Google Pixel 6 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pan.nikdo 10. 11. 2021 13:51

To TFSi: taky jsem přecházel na pixel(5) jako dlouholetý uživatel Motorol a zvkl jsem si :)
pan.nikdo
Junior

Odeslat příspěvekod zumzumzum 10. 11. 2021 16:18

Obrázek
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Samsung Galaxy S25 Ultra
zumzumzum
Místní informátor

Odeslat příspěvekod orgasmic 10. 11. 2021 20:53

Podle toho použitého HW to ladili asi dlouho a holt to museli vydat za každou cenu.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod František Šafr 10. 11. 2021 22:38

TomZ píše:Alza napsala, že nemůžou zaručit, že telefon bude do konce roku. Takže jsem jim to zrušil a zkusím štěstí na přímo. Myslíte, že má smysl počkat na back friday na google store? Bylo tam loni něco zajímavého?

Alza se vyjádřila s tím, že Pixely 6 budou nejdříve v únoru 2022.
František Šafr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TFSi 12. 11. 2021 08:25

Dovolím si sepsat své pocity po prvním týdnu používání Pixelu 6. Občas budu porovnávat s mým muzejním kouskem Moto X Force.
* telefon je na můj vzkus už hodně velký. Kdyby byl o 1cm kratší, tak bych byl mnohem víc spokojený. Bohužel malý telefon s takovouto výbavou a čistým androidem nikdo nedělá.
* Konstrukce telefonu je OK, kovový rám, skleněný diplej i záda. Modul foťáku mi vyhovuje. Hmotnost OK.
* Velké mínus - telefon díky sklu na zádech strašně klouže. Jak v rukou, tak při odložení. Dnes ráno jsem ho položil na stole na šanon a telefon sjel a spadl. Samozřejmě to odneslo krycí sklo co jsem tam předevčírem nalepil :grr: naštěstí vše ostatní OK. takže obal nutností.
* Bugy, co tady MM tak straně propaguje jsem nezaznamenal. Po nalepení skla jsem musel přeučit jeden otisk prstu, jinak čtečka funguje rychle a spolehlivě.
* Design Androidu 12 mi nevyhovuje, takže jsem nahodil Nova Launcher a co šlo nadesignoval dle vlastního uvážení.
* 90Hz displej OK. Porovnával jsem s kamarádem - zarytým jablíčkářem a jeho 120Hz na iP13. Rozdíl není poznat a i on s nejprve myslel že mám taky 120Hz... ;-)
* Někdo tvrdil, že bude čtečka pod displejem vidět. Není! :D
* Výdrž zatím hodnotím kladně.
* Chybí mi možnost zapnutí svítilny zatřesením, foťáku zaštěrcháním a rozsvícení displeje mávnutím nad telefonem. :-S
* Nepochopil jsem notifikační displej. Někdy se zobrazí jenom čas a notifikace s černým pozadím (OK) a někdy se rozsvítí celý displej včetně tapety (nepovažuji za OK)...
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 14. 11. 2021 18:24

Tuší někdo, jestli se dá z Google Store objednat s fakturou včetně VAT (tedy na české DIČ), aby to šlo dát do přiznání k DPH? Německá doručovací adresa nevadí (Mailboxde), ale potřebuju nakoupit s českou DIČ a takovou variantu jsem tam nikde neviděl, že by šla zadat...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirka337 14. 11. 2021 19:10

Tfsi: Čtečku jsem viděl na vlastní oči a ta rychlost např. Oproti S21 je hruzostrašná.
Jirka337
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod TFSi 14. 11. 2021 19:47

Jirka337: věřím že existují i lepší a rychlejší čtečky, ale já (zatím) nemám problém. S21 jsem live neviděl, podle videí na YT neumím porovnat. Já mám na telefonu ochranné sklo, vylepšení dotyků (nebo jak se to jmenuje) mám vypnuté a čtečka odemyká slušně. Neumím posoudit, jestli je to 0.3, nebo 0.5s a kvůli několika desetinám vteřiny se nepo... ;)
Ano, občas se stane, že čtečka odemyká i 1s; případně mě pošle do háje. Nemám to ještě ověřené, ale mám podezření že se to děje když ten prst přiložím pomalu, nebo se dotknu jenom lehce.

PS: telefon má sice 50MPx foťák, ale lezou z něj "jenom" 12Mpx fotky. Protože skládání pixelů. Nevíte někdo, jestli by se to nedalo nějak obejít? Občas by se mi fotka s vyšším rozlišením hodila.
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod TomZ 14. 11. 2021 20:06

Mr.Scully píše:Tuší někdo, jestli se dá z Google Store objednat s fakturou včetně VAT (tedy na české DIČ), aby to šlo dát do přiznání k DPH? Německá doručovací adresa nevadí (Mailboxde), ale potřebuju nakoupit s českou DIČ a takovou variantu jsem tam nikde neviděl, že by šla zadat...

Nemyslím si, protože to by byl prodej do EU (reverse charge), tzn bys to musel platit bez DPH a daň odvést v ČR. A pokud nelze ani zadat adresu mimo německo, tak pak bude problém i toto.
TomZ
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka337 14. 11. 2021 20:06

Jasný hlavně ať slouží ;)
Jirka337
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod berto99 14. 11. 2021 20:38

tebe vaha pride v pohode? sak to je vyse 200gramov.
berto99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 14. 11. 2021 21:06

TomZ píše:
Mr.Scully píše:Tuší někdo, jestli se dá z Google Store objednat s fakturou včetně VAT (tedy na české DIČ), aby to šlo dát do přiznání k DPH? Německá doručovací adresa nevadí (Mailboxde), ale potřebuju nakoupit s českou DIČ a takovou variantu jsem tam nikde neviděl, že by šla zadat...

Nemyslím si, protože to by byl prodej do EU (reverse charge), tzn bys to musel platit bez DPH a daň odvést v ČR. A pokud nelze ani zadat adresu mimo německo, tak pak bude problém i toto.

Ano, reverse charge, ale asi máš pravdu, že pokud nejde zadat adresa mimo Německo, tak tam DIČ nepropašuju.

Ono celkově je to nakupování záhadou, našel jsem si něco na německém amazonu za 1000 EUR VČETNĚ německé 19% DPH, říkám fajn, přihlásil jsem se jako uživatel s českým DIČ a najednou tam u toho zboží přibyly dvě stovky navíc - jako kdyby zůstala německá DPH a ještě se přičetla česká... nebo jestli mají jiné ceny pro Němce a jiné pro Čechy, nepochopil jsem to.

No nic, pokud neodečtu DPH u Pixelu, tak asi se přesunu k S21+/S21 Ultra, byť to jejich prostředí mě irituje... ale pokud člověk chce super fotomobil na androidu, tak moc variant není.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TFSi 15. 11. 2021 07:34

berto99: taky jsem se toho obával, ale nakonec to se to dá. Moje předchozí Motorola měla 170g, takže těch 30g navíc nejde ani poznat. Pokud bych si měl na něco stěžovat (co se HW parametrů týká), tak bych spíš uvedl velikost, než hmotnost.
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod vlastik-habbib 15. 11. 2021 12:47

vlastik-habbib píše:
TFSi píše:vlastik-habbib: už jsi se přihlásil o sluchátka?

Neprihlasil, jeste to nebylo 14 dni od objednavky. V podminkach maji vylozene zakazane preposilaci adresy, ale urcite zkusim stesti a zkusim sem pak napsat vysledek :).

Tak Bose mi kvuli preposilaci adrese zamitli. Co se da delat no :).

S telefonem jsem zatim, jako ex-uzivatel iphonu spokojeny. Minusy jsou za me hmotnost/rozmery a nespolehliva ctecka otisku (oproti te z iphonu - pomala a prakticky vubec mi nefunguje s ruzne zamazanymi prsty a pod).
vlastik-habbib
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 15. 11. 2021 16:50

Já myslím že tu čtečku nějak časem s aktualizacemi doladí.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka