OnePlus Nord - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod yorg 11. 9. 2020 18:54

Předpokládám, že až se 4a u nás bude prodávat, tak do týdne bude srovnávací test. Takže bude další podnět pro rozhodování.
yorg
Junior

Odeslat příspěvekod Fid0 11. 9. 2020 19:04

Na netu už jich je spousta a všude to vychází +- stejně, zatím vede nord, jen v pár recenzích nadávali na pomalou čtečku, tak proto se ptám, v mém 8x je vzadu a je to fakt bleskové....
Fid0
Junior

Odeslat příspěvekod DirtyKing 11. 9. 2020 19:09

Měnil jsem za Xiaomi Mi 9 - za papírově lepší telefon. I když Nord je co se týče používání a svižnosti a bezproblémovosti o x tříd jinde než Xiaomi. A ta čtečka v displeji je pecka. V Mi 9 ani zdaleka tak dobře nefungovala a nebyla tak rychlá. V Nordu mi přijde už rychlá a spolehlivá jako klasická čtečka poslední generace co je třeba na zadní straně telefonu nebo ve vypínacím tlačítku. Přímou zkušenost mám s Redmi Note 9 PRO, který má čtečku v bočním tlačítku. A v Nordu je musím říct přesnější a subjektivně stejně rychlá.
HP Z2 G9 Intel Core i9 13900k, Nvidia RTX A4000 16GB, 64 GB DDR5, 2 TB SSD
Apple MacBook Air 13,6" M2, 16GB RAM, 1TB SSD
iMac 24" 16GB RAM, 1TB SSD
iPad Pro 11" 512 GB
iPhone 15 Pro Max 1TB Natural Titanium
Apple Watch Ultra
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod Fid0 11. 9. 2020 20:08

A fotky? Oproti note 9 pro? Tu jsem měl taky v hledáčku ale nord vypadá lépe
Fid0
Junior

Odeslat příspěvekod DirtyKing 12. 9. 2020 07:25

Fotky proti Note 9 PRO? Tak to musím říct, že to je přímo gigantickej rozdíl. Foťák u Note 9 PRO je v rámci toho že ten telefon se prodává za 5k z Číny celkem OK. Ale na cenu za kterou to v ČR startovalo je to hrozná srajda. Tam jsem byl an foťák docela naštvanej. Nord je fakt úplně jinde.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod Fid0 12. 9. 2020 08:50

Díky, počkám ještě týden/dva a asi vezmu norda
Fid0
Junior

Odeslat příspěvekod Topes 21. 9. 2020 06:42

Tak mám taky norda a zajímá mě kdo z vás má ten zelený nádech displeje? U mě to bohužel je. Není to sice jak na fotkách co kolují internetem ale vidět to jde - tmavý režim a více jak levá půlka do displeje má ten zelený nádech zatímco pravá je v pořádku. Bohužel to je vidět i když čumím na net tak na bílém pozadí, levá část displeje je méně bílá jak pravá.

Už to někdo řešil výměnou za jinej kus a pomohlo to? Četl jsem že tím všechny kusy netrpí. Mobil chci totiž vrátit a jít pro jinej, kterej bude novějšího data výroby protože třeba už zlepšili kvalitu výroby. Jinak mobil je pro mé potřeby super takže škoda toho displeje.
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod panpasek98 22. 9. 2020 07:33

Tak u Nordu se objevil poměrně závažný problem:
https://www.androidpolice.com/2020/09/2 ... data-loss/

Co jsem tak zkoumal fóra, tak se to opravdu vyskytuje na všech verzích OS i paměťových verzích. Taky nedochází pokaždé k factory resetu, ale pouze k tomu, že se dostane mobil do recovery modu (to se stalo mi).

Cca 10 dní zpět jsem dal mobil do kapsy a po 20 minutách je vytáhl a ten se ptal na zadání gesta - tak jsem jej zadal, dostal se do recovery modu, jim se nějak proklikal, mobil se restartoval a vše bylo zase OK (pouze se zeptal na výchozí vyhledávač)...
Tak doufejme, že vyjde nějaká oprava a vše bude OK.
panpasek98
Junior

Odeslat příspěvekod zumzumzum 3. 10. 2020 18:54

OnePlus Nord dostává aktualizaci, která vylepšuje systém i fotoaparát

Nejvíce změn se dočkala novinka Nord a jako první s touto aktualizací přicházejí na řadu globální modely (10.5.8.AC01AA) a ty, které jsou určeny pro indický trh (10.5.8.AC01DA). Telefony prodávané na evropských trzích (10.5.8.AC01BA) dostanou tuto aktualizaci brzy také. OnePlus Nord se dočkal následujících vylepšení.

Systém
Přidána funkce ukrytí tichých notifikací ve status baru kvůli filtrování nedůležitých notifikací, díky čemuž by mělo být nastavení notifikací jednodušší (Settings -> Apps & Notifications -> Notifications).
Optimalizace funkce snímání obrazovky (expanded screenshot)
Zlepšení stability systému
Update Android Security na verzi 2020.09
Fotoaparát
Optimalizace optické stabilizace obrazu
Displej
Vylepšení obecné kalibrace barev
Síť a připojení
Zlepšení stability
Jak jsme již uvedli, několika málo vylepšení se dočkaly i telefony 7T a 7T Pro. Jako první se nový software dostane na indické modely, ty budou následovány globálními verzemi a nakonec si přijdou na své i uživatelé v Evropě. Žádné zásadní změny se tentokrát ale nekonají a spíše jde o pár menších optimalizací.

Systém
Optimalizování spotřeby baterie
Oprava problému ,,flashback issue“, který se vyskytoval u několika aplikací třetích stran
Zlepšení stability systému
Update Android Security na verzi 2020.09

[Zdroj: mobilizujeme.cz]
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor

Odeslat příspěvekod HanuleN 8. 10. 2020 13:05

Ahoj,

chtela bych se zeptat, jestli se u tohoto telefonu da nekde nastavit, aby pri hovoru zhasinal automaticky displej, kdyz ho dam k uchu. Nikde to nemohu najit.
Diky moc.
HanuleN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DirtyKing 8. 10. 2020 13:59

To telefon samozřejmě dělá zcela automaticky. Pokud to u tebe nefunfuje, ověř si, že ti funguje proximity senzor.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod HanuleN 8. 10. 2020 14:12

Bohužel nefunguje � Jak to mohu ověřit?
HanuleN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DirtyKing 8. 10. 2020 17:49

Stáhni si z Google Play třeba nějakou appku na test senzorů.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod Noclaf 12. 10. 2020 11:33

Nekdo s problemy se signalem? Na Nord bych chtel prezbrojit, ale desi me ty prispevky lidi co pisou, jak jim nefungujou data, odpojuje je to od site a maji vyrazne horsi signal nez s predchozim telefonem...
SI ALTERUM SIT OPTANDUM, MALIM EQUIDEM INDISERTAM PRUDENTIAM QUAM STULTITIAM LOQUACEM
Merida AM 3000D 2008 + Sigma Sport Mirage EVO X;
Noclaf
Junior

Odeslat příspěvekod zumzumzum 12. 10. 2020 17:42

OnePlus Nord dorazí ve speciální edici. Představena bude společně s OnePlus 8T

[zdroj: smartmania.cz]
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor

Předchozí stránkaDalší stránka