Google Pixel 7 / 7 Pro

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tomvalla 18. 11. 2022 11:03

Kapr99 píše:Nemas fakt nekde neco blbe nastavenyho?

Ja mam Pixel 7 Pro a Vodafone a VoLTE mi normalne bezi. Dneska behem hovoru jsem mel 4G a internet bezel uplne v klidu.

Nastaveni - Sit a internet - Sim karty a dole by jsi mel mit Volani pres sit 4G.

SIMku mám doma, takže jak dojdu z práce, tak to omrknu a dám vědět. Ale podle mě to Volání přes 4G bylo zaplé, včera jsem to v nastavení procházel.

Jinak můžete mi prosím pomoct, jak vytvořím VF jako eSim ? abych nemusel furt měnit simky ?
tomvalla
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 18. 11. 2022 12:24

vojta66 píše:Mám tedy Pixel 6 a Vodafone. Kontroloval jsem to právě teď, mám v aplikaci Můj Vodafone u VOLTE - zapnuto a při hovoru mi data spadnou ze 4G na …nic. Takže to nefunguje…..jo a v nastavení sim mám nastaveno Volat přes 4G.

Haha, už mi to začíná být jedno

Taky mám Pixel 6 a Vodafone. Při volání mi normálně svítí připojení 4G.
Co třeba Verze nastavení operátora, máš to stejně?
Přílohy
Screenshot_20221118-121931.png
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 18. 11. 2022 12:40

Jasně a i stejné nastavení operátora
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 18. 11. 2022 12:41

U mne se to na Pixelu 4 chová stejně, tj. po navázání hovoru 4G mizí a po ukončení problikne E a pak 4G. Je to ale telefon, který zdá se nepodporuje v ČR ani VoLTE. Mám Vodafone.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 11. 2022 13:03

Já teď googloval zahraniční fóra a prý je to standardní chování. Pokud telefon nepodporuje VoLTE, tak při volání přepne z 4G na 3G/2G. Tak jsem se zase něco naučil.

4G (LTE) doesn’t support voice calls in the simplest implementation, it is only a data transfer system; your phone has to swap to a 2G or 3G cell to make a voice call using a technical process called “Circuit Switched Fallback’” (or CSFB).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Elnc 18. 11. 2022 13:17

Dokud bylo v provozu 3G, tak nebyl problém, protože data šla přes něho a hovor souběžně přes 2G. Vypnutím 3G a absencí VoLTE je to v pytli :-(
"Johne Spartane, máte pokutu dva kredity za porušení slovního morálního statutu!" :P
Elnc
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 18. 11. 2022 13:43

Tak po tom, co jsem manželce koupil 7, jsem se dlouho rozmýšlel, jestli si ji mám koupit taky. Peníze bych na to do konce roku měl bez problémů, 7 pro mě neoslovila, teď mají obyčejnou 7 za 620 EUR (místo 650). Co mě brzdilo je, že ta 7 mi přijde drobně nedodělaná - dost těžká, baterka nic moc, e-sim taky nemusí být výhra, 5G. Nakonec to skončilo tak, že jsem si teď za 350 EUR objednal 6A, kterou budu používat jako hlavní mobil na cestách (hlavně focení a komunikace), nahradí Nexus 5X a dál se uvidí. Za ty peníze mi to přijde jako lepší kup, nemusím se tak bát ukradení nebo poškození, a zatím si počkám na 8 nebo 9 jako na hlavní mobil, snad se Google trochu pochlapí.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 18. 11. 2022 14:19

No ja mam u 7 Pro jinou verzi nastaveni operatora(jestli je to dole datum tak mam o 2 mesice novejsi.
2022-08 -11
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod tomvalla 18. 11. 2022 17:36

Tak bohužel... mě to prostě nejde :)

- Volání přes síť 4G - zaplé
- verze operátora 08.11
- koukal jsem se na web do mého Vodafonu a nikde jsem nic nenašel o (ne)aktivnosti 4G.

edit: a pozor, já blbě koukal, už to tam vidím a bylo to neaktivní ! tak jsem udělal změnu na aktivní a čekám na SMS ... a dám vědět :)
tomvalla
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 18. 11. 2022 20:50

Tak pak dej vědět.
Mám odzkoušené O2 nejede, T-Mobile jede a vodafone nevím. Tvá zkušenost se bude hodit.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomvalla 18. 11. 2022 21:43

Tak jsem tady a mohu potvrdit ! Jede to i s Vodafonem :) jsem dost šťastný, je čas udělat změnu i s lepším tarifem na neomezený net.

Aby se to zprovoznilo, je potřeba přihlásit se na Můj Vodafone. A v záložce Služby najít položku "Wi-Fi volání a VoLTE" ... a změnit na Aktivní, do pár minut se to rozjelo (musel jsem restart telefonu).
tomvalla
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 11. 2022 21:54

Jak já vám závidím... bohužel jsem v létě možná trochu neuváženě udělal dvouletou smlouvu u O2 a nechce se mi vracet HW dotaci :-D Mám 30% dolů a 11k dotaci na zařízení, to jsem tam nemohl nechat a přijít o to nechci...

Jinak baterka u 7 Pro dobrá... ale ta byla dobrá i u šestky.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr99 19. 11. 2022 10:10

Hele otazka na lidi co maj 7 Pro.

Taky mate tak strasne nevyvazeny repracky? Kdyz koukam na cokoliv na sirku tak je jasne poznat ze dolni repracek je daleko hlasitejsi a "lepsi".

Neprijde mi ze by horni byl nekvalitni ale neni naprosto vyvazenej. Zkousel sem vsechno od adpativniho zvuku az po nejaky EQ nebo v usnadneni dat i mono(a zkusit dat vic nalevo)
Ale telefon proste zni divne.

Mam vedle iP13 mini a ten zni doslova 100X lip...hlavne vyvazene takze kdyz zakryju jeden nemam pocit ze by druhej nestihal.

U Pixelu mam kazdou chvilku pocit ze mam zalehle ucho...navic zvuk nejde "na mne" ale prijde mi jako by sel zpoza telefonu do prostoru.

Jinak telefon jako takovej je bych rekl super a rozhodne nejlepsi android co jsem mel.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod JiříTechnik 19. 11. 2022 16:24

Repro jsou dost bída už od 6-ky. Horní sluchátko je výrazně slabší u obou řád a zvuk je fajn maximálně do 70% hlasitosti, pak začíná být plochý a spodní repro prostě ten horní překřičí
JiříTechnik
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 19. 11. 2022 16:55

No ja ani nepotrebuju zase extra "kvalitu" a hlasitost na max je to otres skoro vsude.

Jde mi fakt o to ze ty repracky mi prijdou nevyvazeny a ze ten dole "rve" vic at nastavim co chci a celkove je zvuk takovej "podivnej"...
Je mozny ze jsem zvyklej z iPhonu ale prechazel jsem uz z hodne telefonu a i kdyz mi zvuk prisel nekde lepsi atd tak nikdy jsem si "nestezoval" ze by to z jednoho rvalo vic a stereo efekt se skoro vytratil.
Kapr99
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka