Já vím, že tohle je děsně subjektivní, ale přesto - jak dlouho vydrží mobil Vám? Já osobně netelefonuji, spíš jen píšu.. A líbilo by se mi, kdyby vydržel tak týden při čtyřech SMS denně.. Na nabiječce už byl pětkrát a jas displeje mám snížený na minimum..
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Odeslat příspěvekod ARS 31. 1. 2011 11:08

Papier znesie, cize nie je problem na bateriu s kapacitou 600mAh napisat, ze ma 1000. Zmerat kapacitu je problem, pristroje na to su drahe, takze ich malokto ma.
Jedine, ak mas nejakeho znameho, co sa vyzna v elektrike a ma cas. Ak ma ta bateria kapacitu 1050 mAh, mala by vydrzat dodavat prud 100mA po dobu cca 10 hodin.
Takze treba ju doplna nabit, cca 4,3V dat na nu spotrebic so stalou spotebou 100 mA a merat kedy jej napatie klesne na 2,9V.
Opravár mobilných telefónov už od roku 2000.
ARS
Servisák

Odeslat příspěvekod myšpulín 31. 1. 2011 12:44

Je u té baterie někde vyznačen rok výroby? Aby to nebyl nějaký ležák třeba 4 roky starý.
Já takhle asi před rokem koupil baterku do Siemense MT50 a měla nižší výdrž než ta původní s kterou byl telefon koupen. Vzhledem k ceně tuším do 50kč jsem to ani neřešil, kupoval jsem jí přes net, ale ještě s dalším zbožím.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Cool.Space 31. 1. 2011 13:23

Také jsem tak kupoval jednu baterku do S65ky a ejhle. A ke všemu baterka co leží rok na skladně má 25% životnosti pryč.

Baterku jsem kuchnul protože kapacita byla úplně někde jinde než jsem očekával a zde je výsledek po rozebrání (stejné napětí, jiná kapacita):

Obrázek
Cool.Space
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dockalacek 31. 1. 2011 13:30

Díky moc za rady, jen dodám, že baterka je to tahle:

http://aaamobil.cz/baterie-siemens-a31- ... l-1050-mah

Obal byl neporušený a když jsem ji vložil do mobilu, stav baterie byl plný, takže ležáka nepředpokládám...:)
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor