Po 3 letech jsem si konečně našel vhodného nástupce Samsungu S7 a přešel na OnePlus 7. Nakonec jsem ho vzal z Aliexpressu, protože oproti ofiko shopu je o 30% levnější (teď vyjde asi na 11 tisíc v 256 GB verzi, jde přes UK, takže bez dalších daní) a především je v červené dostupný pouze pro Indii/Čínu
. Ta červená je pěkná. Připomíná mi Dell Streak. Naštěstí není tak světlá jako třeba zelená u Samsung S10(e).
U OnePlus není problém nainstalovat globální ROM - jede mi bez problémů Google Pay (NFC platby), Netflix (Widevine L1) i OTA.
Co se mi po přechodu líbí:
- Z počítače do mobilu kopíruju rychlostí až 80 MB/s
- NFC je v oblasti foťáku, takže se při placení telefon dobře přikládá (Samsung ho měl uprostřed)
- Během obnovy/instalace aplikací a hraní středně náročné hry vůbec nepociťuji zahřívání telefonu. Z S7 je to opravdu skok.
- Sice bez IP certifikace, ale něco by měl vydržet, takže snad přežije déšť i páru v koupelně.
- Zatím jsem toho moc nenafotil. Skok z S7 příliš nepozoruji. Až na jednu fotku s artefakty, která mě trochu děsí (vypadá to jako špatné složení HDR snímů) je to asi ok.
- Sluchátkový reprák sice nehraje tak hlasitě jako ten spodní, ale stereu to pomáhá.
- Čistý Android. Musím říct, že se líbí featury, které OnePlus přidává. Bez komplikovaného hackování nebo práci přes adb tak mohu třeba schovat systémové ikony apod.
Samsung mě třeba štve, že schovává nastavení pro VOIP nebo použití více uživatelů.
- VoLTE / VoWiFi - sice oficiálně u mého operátora (Vodafone) nejsou, ale dají se po troše snahy povolit (používám jen VoLTE, které funguje).
- Čtečka v displeji je rychlá a přesná.
- Haptic feedback je o krok dál za mým starým Samsungem. Možná to nebude mít na poslední Pixely/iPhony, ale já jsem spokojen.
Problém žádný nemám. Snad je automatický jas se chová trochu jinak, než jsem zvyklý z Samsungu. Už se adaptivní jas asi naučil, ale stejně mi přijde, že reaguje trochu pomaleji (teď nevím, jestli to ale není kvůli DC dimmingu, který mám zaplý).