od Mufinmufi 14. 10. 2022 19:47
Dnes mi Vodafone CZ odepsal, že jedna z verzí Pixel 7 by měla podporovat 5G.
----
Cituji odpověď:
Vodafone nemůže nastavit, aby 5G/VoLTE na telefonu Google Pixel fungovalo. Je potřeba, abyste požadavek řešil přímo s technickou podporou výrobce, který musí podporu implementovat přímo do firmwaru telefonu.
V případě VoLTE je to tak, že Google naše VoLTE podporuje od březnového updatu (v roce 2021) na modelech Pixel 5 a 4a 5G.
V případě 5G se jedná o to, že Google musí do firmwaru telefonu implementovat podporu našeho 5G nastavení, tj. kombinace pásem n1_B20 a n3_B20, oboje s DSS (Dynamic Spectrum Sharing), to je zatím naše nejvíce rozšířené 5G.
Pak máme v síti i 5G v pásmech 700 a 3500 MHz. Kolegové ověřili volně dostupné technické specifikace modelu Pixel 7. Obě 5G pásma (700 a 3500 MHz) telefon podporuje, tudíž by se do 5G sítě měl telefon přihlásit. Měla by to být varianta označená GVU6C, pak je ještě varianta s označením GVU6C, ta nepodporuje 5G pásmo 3500 MHz. Tyto informace ale nemůžeme úplně potvrdit, viz výše.
----
Chybně ale zvolili označení. Myslím, že druhý model chtěli uvést jako GQML3, ale teď netuším, který z nich tedy je v pořádku a podporuje 5G a který nikoliv.
Máte někdo už Pixel 7 a můžete potvrdit funkčnost, nebo nefunkčnost 5G?
Pozn.: Na Samsung mám absolutní averzi. Je to pro mne parodie na telefon (subjektivní dojem). Jediné, co se jim povedlo jsou ty poslední hodinky (watch active), které využívám a líbí se mi i více než ty od Google. Co je na Samsung zařízeních, které jsem měl prozatím v rukou (vlajkové lodě) dle mého špatně - hlavně neodladěný SW a taky baterie.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).