OnePlus Nord 2 5G - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tovr1203 15. 10. 2022 15:12

po aktualizaci zatím zklamání, nejen že mi to rozhodilo ikony, ale také obnovilo věci, které jsem měl povypínané... takže prolézám menu a hledám upravuji nastavuji. Ale to jsou věci, se kterými člověk tak trochu počítá po aktualizaci.
Ale 2 věci nemůžu vystát - hruzaplocha nejde vypnout nebo kam to schovali a u půlky věcí mi znovu nabíhá tutorial, jak to mám používat ...

-- 15. 10. 2022 16:49 --

tak konečně se mi povedlo vypnout tu plochu s Google:
krok 1: https://www.youtube.com/watch?v=vLf4ep-QgFA
krok 2: Go to settings →Apps → Apps Management →search Google →click on Google →Disable

asi by stačilo jen krok 2, ale první jsem našel to video, tam se sice vypnout ty zprávy, ale obrazovka jako taková tam zůstane. Nepoužívám asistenty apod, takže to pro mě není problém, mít to komplet vypnuté.
tovr1203
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slik 15. 10. 2022 15:56

Stačí vypnúť aplikáciu Google.
Prvé čo vypínam... Potom Asistent, Meet atď
Slik
Junior

Odeslat příspěvekod veptus 15. 10. 2022 17:13

Po aktualizaci to psalo ať se připojí nabíječka na 3 hodiny a nezapínat displej.
K čemu to je dobré ?

tovr1203 píše:tak konečně se mi povedlo vypnout tu plochu s Google:
krok 1: https://www.youtube.com/watch?v=vLf4ep-QgFA
krok 2: Go to settings →Apps → Apps Management →search Google →click on Google →Disable

asi by stačilo jen krok 2, ale první jsem našel to video, tam se sice vypnout ty zprávy, ale obrazovka jako taková tam zůstane. Nepoužívám asistenty apod, takže to pro mě není problém, mít to komplet vypnuté.

Tak díky, vypnul jsem to.
Našel jsem na fóru OnePlus i tento postup:
Jak zakázat Google Discover na OOS 12. Všechny modely telefonů.
Protože se OnePlus propojil s Oppo lze použít aplikaci
Oppo Quick Glance
a povolit funkci, která vám umožní odstranit Google discover.
Nainstalovat tuto aplikaci.
https://www.apkmirror.com/apk/oppo/breeno-feed-2/breeno-feed-2-2-4-4-release/quick-glance-2-4-4-android-apk-download/
Přidává možnost Rychlý pohled do nastavení Domovská obrazovka a uzamčení obrazovky.
Po instalaci přejděte do Nastavení > Domovská obrazovka a zamykací obrazovka, přejděte dolů a deaktivujte Rychlý přehled.

velsak píše:Funguje, stačí nastavit v nastavení zapínacího tlačítka

A to je kde ?

Screen:
Oppo Quick Glance
(Nastavení > Domovská obrazovka a zamykací obrazovka)
Naposledy upravil veptus dne 15. 10. 2022 18:16, celkově upraveno 1
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod velsak 15. 10. 2022 17:27

Nastavení-systémové nastavení-tlačítko napájení
velsak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tramin 20. 10. 2022 13:06

Tak po pár dnech zatím spokojenost. Už nemusím klikat na "pokračovat" při připojování telefonu (hotspot) k autorádiu. Naopak, implementace VoLTE pro Vodafone.cz stále není...
tramin
Junior

Odeslat příspěvekod thermoval 22. 10. 2022 10:25

zdravím
no ja jsem po aktualizaci měl taky všechno přeházený,něco se změnilo,neco je nový.Ale nejhorší je ze mě nejde na tlačítku hlasitosti přepnout na hlasitost vyzvánění.Pořad jen zvuk medií.Tem jedec na hlasitot vyzvaněni vubec nefunguje.ma stim taky nekdo problem??Zlatej Honor 20PRO
CA 640A + AE Neo Three + Styleaudio carat sapphire + Audio-Technica ATH-T500
thermoval
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slik 22. 10. 2022 10:34

Myslím že sa to dá nastaviť. Pohľadaj...
Slik
Junior

Odeslat příspěvekod thermoval 22. 10. 2022 11:10

Screenshot_2022-10-22-11-59-15-11_740409a07d41ce2aec3c5e3b1eec1760.jpg
zdravím
no ja jsem po aktualizaci měl taky všechno přeházený,něco se změnilo,neco je nový.Ale nejhorší je ze mě nejde na tlačítku hlasitosti přepnout na hlasitost vyzvánění.Pořad jen zvuk medií.Tem jedec na hlasitot vyzvaněni vubec nefunguje.ma stim taky nekdo problem??Zlatej Honor 20PRO

-- 22. 10. 2022 12:11 --

Slik píše:Myslím že sa to dá nastaviť. Pohľadaj...
Přílohy
Screenshot_2022-10-22-09-29-02-76_fc704e6b13c4fb26bf5e411f75da84f2.jpg
CA 640A + AE Neo Three + Styleaudio carat sapphire + Audio-Technica ATH-T500
thermoval
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Swiftak 24. 10. 2022 14:21

No A12 je teda zatím spíš zklamání. Problém s odpojováním Android Auto při nabití na 100% nevyřešen. Super funkce, kde se dalo k tlačítku zapnutí přiřadit některou z funkcí, já tam měl např. placení s Goole Wallet, to zrušili. Některé widgety změnily barvy na úplně nepřehledné, i když v náhledu jsou tak jak majíbýt, po naistalování jsou jiné, nečitelné. Zmizela i možnost si na plochu přidat ikony rychlého vytáčení, teď to je umožní přidat zástupce kontaktu. Přitom v A12 jinde to normálně jde, ale OnePlus to z jejich verze A12 nesmyslně odstranil. Začínám uvažovat , že to zahodím a přejdu na něco uživatelsky příjemnějšího. Zlatá Nokia 7 Plus co jsem měl předtím!
Toyota Corolla Touring Sports 1.8 HSD GR Sport 2021
Swiftak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bassmann 25. 10. 2022 13:20

V podstatě musím souhlasit se Swiftakem - za mne spíš zklamání.
A jedna věc, která mne fakt štve: funguje vám řazení kontaktů v aplikaci Telefon podle příjmení? V Kontaktech to funguje v pořádku, ale v Telefonu se kontakty řadí stále podle jména, ať nastavím co chci, nikdy se neřadí podle příjmení. Má někdo stejný problém?
Bassmann
Junior

Odeslat příspěvekod Stejnar 31. 10. 2022 17:50

Mě po aktualizaci přetalo fungovat zvukové upozornění na příchozí zprávu. Mohu to nastavovat jak chci ale příchozí SMS je zticha.
Stejnar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slik 31. 10. 2022 18:17

Tiež mám problém s sms oznámením. Zaujímavé že len u jedného kontaktu. Ostatné fungujú.
Vymazať komplet dáta aplikácie si skúšal?
Slik
Junior

Odeslat příspěvekod veptus 6. 11. 2022 15:25

První aktualizace A12
OxygenOS 12.1 / Android 12 / DN2103_11_C.11
Velikost 777 MB
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod Stejnar 12. 11. 2022 10:29

Mám jiný problém ale nesouvisí s aktualizací. SMS mi nejde odesílat s diaktrikou. Píše že to jde změnit v nastavení ale nemohu to najít a trápím se stím už něsíce. Poradí někdo?
Stejnar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jjrr 12. 11. 2022 16:28

Mám tedy jiný mobil a zatrženou volbu "používat jednoduché znaky", která mi před odesláním SMS automaticky smaže diakritiku, ale že by to zamezilo odesílání SMS, to tedy ne.
jjrr
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka