Google Pixel 7 / 7 Pro

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Alpenflair 17. 11. 2022 11:56

Potvrzuji, ze na T-mobile funguje volte bez problému. Navíc probíhá jednání s Googlem ohledně podpory 5g.
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod FatalError.cz 17. 11. 2022 12:02

Kapr99 píše:No tak alza necekane nezklamala a v den vydani posunuli zase termin(uz asi 5x)...ted tam a mne sviti 15. prosince. Myslim ze zase nic nebude.

Bohuzel 256 verzi u nas ma jen skret a ta cena u nej uz je trochu mimo a trochu vic se blizi S22U kterou ale uplne znovu nechci.

Jedina moznost je vzit 128Gb verzi ktera je dostupna i jinde.

Nechci nikomu dělat reklamu i když si budete myslet ze ji dělám ale na Bazosi je típek z České Lípy , který to tahá ve velkém z Německa a ma super ceny. Ja od dnes bral loni 2x 6 Pro a vždy bez problému .
FatalError.cz
Junior

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 17. 11. 2022 12:34

Jednání s Google ohledně podpory 5G - máme nějaký zdroj? Tohle totiž probíhá už předpokládám několik let, ale jednostranně a Google to úspěšně ignoruje.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 17. 11. 2022 13:38

Jestli mám něco někde podepsat, dejte link.................... :-D :-D
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod tomvalla 17. 11. 2022 14:16

Tak jsem dneska navštívil trafiku a koupil si kartu Vodafone ... a ten samý problém :(

Nemám třeba něco blbě v nastavení, nějakou maličkost, já nevím.

Ale ta samá situace, jsem napíchnut na 4G a jakmile začne vytáčení nebo přicházi hovor , 4G se přepne na EDGE ... a po ukončení hovoru hned naskočí zpět na 4G.
V nastavení jsem zakázal volání 2G a potom se nedá vůbec volat, hlucho.
tomvalla
Junior

Odeslat příspěvekod pan.nikdo 17. 11. 2022 22:40

Nastavení - SIM karty - rozklikneš SIM - a dále by jsi měl v možnostech narazit na VoLTE - používat VoLTE.
pan.nikdo
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 17. 11. 2022 23:06

Nemá Vodafone nastavení volte od počátku věků pouze a jen v jejich aplikaci můj Vodafone?
Volte mám odzkoušené jen u T-Mobile, kde fungoval.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr99 17. 11. 2022 23:26

Jeste jsem s telefonem nevolal(mam ho ani ne den) ale mam VF a v nastaveni SIM mam Volani pres site 4G coz tusim ze bude asi VoLTE ne?
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 11. 2022 00:51

tomvalla píše:Mobil mi ukazuje síť 4G a když přichází hovor, nebo jdu volat já, tak se mi automaticky přepne na EDGE a po ukončení hovoru ihned zpět na 4G.

Potvrzuju, teď jsem to vyzkoušel a u O2 se to opravdu takhle bohužel chová.

Nicméně zatím jsem měl třeba deset hovorů, z toho devět super kvalita a jen jeden začal být po chvíli zoufale špatný (brutální jakési rušení), ale to mohlo být druhou stranou. Předpokládám, že hlavní nevýhoda 2G je ta, že během hovoru nejde internet?
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pan.nikdo 18. 11. 2022 06:30

Ano, pokud není VoLTE tak se nepřipojíš během hovoru k internetu.
Nedostaneš se na e-mail, nenačtou se ti nové zprávy v messengerech atd.
pan.nikdo
Junior

Odeslat příspěvekod tomvalla 18. 11. 2022 07:43

Začínám se s tím smiřovat. Na XDA foru mi napsali, že pokud naše země není mezi podporovanýma, tak nebude fungovat 5G, LTE a VoWifi.
Odkazovali mě tam na root telefonu a nějaké obechcávky, jak to zprovoznit, ale do takových akcí se pouštět určitě nebudu.
Vracet telefon se mi díky tomuto nechce, jinak jsem s ním spokojený. A tak si říkám, že až takový manažer nejsem, abych nutně potřeboval volání ve 4G. Hlavní je, aby mi to nedělalo chyby, že se mi nemůžou lidé dovolat. Od té doby, co jsem to posledně psal, takový problém zatím nenastal, tak budu zkoušet dál a čas ukáže.
tomvalla
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 11. 2022 09:36

To mi dělala 6 Pro, že se číslo občas objevilo jako nedovolatelné, nebo hovor vypadl po 10 sekundách. Prakticky proto jsem šel do sedmičky, kde to zatím nepozoruju (a doufám, že ten jeden hovor v příšerné kvalitě s mobilem nesouvisel).

O VoLTE/5G jsem věděl a smířil se s tím. O přepnutí 4G/2G jsem teda netušil a je to pro mě novinka, nicméně asi to přežiju, telefonuju minimálně, jen mě štve, že si třeba během hovoru v autě neotevřu vrata/garáž při příjezdu domů a budu muset čekat, až se chytne WiFi...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr99 18. 11. 2022 09:46

Nemas fakt nekde neco blbe nastavenyho?

Ja mam Pixel 7 Pro a Vodafone a VoLTE mi normalne bezi. Dneska behem hovoru jsem mel 4G a internet bezel uplne v klidu.

Nastaveni - Sit a internet - Sim karty a dole by jsi mel mit Volani pres sit 4G.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 18. 11. 2022 10:21

Jestli se ale opravdu nemusí v případě Vodafone povolit Volte v aplikaci - samoobsluze, jestli v tomto není zakopaný pes.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 18. 11. 2022 10:39

Mám tedy Pixel 6 a Vodafone. Kontroloval jsem to právě teď, mám v aplikaci Můj Vodafone u VOLTE - zapnuto a při hovoru mi data spadnou ze 4G na …nic. Takže to nefunguje…..jo a v nastavení sim mám nastaveno Volat přes 4G.

Haha, už mi to začíná být jedno
vojta66
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka