Google Pixel 6 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 9. 11. 2022 12:16

Nepochybuju, že právně to jejich chování obstojí. Není jejich povinností konfigurovat mobil pro všechny operátory světa. Že je to otázka nějakého konfiguračního souboru, resp. drobné změny ve firmware, to je věc jiná - nepochybně by to pro ně nebylo pracné a taky takovému chování nerozumím. Ale právo na to bohužel nepochybně mají.

Spíš by mě zajímalo, proč někde v ČR něco u Pixelu funguje (myslím, že 5G u Vodafone?), když Google sám české operátory nepodporuje a čeští operátoři shodně tvrdí, že Pixel nepatří mezi jimi podporované telefony. To jako to funguje náhodně, omylem, neoficiálně?
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada t5 9. 11. 2022 13:06

Pokud je mi známo, tak 5G v ČR nefunguje u Pixelů (všech) nikde.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 9. 11. 2022 13:50

5G nefunguje nikde. Volte funguje u T-Mobile. (O2 dle fóra ne, vodafone nevím).
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JiříTechnik 9. 11. 2022 14:14

Problém je ten šedý dovoz. Kdyby si stěžoval dostatečný počet Němců na to, že jim v ČR nefunguje 5G, když jezdí kontrolovat své otroky(pardon dělníky) v montovanách, tak by s tím Google něco dělat musel, protože je německý trh oficiálně podporovaný...

Teď z jiného soudku, od říjnového updatu se mi zdá, že telefon zase více žere v klidovém režimu (klasika puštěné 4G a modrý zub jinak telefon spí) a za noc sežere neuvěřitelné množství baterky (20% není problém)
JiříTechnik
Junior

Odeslat příspěvekod powerball 9. 11. 2022 14:33

S nemeckou SIM v cesku 5g funguje takze nemec si asi stezovat nebude.
seek discomfort
powerball
Junior

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 9. 11. 2022 15:01

JiříTechnik píše:Problém je ten šedý dovoz. Kdyby si stěžoval dostatečný počet Němců na to, že jim v ČR nefunguje 5G, když jezdí kontrolovat své otroky(pardon dělníky) v montovanách, tak by s tím Google něco dělat musel, protože je německý trh oficiálně podporovaný...

Teď z jiného soudku, od říjnového updatu se mi zdá, že telefon zase více žere v klidovém režimu (klasika puštěné 4G a modrý zub jinak telefon spí) a za noc sežere neuvěřitelné množství baterky (20% není problém)

Mám stejný dojem u Pixel 4. Chystám se měnit baterii. Nové zařízení jako náhradu jsem si nebyl schopen vybrat.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 9. 11. 2022 15:03

JiříTechnik píše:Teď z jiného soudku, od říjnového updatu se mi zdá, že telefon zase více žere v klidovém režimu (klasika puštěné 4G a modrý zub jinak telefon spí) a za noc sežere neuvěřitelné množství baterky (20% není problém)

nepomohlo by po update hodit telefon do továrního nastavení?
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod hurec 9. 11. 2022 15:22

To mi nežere. Ale všude chválenou výdrž nějak nepociťují.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pan.nikdo 9. 11. 2022 15:55

Mám pixel 5 a za noc si vezme 2%. Nicméně spím s režimem letadlo.
pan.nikdo
Junior

Odeslat příspěvekod TFSi 9. 11. 2022 20:27

powerball píše:S nemeckou SIM v cesku 5g funguje takze nemec si asi stezovat nebude.

Nefunguje. Jakmile Němec vyjede z dosahu "podporovaného" signálu, tak na tom bude úplně stejně jako my - občané druhé kategorie.

Mr.Scully píše:Nepochybuju, že právně to jejich chování obstojí. Není jejich povinností konfigurovat mobil pro všechny operátory světa. Že je to otázka nějakého konfiguračního souboru, resp. drobné změny ve firmware, to je věc jiná - nepochybně by to pro ně nebylo pracné a taky takovému chování nerozumím. Ale právo na to bohužel nepochybně mají.

Spíš by mě zajímalo, proč někde v ČR něco u Pixelu funguje (myslím, že 5G u Vodafone?), když Google sám české operátory nepodporuje a čeští operátoři shodně tvrdí, že Pixel nepatří mezi jimi podporované telefony. To jako to funguje náhodně, omylem, neoficiálně?

5G v ČR na Pixelech nejde nikde a nikomu. Ani soudruhům z NDR. U TM a VF funguje VoLTE, ale to je asi tak vše.
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 9. 11. 2022 22:14

OK, tak aspoň to VoLTE, mně by stačilo, ale jako na potvoru mám O2. A operátoři se ofiko nehlásí ani k tomu VoLTE... proto je mi divné, že funguje neoficiálně.

Jinak se mi taky zdá, že poslední týdny to žere trochu víc, ale ne razantně. Dneska dopoledne jsem měl jen 70%, což jsem nechápal (telefon jsem vyndal nabitý z nabíječky v devět ráno), ale zase večer má pořád přes 35 procent. Tak snad dobrý. (Beztak už mám doma sedmičku, tak jsem zvědav na vyzkoušení).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hurec 9. 11. 2022 22:41

Buď tady nebo vedle v pixel 7 psal borec, že bydlí v Německu, má německou SIM a 5G mu v ČR jede.

Jinak ta baterie je za mě docela zklamání. Procenta umí letět fakt rychle dolů.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pan.nikdo 10. 11. 2022 06:13

Samozřejmě, že na německou SIM funguje i v ČR. Jelikož má SIM z podporovaného trhu. Naopak s českou SIM v Německu to fungovat nebude.
pan.nikdo
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 10. 11. 2022 07:20

Jo. Tak to je, máš pravdu.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada t5 10. 11. 2022 08:58

Je to pravda, byl jsem s českou SIM v Drážďanech a 5G ani ťuk.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka