Google Pixel 7 / 7 Pro

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vlastik-habbib 4. 11. 2022 15:46

Jestli je ta otázka na Samsung myšlena vážně, tak pro mě je překážka množství bloatware u Samsungu.

Měl jsem S21, který jsem vrátil ve 14 denni době. Zkoušel jsem to vyčístit, ale přišlo mi že se některé aplikace a služby vracejí, nebo si obnovují práva, která jsem jim zakázal. V privacy policy bylo kromě Samsungu, spoustu jejich dalších partnerů a 3rd party služeb.

Pixel alespoň v defaultu posílá moje data jen Googlu �.
vlastik-habbib
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 4. 11. 2022 16:36

Bloatware přežiju, ale já potřebuju velmi kvalitní fotomobil a Pixel má oproti Samsungu za zřetelně nižší cenu nesrovnatelně lepší software ve foťáku. V běžném použití udělá Pixel daleko větší procento povedených záběrů, Samsung neumí nastavit expozici správně, i když možná má lepší HW. Zkuste v relativně špatném interiéru cvaknout běžící dítě. S Pixelem se to ani na automatiku skoro nikdy nemázne.

Samsung má naopak lepší čtečku a umí VoLTE/5G. Klidně bych S22 Ultra dal na druhý místo za Pixel 7 Pro. Ale to by byla asi diskuse do jiné části tohohle fóra.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod orgáč 5. 11. 2022 12:37

Pokud bych chtěl bezpečnost a super foťák, tak jdu do iPhone a ne pořád trpět s Pixelem. No asi to nepochopím a evidentně vás ani moc není, když nemá Google potřebu prodávat ofiko v ČR.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod powerball 5. 11. 2022 13:46

A co je na Pixelu k trpění? Mám 4a dva roky a sem maximálně spokojenej.Funguje celou dobu bez sebemenšího problému a dobře fotí.Další telefon bude zase určitě Pixel.Čekám na 7a.
powerball
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 5. 11. 2022 14:34

orgáč píše:Pokud bych chtěl bezpečnost a super foťák, tak jdu do iPhone a ne pořád trpět s Pixelem. No asi to nepochopím a evidentně vás ani moc není, když nemá Google potřebu prodávat ofiko v ČR.

Ty bys asi s Pixelem trpěl, a on s tebou.
U nás to tak ale není, a proto máme Pixely.
Srozuměno? ;-)
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 5. 11. 2022 14:59

Snad se trollové budou tomuto tématu vyhýbat :-)

No nic, objednal jsem si před chvílí 256 GB verzi, měla by dorazit ve druhé polovině týdne, tak se těším.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada t5 5. 11. 2022 16:12

Dej pak vědět! :-)
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 5. 11. 2022 18:16

Odkus si objednaval?
Ja mam Pro z Alzaka.
Psali ze by mel byt dnes ale rano prisel mail ze daji vedet a na strankach maji 7. listopadu tak jsem zvedavej.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod IMI5 5. 11. 2022 19:45

Zdarec bude tu někdo přecházet z P6 Pro na P7 Pro :-D Má to vůbec smysl. :D
Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB Black - Android 14 - One UI 6.1
IMI5
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 6. 11. 2022 00:40

Kapr99 - vzal jsem z Amazonu, platil jsem myslím 839 EUR = 20370 Kč za 256 GB verzi (mám DIČ, takže Amazon účtoval rovnou cenu bez DPH). Je to jen pár EUR nad cenu Google Store (kde vůbec není skladem) a o Alze si nedělám iluze, ta 256 GB verze je vyprodaná skoro všude.

IMI5 - právě to chci :-) Slibuju si od toho face ID, lepší čtečku a vyšší kvalitu hovoru. Plus možná více péče z hlediska supportu a třeba časem vylepšení foťáku (který jinak oproti šestce zatím prakticky o nic lepší není).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr99 6. 11. 2022 20:05

Aha tak tuhle nabidku jsem na amazonu nenasel a nebo jsem slepej :-D

Jo ja si rikal ze Alza ok...moc lidi ten telefon chtit nebude...
Jenze pak jsem zjistil ze je o neco docela zajem...nikde neni a kdyz uz tak 128Gb a to je malo.

Bojim se trochu velikosti...je to docela padlo :-D
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 6. 11. 2022 22:24

Bych se nebál, zvykneš si rychle. 6,7" se ještě dá.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 6. 11. 2022 22:29

Vzal jsem tu 256 verzi normálně tady, cca 1015 EUR s DPH včetně dopravy (840 bez DPH jsem platil), aktuálně mají vyprodáno a inzerují nesmyslné částky, objeví se tam nicméně nové kusy několikrát denně.
https://www.amazon.de/-/cs/dp/B0BDJF24GB/

Kdy mi to přijde, to ovšem netuším, objednávku jsem sice stihnul, ale oni ty skladové zásoby aktualizují jen jednou za pár hodin, takže je možné, že mě někdo předběhnul a to doručení cca ve čtvrtek možná reálné nebude, uvidíme.

Jinak ty Pixely jsou docela pádla, bez obalu ještě dejme tomu, ale obal je zvětší už nad limity, které jsem schopen akceptovat (padá to z kapsy, nevejde se to do auta do bezdrátového nabíjení atd.), ale nakonec jsem na něčí doporučení v tématu o 6 Pro dal takový tenký kvalitní obal a dá se to.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr99 7. 11. 2022 11:48

Jo ja jsem koukal ze ty ceny jsou tam ted mimo a ze i tak ty telefony nejsou(jen 128)

No velikosti se trochu bojim. Mel jsem predtim S21U a S22U a ted mam X mesicu iP13 mini a ten je velikosti zase uplne na druhy strane.
V kapse super...na ostatni veci(obcas mrknu na YT atd) je malej ale uplne mi to nevadi.
Ze Samsungu mi chybi ten zoom a Pixel ho ma idealni(10x uz je moc kvalita je porad nic moc)

Hry nehraju ale kdyz uz tam emulace starejch konzoli u mne vede a co jsem koukal uz X mesicu je emulator na PS2 kterej jede paradne i na Pixelu.
Takze tam by se vetsi hodil.

Proto bych ho prave rad sehnal na Alze a vyzkousel a kdyby nahodou tak vratil i kdyz bych moc nechtel :-)

Uvidime ale moc s tim nepocitam :-D

EDIT: tak Alza necekane nezklamala a jak je u nich obvykle zase posunujou datumy takze se nedockam asi ani do Vanoc :-D
Kapr99
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka