Google Pixel 4a – obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Chas 24. 2. 2025 22:36

Dnes došlo na účet 1208 Kč (cca měsíc od žádosti). Poplatky jsem žádné neobjevil.
C25, S45i, T230, OT535, J300i, C75, K610i, 5230, Xperia U, Moto G, Galaxy A3, Pixel 4a
Chas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P3p3k 25. 2. 2025 03:06

I u nás jsou penize doma - 1216Kč . Teď tedy ještě ten účet zrušit.
----
Účet je zrušený. Teď ještě najít servis, co si za výměnu baterie neřekne víc, než je cena mobilu :-)
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod gloom83 1. 3. 2025 19:56

Já nakonec koupil tu sadu z ifixit. Výměna nevypadá tak složitě, tak se budu modlit, aby mi nepraskl displej. Na druhou stranu budu mít aspoň důvod koupit něco nového :-D
gloom83
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 1. 3. 2025 22:01

Tak to jsem zvědavý na výsledek. Já bych asi do toho kvůli tomu displeji nešel. Návodů jsem viděl dost, ale i tak bych to raději nechal na někom, kdo má zkušenosti. A pokud by ten displej zničil, byla by to by jeho věc.
Tak dej vědět jak to šlo.
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 2. 3. 2025 13:24

Kdyby někdo měl zájem, mám k prodeji battery kit od iFixit. Kompletní balení.
Praskl mi displej a již jsem koupil 8a.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gloom83 2. 3. 2025 20:35

Během týdne možná budu prodávat i svůj kit. :-D
strny88: Jak jsi nahříval ten displej, abys ho odlepil?

A ještě jsem se chtěl zeptat, zda-li od té aktuaizace nemáte problém s nabíjení pixelu?
Někdy ho dám na nabíječku a když ho po hodině odpojuju, tak zjišťuju, že se vůbec nenabil.
gloom83
Junior

Odeslat příspěvekod tomus 3. 3. 2025 22:57

Nemáte tip na nějaký servis v Brně kde by mě vyměnili baterii ?
tomus
Junior

Odeslat příspěvekod Chas 9. 3. 2025 14:51

V Brně jsem měl v plánu Mobil Provás v krpoli, bohužel aku pro 4a už nemají. Ptal jsem se a za výměnu baterie (donesené) chtějí 1000 Kč.
https://www.mobilprovas.cz/servis-mobilnich-telefonu/

Jinde jsem zatím nezjišťoval... Začínám uvažovat o 8a :D

-- 9. 3. 2025 13:54 --

gloom83 píše:Během týdne možná budu prodávat i svůj kit. :-D
strny88: Jak jsi nahříval ten displej, abys ho odlepil?

A ještě jsem se chtěl zeptat, zda-li od té aktuaizace nemáte problém s nabíjení pixelu?
Někdy ho dám na nabíječku a když ho po hodině odpojuju, tak zjišťuju, že se vůbec nenabil.

Jo, za poslední měsíc se mi asi 2x stalo, že telefon píše "nabíjení", ale procenta nepřibývají. Po odpojení a připojení začne nabíjet.
C25, S45i, T230, OT535, J300i, C75, K610i, 5230, Xperia U, Moto G, Galaxy A3, Pixel 4a
Chas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod strny88 9. 3. 2025 18:03

Tak jsem nakonec battery kit poslal zpět a vrátili mi peníze. Displej sem nahříval tím jejich topitkem, příště bych to vzal fénem.
Pixel 4a hodil do šuplíku a zažádal o 50$. Mezitím jsem pořídil pixel 8a. (Jedná se o mobil otce, já mám pixel 8 :-)
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ziki 9. 3. 2025 19:25

Mně se zatím daří aktualizaci odolávat a jsem zvědavý, jak dlouho to vydrží. Zrovna dneska je to kulatých 50 dní. Zajímavé, že Pixel 4a už aspoň rok nedostával žádné aktualizace, ale teď se může Google přetrhnout, aby mi "aktualizoval" telefon :D. O kompenzaci jsem zatím nežádal.

Blokovací aplikace AdAway (doplněná o těch několik adres) mi sice stále běží, ale nemyslím si, že to je zrovna ona, která brání v nainstalování aplikace. Předpokládám, že kdyby fungovala a blokovala, tak by nefungovaly ani aktualizace aplikací v Google Play, blokovala by i reklamy třeba v Youtube a nevyskakovaly by informace o aktualizaci.

Kdyby se ještě někdo bránil aktualizaci, tak níže uvádím kroky, které jsem podnikl:
1) Vypnout automatické aktualizace, Nastavení -> Systém -> Pro vývojáře - > Automatické aktualizace systému
2) Vypnout aktualizace služeb, Nastavení -> Google -> Všechny služby -> Aktualizace služeb systému -> Automaticky instalovat aktualizace systémových služeb
3) Vypnout automatické aktualizace aplikací v Google Play, Obchod -> Nastavení -> Nastavení sítě -> Automatické aktualizace aplikací -> Neaktualizovat aplikace automaticky
4) A pak používané WiFi nastavit jako měřenou síť, Využití sítě -> Považovat za měřenou síť
A hlavně nikdy nekliknout na Stáhnout a nainstalovat, ve vyskakovacím okně nabízející aktualizaci.

Co se týče některých bodů, tak vůli bodu 3) používané aplikace jednou za čas aktualizuji ručně, kliknu na Aktualizovat. A kvůli bodu 4) přestanou Google Fotky zálohovat, ale stačí v aplikaci povolit využití mobilních dat - dát neomezeno a bude to zálohovat fotky i videa i přes měřenou WiFi síť.
Přílohy
Screenshot_20250309-174102.png
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 9. 3. 2025 19:37

Az ti shorej koule, nebo celej barak, tak nezapomen pojistovne rict ze's mel neaktulizovanej telefon.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 9. 3. 2025 20:02

somedude: Děkuji za rady, ale Pixel 4a mám od roku 2021 a koule ani barák mi zatím neshořely. V prosinci jsem si navíc nechal měnit baterku za novou originální (opravdu nehořela, ale už nic nevydržela) a nechci hrát vabank, jestli mi ji tato aktualizace umrtví nebo ne. Mimochodem, všechny vaše příspěvky k tomuto tématu v tomto vlákně jsou o ničem. Tak by mě zajímalo, proč máte potřebu se takto neustále vyjadřovat k věcem, o kterých nic nevíte? ;-)
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod tomus 10. 3. 2025 17:03

ziki> Adaway jsem používal několik týdnů, ale byli s ní problémy, občas spadla a také některé aplikace nefungovaly jak měly.
Teď používám asi měsíc a půl Adguard DNS, kdy v telefonu není žádná blokovací aplikace, ale provoz se blokuje přímo na úrovni DNS serveru, funguje to spolehlivě nic nepadá všechny a aplikace běží jak mají.
Jediný problém který jsem zaznamenal (ale to není vina Adguardu) že se mi už dvakrát zbláznila ta aktualizace firmwaru a každou vteřinu se pokoušela kontrolovat aktualizaci, trochu to zpomalilo telefon a žralo baterku, jediné co pomohlo bylo vymazání dat u aplikace Služby Google play.

-- 10. 3. 2025 16:19 --

Chas> díky, 1000 Kč jenom za samotnou výměnu baterie je docela dost, vím že v Praze to dělá Fixtime, ale ti taky podražily, před rokem chtěli za výměnu baterie u P4a 1370 Kč i včetně dopravy přes Zásilkovnu a teď už chtějí 1790 Kč.
Jinak Pixel 8a už mám koupený několik měsíců, ale pořád se mi tady zatím jen válí na stole a nějak nemám chuť ho používat, protože citelně přibral na váze i velikosti.
tomus
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 11. 3. 2025 19:27

@ziki Quli par takovejm jako ste vy musej vsude bejt automaticky aktualizace kery nejdou vypnout. Ale co ja votom vim, ze?

https://www.androidauthority.com/pixel- ... k-3533472/
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod gloom83 15. 3. 2025 21:53

Mission Failed. :-D Displej šel pěkně odlepit, ale asi jsem zajel trsátkem moc hluboko a už nefunguje. :-D Kdyby měl někdo nějaký dodrbaný displej, ale funkční, odkoupil bych ho. Jsem si tak fandil, že jsem vše nezazálohoval a teď jsem v .... :-D
gloom83
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka