nikolas.kastovec píše:Ahoj! Chtěl bych se zeptat majitelů Nordu2, kteří aktualizovali na A12, jak jsou spokojeni? Já jsem ještě pořád na A11, protože jsem četl na A12 hodně kritiky (například že došlo ke zhoršení kvality fotek, videa atp., což by mě hodně vadilo). Budu rád za každý názor, děkuji.
Když už se ptáš, tak odpovím.

Za mne, co mi vadí po přechodu na A12. Jsou to celkem minoritní věci, navíc si nejsem jistý, jestli jsou všechny způsobeny přechodem na A12, ale od té doby je pozoruji.
1. Pro hodiny a počasí používám widget OnePlus, za mne vypadá docela hezky. Nicméně na A11 šel zmenšit na velikost 3x1, na A12 jej nejsem schopen dostat na velikost menší než 4x2, takže je kolem něj hromada prázdného místa, protože informace samotná zabírá zhruba stejně místa jako ve widgetu 3x1
2. Tohle jsem už kdysi psal. Od přechodu na A12 se mi nedaří v aplikaci Telefon přinutit kontakty, aby se řadily podle příjmení. Zkoušel jsem vše, co jsem kde našel. Kontakty se mi zobrazují Příjmení, Jméno, ale byť mám nastaveno řazení podle příjmení, tak pod A mám všechny kontakty s křestním jménem začínajícím na A, čili např. Franková Adéla, Mrázek Alois, pak Doležalová Aneta atd. Přitom v aplikaci Kontakty vše funguje ok.
3. Ikony pro kontakt už nejdou na plochu přidávat přes widgety, ale přímo v kontaktu je na to funkce. Tady je to spíše o zvyku.
4. Jak píše kolega nade mnou, měly přibýt odznaky s čísly, ale nepodařilo se mi je zprovoznit.
5. Co naopak potěšilo, že si fotoaparát konečně pamatuje nastavení a nemusím pokaždé např. nastavovat velikost rozlišení.
Toť asi vše, na co jsem si zatím vzpomenul. Je možné, že většina problémů je způsobená rukama, to se klidně může stát, navíc jsou opravdu víceméně marginální, ale i tak mne zejména ze začátku štvaly a na některé jsem si ještě nezvyknul.