Jelly Unihertz- nejmenší 4G Smartphone

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xtonda 7. 10. 2017 12:51

Bylo by zajímavé vidět fotky obrazovek s některými základními populárními aplikacemi jako jízdní řády (Pubtran, Idos, DPP Info, Můj Vlak), Mapy.cz, Google maps, komunikace (GMail, Hangouts, Whats app), Aladin, Meteoradar, atd.

Sám mám 6" smart zařízení a když musím něco dělat na mámině 4", tak z toho kvetu, nedokážu si představit použitelnost většiny aplikací na 2,45" a ještě s tak nízkým rozlišením.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod niemand- 7. 10. 2017 14:24

Já nic z výše zmíněného nevyužívám a nikdy jsem nevyužíval (v mobilu). Proto mi ten telefon vyhovuje a stačí na všechny moje potřeby. :)

V podstatě potřebuju mobil na volání a sms. Někdo by řekl, že to zvládne i 3310ka - ano zvládne, ale já občas potřebuju přístup na internet + ke Steamu musím mít zařízení s novějším OS kvůli mobilnímu klientu s autentifikátorem. Tyhle potřeby by samozřejmě pokryl kterýkoli levný smartphone, jenže já chci zároveň "mobilní" telefon, ne ta pádla, která se prodávají v dnešní době a dneska sehnat menší než 4" mobil normálně nejde, případně je snad nějaký 4" iPhone (jestli si to dobře pamatuju), jenže za tu cenu si to můžou nechat.

Proto jsem volil tuhle variantu a ač to očividně nikdo nechápe a možná ani pochopit nechce, tak mě to stačí :)
All pizza and no pizza makes pizza a pizza pizza.

A car isn't an object, or something you own... it's a part of you!
niemand-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xtonda 7. 10. 2017 15:03

Píšeš, že s aplikacemi nemáš problém a pak napíšeš, že aplikace až na jakýsi autentizátor nepoužíváš, čili to používáš jako hloupý telefon, to si dokážu představit, pak volbu takového telefonu celkem chápu, zvlášť při té ceně. Sám tak už skoro dva roky používám Lumia 435 a klidně by mohla být menší, řekněme jako Nokia Asha 311.

Jen mě prostě zajímalo jak moc použitelné by na tom byly takové ty běžné aplikaci, zatím si představuji že moc ne.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod niemand- 7. 10. 2017 19:16

Tak pár aplikací jsem instaloval - Steam, File explorer, MapFactor navigaci a s těmi jsem problémy neměl. Já se bál toho, jak se budou chovat na tak malém rozlišení, ale vždycky si to poradilo dobře. Jen ta navigace by v autě nebyla použitelná, ale tu mám v telefonu jen proto, abych měl přístup k offline mapám, navigaci v autě mám řešenou jinak.

niemand-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xtonda 7. 10. 2017 19:40

A poradilo si dobře znamená, že to nezhavarovalo nebo že to bylo dobře prakticky použitelné?
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod niemand- 7. 10. 2017 20:19

Nespadlo nic a použitelné taky. Sice jsou místy tlačítka poměrně malá a já mám velké prsty, ale nestalo se mi, že bych nemohl stisknout to, co potřebuju nebo že bych zmáčkl něco jiného.

Tady bych viděl háček v tom, co je pro koho pojem "použitelné". Někdo by se nespokojil ani s tím, že na základní obrazovce nemůže mít víc, než 3 ikonky vedle sebe, vzhledem k tomu, jak je displej malý.

Osobně zatím necítím žádná funkční omezení a telefon už mám tak nějak nastavený k obrazu svému.

niemand-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 25. 10. 2017 08:19

Srovnání velikosti Jelly Unihertz a Huawei Mate 10 Pro :-D
https://www.mobil.idnes.cz/foto.aspx?_e ... 1081367586
Nick Cave
Administrátor

Předchozí stránka