Google Pixel 7 / 7 Pro

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 14. 6. 2023 11:39

Co mám udělat, abych po aktualizaci měl 5G? Jsem na prokazatelně pokrytém místě, LTE SIMku mám, 5G tarif taky.

Nativní VoLTE je mi k ničemu, protože stejně musím to Shizuku pustit, abych měl VoWiFi. 90% hovorů stejně vyřizuju doma.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 6. 2023 13:18

restartovat telefon?
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod BigJerryCZ 14. 6. 2023 13:34

Zdravím, kupují nový telefon a objednal jsem Pixel 7 pro z Amazonu. Zítra by měl dorazit. Trochu mě do toho hodil vidle Samsung, kdy po slevách jde koupi S23 Ultra jen o cca 2 tisíce dráž. S ohledem na cenu doporučite Pixel? Aktuálně mám S20 FE, ale po 2 letech přestal fungovat konektor a musím nabíjet jen bezdratem. Díky za odpověď
BigJerryCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Valnik 14. 6. 2023 14:01

Ahoj, samozrejme, ze Pixel, resp cokoliv s cistym Androidem /napr. Nothing/ bude lepsi nez GUI od Samsungu apod...

Navic ted s podporou 5G uz neni co resit.
Valnik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod frelichl 14. 6. 2023 14:05

Rekl bych, ze to musis zkusit. Sam jsem mel Samsungy mnoho let, ale jejich softwarem jsem trpel. Pixel software je za me o parnik lepsi (i kdyz to neznamena, ze ma vic funkci). Pixel mi loni ukradli a nejakou dobu jsem fungoval jenom s firemnim iPhonem. Pred mesicem jsem neodolal dobre nabidce na S23 (base model), ale po zakladnim setup jsem si rekl, ze tenhle software fakt pouzivat nechci, S23 jsem vratil a objednal Pixel 7.
frelichl
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 14. 6. 2023 14:15

Hele Ultra vs Pixel... nějaký drobný rozdíly jsou pro Samsung (čtečka, displej, výdrž), některý pro Pixel (foťák, čistota OS, maličko lepší rozměry myslím)... oba špičkový telefony.

Jinak mně restart telefonu nepomohl, furt 4G. Zkusím ještě sjet zkusit jinam do města, ale nedávám tomu šanci.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BigJerryCZ 14. 6. 2023 14:26

Díky za odpovědi, asi tomu dám šanci. Doby kdy jsem nadšeně flashoval každý nový firmware do Samsung Omnia II jsou teda už daleko, ale je fakt, ze se těším na něco novýho :)

Jak je na tom baterie? Tu v recenzích moc nechválili. Vydržite při normálním využití (telefon, web) jeden den?
BigJerryCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lada t5 14. 6. 2023 14:30

Tak jooooo, sláva, 5G mi jede. Ale nevím, jak pustit VoWIFI.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod spartann 14. 6. 2023 14:36

tak na to jsem čekal, až pustí 5G. Taky koukám, že dost zlevnil Samsung S23, ale i taky asi objednám Pixel 7 Pro z německého Amazon. Můžete mi případně doporučit co k tomu objednat? Jestli nějaké pouzdro, tvrzené sklo, nabíječku na bezdr. nabíjení?
spartann
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 14. 6. 2023 14:42

BigJerryCZ píše:Jak je na tom baterie? Tu v recenzích moc nechválili. Vydržite při normálním využití (telefon, web) jeden den?

Já při normálním využití mám večer ještě tak 45-50 procent. Poslední měsíce mi přijde, že je to míň, ale teda nikdy se mi nestalo, že by nevydržel do noci. Aktuálně chodím spát tak se 30 procenty. Ale jako každý to má jinak. Vypozoroval jsem, že při malém používání vydrží oproti ostatním modelům fakt hodně dlouho, naopak při velké zátěži si myslím, že ta procenta mizí rychleji než třeba u zmiňovanýcjh Samsungů.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BigJerryCZ 14. 6. 2023 15:10

Díky, už se začínám těšit :). Zítra by měl dorazit
BigJerryCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P3p3k 14. 6. 2023 15:25

Mam v mobilu dve simky a kazda ma jinou volbu. Je to jenom ruzny nazev nebo je v tom rozdil?
Prvni sim: Volani pres sit 4G
druha sim: VoLTE.
Prvni je virtual u O2, druhy je virtual u TM.
dik
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod BigJerryCZ 14. 6. 2023 16:08

Ještě prosím jeden dotaz. Stačí vám 128? Můj současný telefon je 128, a mám tam cca 10GB volnyho, tudíž jsem šel to 256 (128 ani nebyla skladem). Ted se ale dívám, že už skladem je a rozdíl 128 vs 256 je 4500 korun. 128 vyjde na cca 16 800. To už mě přijde jako dost peněz...
BigJerryCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 14. 6. 2023 16:20

P3p3k píše:Mam v mobilu dve simky a kazda ma jinou volbu. Je to jenom ruzny nazev nebo je v tom rozdil?

To je podle všeho normální, to mám taky. Každý ten operátor má tyhle nastavení trošku jiný.

Ad velikost - mně osobně 128 GB nestačí. Jednoduchý důvod - mobilem pořízený fotky a videa, který prostě sice synchronizuju s OneDrive i PC, ale stejně si je v mobilu nechávám několik let jako poslední zálohu...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Alpenflair 14. 6. 2023 16:53

Mr.Scully - predpokladam ze mate Pixel 7/pro aktualizovan na cervnovy update a sim kartu od vodafone/O2/tmobile.

Pokud nepomohl reatart zkuste
1) vyndat/zandat simkartu (vypnout/zapnout esim)
2)restartovat sitove pripojeni (nastaveni -sit a internet - internet a zmacknout tu sipku s klicem v pravo nahore)
3) vytočit na ciselniku *#*#4636#*#*
Po te informace o telefonu a zkontrolovat, popripade prepnout nasledujici veci:
a) NR k dispozici musi byt ,,true,,
b) uprednostnovany typ site musi byt NR/LTE/GSM/WCDMS
c) vypnout posuvnikem dsds (pokud je zaple) a pak znovu zapnout simkartu

-- 14. 6. 2023 17:57 --

Muj Pixel 7pro drzel 5g i ve spatne propustnem vlaku po celou dobu nez jsme vyjeli z Prahy, takze bych rekl ze 5g chyta velmi dobre. Momentalne plná 5g v Adamově v putice �
Alpenflair
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka