Google Pixel 4a – obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ziki 23. 1. 2025 14:30

tomus: Díky za info, AdAway se mi z uvedených stránek podařilo nainstalovat i rozjet, já původně stáhl asi nějakou historickou verzi. Doplnil jsem mezi Zablokované ty tři adresy a aplikací spustil, běží trvale na pozadí. Pak jsem si vsim, že neběží, tak jsem jí dal do výjimek trvale běžet na pozadí. Nicméně se nezdá, že by nějak fungovala. Reklamy vidím stále jak v Chrome, tak i YouTube a nabídka stažení updatu mi dneska opět vyskočila. Je třeba s aplikací ještě něco dělat? Přiznávám, že s tímto druhem aplikací nemám zkušenost a reklamu blokuji pomocí doplňků v prohlížeči.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 24. 1. 2025 03:29

https://www.youtube.com/watch?v=Xboo6sV-cJU trochu povidani o teto nepekne situaci...
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod gegy 24. 1. 2025 09:10

Zdravím majitelé rychle se vybíjejícího se Pixelu 4a !
Jak jste dopadli s downgradem? Já jsem se pokusil downgrade udělat podle návodu z redditu: https://www.reddit.com/r/Pixel4a/commen ... ry_update/

podařilo se mi odemknout bootloader, ale pak zjistíte, že google pro jistotu smazal všechny staré firmwary ze svých ofiko stránek, takže tentot postup je už nemožný. Na netu jsem našel odkaz ke stažení posledního funkčního firmwareu z prosince 2024, ale jak jsem šikovný, tak se mi podařilo z telefonu udělat jenom těžítko... Naštěstí se mi podařilo ještě jednou dostat do bootloaderu a nahrát tam aspoň ten nový firmware i s updatem. Takže teď mám rychle se vybíjející, pomalu se nabíjející telefon bez nastavených aplikací atd...

Dnes mi přišel mail od podpory googlu, že MÁM nárok na 1202Kč, ale musím mít účet u té debilní služby Payoneer - máte s ní někdo lepší zkušenosti, než jak psal někdo před pár dny o nepěkných poplatích atd? Díky.

Pokud mi nědo poradí jak mobil správně flashnout na tu starou verzi systému, budu moc rád!

Pěkný den a hlavně hodně štěstí.

Otázky na závěr - budete měnit baterku? Bude váš příští mobil taky Pixel?
gegy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pablo-cz 24. 1. 2025 09:24

Rád bych se podělil o zkušenost s nákupem baterie z německého ebay. Jak jsem psal už výše, na českých e-shopech jsou baterie vyprodané. Termín naskladnění údajně 3-4 týdny...
V úterý jsem tedy objednal z německého ebay, zaplaceno, info o odeslání, tak čekám na dodání. A hle včera e-mail, že do zahraničí neposílají a objednávka je stornována a budou vracet peníze na účet. Přitom jsem objednával s tím, že běžně do ČR posílají! A co bylo nejlepší? V tu samou chvíli obchod zvedl cenu baterky z původních 1.000 Kč na 4.000 Kč!!!
pablo-cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod strny88 24. 1. 2025 09:28

Byli spíš zajímal stav těch baterek. Které někde ve skladu leží 4 roky.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod straces 24. 1. 2025 10:25

[quote="gegy"][/quote]

Ahoj tak podle návodů se mi včera v noci podařilo aktualizovat Pixel 4a na starší verzi z léta 2023 (230805.001.s1) a můžu zase telefon bez problémů používat.. :-D :oboze
Byl to trochu boj protože sem dlouho nenahrával Firmware do Android ale šlo to.

Bohužel jak říkáš, Google prozíravě odstranil z repozitáře všechny starší verze Firmware, ale někdo hodný vysdílel starší verzi, podívej se do diskuze sem: https://xdaforums.com/t/changes-coming- ... 085/page-7 a hledej sunfish-tq3a.230805.001.s1-factory-82902ea9.zip

Ihned po přehrátí telefonu vypni v nástrojích pro vývojáře "Automatické aktualizace systému" jinak se ti aktualizace zase nainstaluje.

Kdyby si ještě potřeboval pomoct tak napiš.
straces
Junior

Odeslat příspěvekod gegy 24. 1. 2025 12:21

díky, napsal jsem SZ.
Budu rád za pomoc.
gegy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P3p3k 24. 1. 2025 14:31

Pokud se baterie skutečně vyprodají a případně vyrobí nové???? tak je šance, že nebudou vadné jako ry, co se teď vyskytují v mobilech. I když kdo ví, kolik jich je špatných. Asi se nedozvíme o co asi šlo.
Ta baterie nejde poslat přes nějakou přeposílací službu?
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod gegy 24. 1. 2025 14:52

hurá! mám zpět starý systém! můžu doporučit program PixelFlasher a najít ten správný firmware. Program pak udělá veškerou "černou" práci za vás :)
gegy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod somedude 24. 1. 2025 15:06

strny88 píše:Byli spíš zajímal stav těch baterek. Které někde ve skladu leží 4 roky.

Me neprekvapuje, ze po svete este kokuje toliko vykopavek, ale prekvapuje me, ze sou lidi stale ochotni do techto vykopavek investovat dalsi penize.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 24. 1. 2025 15:44

Tohle vypadá, že jsi ten mobil nikdy neměl v ruce, ty vykopávko �
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 24. 1. 2025 16:00

somedude píše:Me neprekvapuje, ze po svete este kokuje toliko vykopavek, ale prekvapuje me, ze sou lidi stale ochotni do techto vykopavek investovat dalsi penize.

V případě Pixelu 4a vám napovím, Google Photos a zbytek vám snad dojde nebo si ho vygooglíte ;-)
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 24. 1. 2025 16:10

gegy píše:hurá! mám zpět starý systém! můžu doporučit program PixelFlasher a najít ten správný firmware. Program pak udělá veškerou "černou" práci za vás :)

To vypadá schopně, než to začnu studovat, zeptám se, lze takto flashnout předchozí verzi FW, bez toho, aby byl na telefonu odemčený bootloader a udělaný root? Program se postará o vše za mě?
Píší, že lze i zachovat uživatelská tada, opravdu tomu tak je?

Potřebuji zprovoznit telefon otcovi, takže si nemůžu dovolit přijít o data, jelikož pak by mi z toho nastavování asi jeblo, a musel bych si na to vzít den volna.

Díky :tleskani
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod somedude 24. 1. 2025 16:28

P3p3k píše:Tohle vypadá, že jsi ten mobil nikdy neměl v ruce, ty vykopávko �

Mel. A pixely 4-6 se mi zamlouvali tak moc az sem je preskocil... Proto nechapu kdo si misto kilo slevy na nove zarizeni (coz btw je vic nez ten fen na dnes hodnostu) vybere 50 babek kompenzaci a pak shani novou baterii.

Pokud jde o zalohu zdarma na Photos tak to umi 5/5a. Ja mel i OG Pixel a zivit ho pres naky scripty abych usetril par kacek za upload. Sorry jako!
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 24. 1. 2025 16:57

Zálohy zdarma do Google Photos má poslední plnotučný Pixel 5 a odlehčený Pixel 4a. Pixel 5a Google Photos zdarma nikdy neměl.
ziki
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka