Google Pixel 4a – obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod somedude 14. 1. 2025 00:21

Google nabizi zdarma vymenu baterie ale pochybuju ze v cesku kdyz tam tento pristroj nebyl nikdy uveden. Nebo 10 babek odskodne ale to bude asi stejna pisnicka.

Pouzivat ale takle starry telefon je dost hazard. Leda ze bys ho mel pro decka na angry birds doma na gauci...
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 14. 1. 2025 01:59

Žádný hazard to není. Asi netušíš, co se všude kolem používá....
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 14. 1. 2025 02:32

Podvodnici a botnety, protoze telefon stejne jako PC si muzej koupit kazdej.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod gloom83 14. 1. 2025 20:23

To, že používám telefon, který je už bez podpor, neřeším. Toto za problém nepovažuju. Spíš bych potřeboval vyřešit, jak dostat telefon do stavu před aktualizací.
gloom83
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 14. 1. 2025 21:00

Nikdy bych se neodvazil do neceho podobneho poustet, ale nepomohlo by tohle?
https://androidmtk.com/google-stock-rom
https://developers.google.com/android/ota
Pripadne jina stranka..
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 15. 1. 2025 12:47

Já bych tady k tomu jen poznamenal, že za mě je hezké že někdo ještě používá P4a, v dnešní době. Držím palce, ať se ti podaří problém vyřešit a prodloužit tak tvému Pixelu jeho aktivní život. Vidím to podobně, jako mají někteří automobilové veterány - mají je rádi a používají je, jsi v podobné pozici. :tleskani
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 15. 1. 2025 13:20

Měnil jsem 4a za 7a a nepoznal jsem kromě délky
podpory žádný rozdíl. V podstatě to byla zbytečná výměna, kterou jsem jako uživatel nic nezískal a spíš si pohoršil.
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 15. 1. 2025 18:14

K tomuto poznamenám, že můj první Pixel byl P5, pak jsem přešel na P6. Mimo větší velikost šestky prakticky žádná výrazná změna, ani v kvalitě foťáku jsem nepociťoval žádný velký wow efekt.
Pak jsem přešel z P6 na P8, a tady to opravdu vypadalo na vyhozené peníze, protože opět jsem nepociťoval žádný větší uživatelský rozdíl. Ale u P8 mi velice vyhovuje jeho velikost, P6 byl na mě příliš velký.
Můj život s Pixely vypadá tak, že telefon prostě funguje, je rychlý, výborně fotí a dělá jen to, co dělat má, co se po něm požaduje. Víceméně jsem sem asi nikdy nepsal o nějakou radu či pomoc s řešením problému, protože se mi zatím nikdy nic takového nestalo. Baterie - téměř dvoudenní telefon, zkrátka abych tak řekl - až nuda, Pixel spolehlivě dělá to, k čemu je určen a prakticky nikdy ničím nepříjemným nepřekvapí.
Alespoň já mám tedy takovouto zkušenost s telefony Pixel, a neměnil bych.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 15. 1. 2025 20:19

Já měl 3a s malou pamětí a tak jsem ho vyměnil za 4a. Ještě byl v záruce... Těch 64GB mě vyšlo na 5000...
7a mám kvůli podpoře. Jiný důvod jsem nenašel. Je větší, těžší, čtečka funguje jak se jí chce (ale to může dělat fólie), hodně se mi při natáčení videí v létě přehřívala.. jediný důvod měnit mobil by byl zoom, ale to je jediná věc a ještě si za to říkají nesmyslné částky. Takže vydržím a třeba jednou dojde k nějakému podstatnému vylepšení. On ten Pixel je bohužel dost omezený v používání tak, jak funguje jinde. Naštěstí se nad náma smilovali a dovolili používat 5G �
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 17. 1. 2025 10:05

Já si koncem loňského roku zrovna nechával v Pixelu 4a měnit baterku a novoroční informace o updatu týkající se baterky, mě překvapila. Jelikož se uvádí, že tento update může mít negativní dopad baterku a výdrž, tak jsem v menu Pro vývojáře vypnul položku Automatické aktualizace systému a snad to pomůže. Nerad bych nově měněnou baterku tímto updatem zhuntoval. Mimochodem, Pixel 4a je jeden z posledních pixelů (neli úplně ten poslední), který má zálohování do Google Photos stále zdarma. Tak už jen kvůli tomuto stojí za to, udržet Pixel 4a stále při životě ;-).
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod buchtij 18. 1. 2025 17:29

Ano, Google problém (zkrácení výdrže u některých serií telefonu Pixel 4a) avizoval, nabídl kompenzaci 50 USD (kterou využiju) a nechám si za 2 tisíce vyměnit baterii v Aj-servis. Mobil je funkčně i vzhledově v perfektním stavu, má special pouzdro.

Až dožije poslouží jako rezevní nouzovka
buchtij
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P3p3k 18. 1. 2025 19:29

Teď mi psala sestra, co má můj starý Pixel 4a, že včera si aktualizaci nainstalovala a mobil je v .... Že to napsalo, že si má vyměnit baterii.
Ta kompenzace je jako řešení od Googlu s tím, že prostě mobil vyhoďte, oprava nikdy nebude???
A výměna baterie udělá co? Mobil bude fungovat, nebo opět bude baterii vybíjet a napíše, že je potřeba nová?
Psala mi, že jí to za 20 minut udělá ze 100% 80%
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 19. 1. 2025 20:55

Jeste pokud nekdo vite.. Co se presne stalo? Ta baterie ma nejaky seriovy cislo a mobil ji ted hodnoti jako spatnou v tomhle mobilu a nebo by nefungovala nikde? Pokud tedy jen staci dat novou baterii. Kdyby se ta baterie pak dala do jineho mobilu, jestli by ji vzal jako novou.
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod pablo-cz 20. 1. 2025 10:17

Jsem na tom podobně a slušně řečeno mě to hodně rozladilo. V pátek proběhla aktualizace a nejen, že mi snížila kapacitu baterie, ale zároveň mi už nefunguje ani rychlé nabíjení...
Podotýkám, že baterii jsem v loňském roce nechával měnit za originální, takže to mrzí dvojnásob. Teď čekám na kompenzaci ve výši 50 USD, ale mám trochu obavu, jestli vůbec další výměna baterie pomůže...
pablo-cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P3p3k 20. 1. 2025 12:31

V neděli se na mobilu ještě objevilo upozornění, že s ním nejde platit. Ještě to chce ověřit další platbou. Tahle chyba je ale popisovaná u Peněženky od více lidí mobilů různých značek už delší dobu. Nevím jestli je nutné Peněženku v mobilu mít. Nebo jestli je to nutná součást systému.
U baterie jsem zvědavý, zatím se vyplnila žádost a mají se ozvat. Snad to nějak dopadne.
Jestli jsem to pochopil, tak se někde objevil problém s baterií a tak preventivně u všech mobilů nastavili baterii jako vadnou. Omezili nabíjecí proud a snížili její kapacitu. To taky nevím přesně, ale u nabíjení proudem asi 800mA to uvádělo, že je to rychlost 70% za hodinu (mobil se musí párkrát nabít aby to něco zjistili, takže to nemusí být pravda)
Ještě jsem si v jednom eshopu/opravně všiml, u baterie modelu 4a mají napsáno, že jsou dvě rezervovány.
Přílohy
IMG-3b24b43d9ba3fbb39a71f25a47882e4f-V.jpg
P3p3k
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka