OnePlus 7T / 7T Pro – obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod iapple 14. 4. 2020 19:19

Ľudia prosím vás kúpil som si oneplus7t ale na bielom pozadí pri naklonení telefónu sa mi ako odlesky zobrazujú na displeji také dúhové jemné prechody viď foto.

Máte to tak aj vy? Displej mám nastavený na Displej P3 a defaultne posuvnik .vďaka

Obrázek
iapple
Junior

Odeslat příspěvekod red98 14. 4. 2020 19:59

Pravdepodobne bol pouzity menej kvalitny amoled panel.
Argumentum ad hominem je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
red98
Junior

Odeslat příspěvekod iapple 14. 4. 2020 20:14

Vám sa takto nezobrazuje?
Oneplus má viacero panelov?
iapple
Junior

Odeslat příspěvekod lokomot1 14. 4. 2020 21:38

My s iapple diskutujeme už přes SZ, ale pro všechny : Oneplus 7t údajně používá méně kvalitní displeje, které mají velmi často nějaké vady. I mnohem výraznější a horší. Fóra oneplus jsou toho plné. Dokonce někdo psal, že měl 3 nové kusy a pořád displej nebyl ok. Ktomu standardní reklamaci údajně zamítají, s tím, že to neovlivňuje uživatelský zážitek.
lokomot1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iapple 14. 4. 2020 23:45

Neviete náhodou či sa toto deje aj u oneplus 7pro?
iapple
Junior

Odeslat příspěvekod engine_er 15. 4. 2020 06:15

iapple: keďže ide o AMOLED, tak farebné odchýlky pod uhlom sú úplne bežná vec. Ja som vyskúšal dva kusy 7T, pričom druhý mal už displej celkom v poriadku (nevadil mi). Napr. taký Huawei P30 mal oveľa horší displej resp. "žltú machuľu" v hornej časti displeja a na to sa nedalo pozerať na bielom pozadí. Ako hovorím, AMOLED je lotéria.
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior

Odeslat příspěvekod lokomot1 15. 4. 2020 10:03

Přesne tak, hezký řečeno.
Akorát mě překvapuje, že je tolik milovníků OLED displejů. Měl jsem hromadu telefonů s tímhle displejem pořád nějaké problémy. Když nepočítám tu změnu barev a pod i pod mírným úhlem(což mi vadí teda na oči), tak mají většinou příšerně zkalibrovanou bílou, co kus to unikát fakt. Někdy to jde zkalibrovat v nastavení, někdy není šance. Stačí se kolikrát podívat na pár stejných modelů vedle sebe. Ktomu životnost nízká a třeba pentile matice není taky žádná sláva.
No a nakonec není výjimkou, že jsou vady v rovnoměrnosti podání barev, což jde vidět na jednotném pozadí, nejčastěji šedém.
Já vím, argument pro Oled je lepší černá, AOD, mírná úspora baterie, a jsou tenčí než IPSka, ale stejně..

Mě se nejvíc líbily displeje na iphonech s IPS(ač tu značku nemám rád), měli je dobře zkalibrované a používali kvalitní kusy. Taky LG mělo u G4 skvělé displeje, ale tam kvalita kolísala.
lokomot1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iapple 15. 4. 2020 19:58

neviete ci sa tento problem s displejmi tyka aj oneplus 7 pro?
iapple
Junior

Odeslat příspěvekod Hamon 15. 4. 2020 20:17

Já mám OnePlus 7T a mám krásně bílý displej bez zde udáváných problémů.
Hamon
Junior

Odeslat příspěvekod KozaaCZ 15. 4. 2020 21:51

Mam Oneplus 7T Pro a displej bez vad. Zatim nejlepsi zobrazovac jakej kdy v telefonu mel (S8+,Mate 10 Pro atd)
KozaaCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iapple 15. 4. 2020 23:24

Hamon
Pokial zapnes google chrome vypnes vsetky stranky zapnes v google chrome tmavy rezim znizis jas na 30 percent a pozeras sa v tmavej miestnosti na displej nemas tam taky zeleny opar alebo nekorektne podsvietenie?
iapple
Junior

Odeslat příspěvekod Hamon 16. 4. 2020 07:07

I když nastavím podle tebe (nevím důvod - osobně jedu všude kde to jde tmavý režim a tak 60 jas a koukám na displej přímo) tak mám podsvícení v pohodě bez nějakého moaré.Jestli ti to nedělá ta fólie i když na podsvícení nemá mít vliv jedině na ten zelený opar možná.Ale je normální že z úhlu se mění trochu barevnost to dělá třeba i tv (pozorovací úhel má každá jiný) Já jsem s 7T spokojen až na Ambientní displej.
Nebo mám staré vadné oči
Hamon
Junior

Odeslat příspěvekod iapple 16. 4. 2020 19:07

aha zaujimave.
koniec koncov mam na mysli nieco taketo

napriklad prva strana alebo potom tretia

https://forums.oneplus.com/threads/onep ... m.1122487/
iapple
Junior

Odeslat příspěvekod Hamon 19. 4. 2020 08:34

Dnes na OnePlus 7T nová aktualizace 10.0.9.HD65BA - 247MB
Obrázek
Hamon
Junior

Odeslat příspěvekod iapple 26. 4. 2020 14:00

Vidím že môj problém s displejom pri nízkom jase sa týka aj oneplus 8 Pro

https://smartmania.cz/oneplus-8-pro-ma-problem-uzivatele-si-stezuji-na-nazelenaly-displej/
iapple
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka