OnePlus 8/ 8T/ Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod frouzman 21. 2. 2022 12:36

Ahoj lidi. Koupil jsem teď Oneplus 8 model IN2013 a všude píšou, že by měl podporovat sítě 5G, ale v telefonu nic takového není. Verze softwaru tam mám 11.0.10.10.IN21BA. Nevíte kde je zakopaný pes. Díky
''I believe in myself'' Intel Celeron D350 3.20GHz,Motherboard Asus P4S800D-X,HDD 2x80GB,1GB ram,NVIDIA GeForce NX6200Ax with AGP8X 256MB,C-Media PCI Audio Device
frouzman
Junior

Odeslat příspěvekod monter 21. 2. 2022 13:49

Nastavení...Vifi a síť..Preferovaný typ sítě... Tam to najdeš
OP 12 16/512 zelený, OP 13 16/512 Modrý
monter
Junior

Odeslat příspěvekod frouzman 21. 2. 2022 14:36

Díky za odpověď ,ale právě proto se ptám, že to tam není. Pouze automaticky 2g,3g,4g.

-- 21. 2. 2022 14:53 --

Obrázek
Obrázek
''I believe in myself'' Intel Celeron D350 3.20GHz,Motherboard Asus P4S800D-X,HDD 2x80GB,1GB ram,NVIDIA GeForce NX6200Ax with AGP8X 256MB,C-Media PCI Audio Device
frouzman
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 21. 2. 2022 15:24

A podporuje ti to operátor? Oneplus jsem už prodal a koupil lepší telefon, ale O2 nabízí 5G jen u výrobců, se kterými má smlouvu. Já měl 5G naposledy možná tak u Samsungu, od té doby nic, i když telefony to umějí.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hamon 21. 2. 2022 16:37

Na OnePlus 8T to mám takto.
Obrázek
Hamon
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 21. 2. 2022 17:05

Mám to úplně stejně jako Hamon. Jen kdyby náhodou.
To bude rozdílnost mezi Oxygenem indickým a globálním. Je o tom spousta článků. Třeba tady ten nejobyčejnější: https://forums.oneplus.com/threads/surv ... s.1296568/
Můj mobil: OnePlus 11
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 21. 2. 2022 20:10

Verze Oxygenu nehraje roli, když O2 5G u Oneplusu (ani třeba u mého Pixelu) nenabízí. Nemají smlouvu.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ipanema 22. 2. 2022 22:07

Frouzman:
Je opravdu možné, že to je SIMkou. Dnes jsem zkusil v mém mobilu SIM Kaktus. V menu (nastavení-SIM síť) jsem mohl zapnout VoLTE a taky si volit 5G síť. Se SIMkou Vodafone taky 5G nebo 4G, atp. VoLTE jsem si vybrat nemohl a položka v menu telefonu (zap./vyp.) vůbec nebyla. VoLTE ale jelo při hovoru OK a ikona byla ve stavovém řádku. Se SIM O2 jsem taky neměl v menu vůbec na výběr 5G připojení. Jako ty.

Zkus SIM jiného operátora. SIM Kaktus můžeš objednat poštou zdarma. Stejně tak SIM T-Mobile Twist. Jestli se ti položka 5G připojení v mobilu objeví...
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod frouzman 22. 2. 2022 23:50

Díky za info,ale tuhle možnost,že to může být simkartou jsem řešil jako první věc přes info linku operátora a ten mě ujistil,že Šimka 5G umí.Asi Zajdu na jejich pobočku a skusim to řešit osobně.
frouzman
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 23. 2. 2022 00:29

frouzman - mně přijde, že už jsem to dvakrát napsal úplně zbytečně.

O2 simka pochopitelně 5G obecně umí.
O2 simka ovšem nenabídne 5G v Oneplus 8 Pro, je to údajně otázka nějakých smluv mezi výrobcem a operátorem atd. Je to případ mnoha telefonů včetně třeba mého Pixelu. Na webu O2 přeci máš seznam telefonů, kde 5G bude fungovat, to je nejjednodušší vodítko, viz https://www.o2.cz/osobni/nase-sit/67950 ... oruji.html

Nevím, co chceš řešit u operátora. O2 prostě tvůj Oneplus nepodporuje. Tím pádem ti Oneplus pro O2 nebude 5G ani nabízet (nebo v nějaké verzi Oxygenu možná v nastavení nabízet bude - skoro mám pocit, že ve starším Androidu to nastavení bylo - ale logicky fungovat nebude).

Kaktus / Tmobile dost možná funguje, Vodadone asi taky, jak potvrzuje Ipanema.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod frouzman 23. 2. 2022 04:19

V tom případě je to docela opruz ,když si člověk pořídí telefon , který nějakou technologii podporuje ,ale ještě aby si zjišťoval zda to tvůj operátor má smluvně dohodnuté s výrobcem. Jsem z toho docela zklamaný. Už to není zrovna novinka a tak teď nevím zda mám vůbec očekávat jestli se to někdy změní. Samozřejmě to není pro mě důvod O2 opouštět, protože mám firemní paušál,ale když už to telefon má chtěl jsem to využít.
frouzman
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 23. 2. 2022 12:11

Je to na pytel, to souhlasím. Však píšu, já zahlídl 5G naposledy, kdy jsem měl Samsung. Od tý doby jsem vystřídal dva nebo tři 5G telefony, ale na 5G síť jsem ani nenarazil a v Androidu 11 snad to v menu ani nešlo nastavit (ve 12 to tam zase je, ale zaškrtnutí je mi k ničemu).

Jen jsem ti chtěl ušetřit cestu na pobočku. SIM karta je v pořádku a 5G podporuje. A v O2 ti řeknou, že nejsi na seznamu podporovaných modelů. (Ale ono se to třeba rozšíří, dva Oneplusy tam vidím, tak to není otázka celého výrobce).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ales.bucci 27. 2. 2022 13:21

To řeším už skoro 2 roky se svým OP8 (bez pro),
SIM i tarif 5G umí (v Xiaomi a Samsungu mi i jede)
Ale v OP8 v síti Vodafone CZ mám akorát volbu 2G/3G/4G

-- 27. 2. 2022 13:23 --

Ale vím že v Androidu 10 se to v nastavení mohlo... Asi vyzkouším A12 open beta od oos
ales.bucci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ales.bucci 27. 2. 2022 14:27

Ok, OP Překvapil, nyní jedu plně na 5G (updatoval jsem na OOS12 Open Beta 1 verze NA
ales.bucci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod frouzman 27. 2. 2022 17:34

Ahoj a to máš OnePlus 8 bez pro?
frouzman
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka