Google Pixel 7 / 7 Pro

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hurec 14. 10. 2022 18:57

Nikdo netvrdí, že pixel 5G neumí. Jen pro CZ je prostě zablokovaný. Třeba u 6 s rootem a aktivováním to funguje.
Uvidíme co napíše někdo, až ho bude mít doma.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 14. 10. 2022 20:14

S rootem to tak bylo doposud. Dle jejich reakce jsem ale pochopil, že by to mohlo fungovat i bez něj. Samozřejmě nic negarantují. Proto by to chtělo reakci někoho, kdo již P7 má doma.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Junior

Odeslat příspěvekod xls 14. 10. 2022 21:38

S tím 5G je to nějaká parodie. To jako telefon bude fungovat v 5G v pár zemích a v ostatní stovce nic? Měli by to nějak doladit, s 4G telefonem taky přiletíte na druhou stranu zeměkoule a všechno chodí.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 14. 10. 2022 21:46

A co se zkusit s tou nepodporou Pixelů pro 5G a Volte zkusit obrátit sem? https://www.apms.cz/o-nas/ Přeci jenom je nás už docela dost, Pixelářů, a kdyby se na Google za nás ozvala nějaká organizace, mělo by to větší váhu, než že občas někdo z ČR napíše na Google podporu............
Nebo je to utopie?
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 15. 10. 2022 06:49

Mufinmufi píše:S rootem to tak bylo doposud. Dle jejich reakce jsem ale pochopil, že by to mohlo fungovat i bez něj. Samozřejmě nic negarantují. Proto by to chtělo reakci někoho, kdo již P7 má doma.

Dle mého to tam píše někdo, kdo se jen podíval na technické stránky o mobilu a že má frekvenci 5G podporující Vodafone a to je vše. Pořádně ani neví, že to musí povolit google v mobilech.
Ale rád bych se pletl, protože takhle je to pro mě opět mobil, který nechci.

Lada: to je utopie. Ta organizace dělá úplně jiné věci a pochybuji, že by řešila nefunkční 5G v CZ. Je to nepochopitelný, ale google si prostě dělá, co uzná za vhodné.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 15. 10. 2022 12:27

Na mne navíc z druhé strany tlačí prodloužení smlouvy u Vodafone, kde mám 6 tis. slevu na HW a absolutně nevím na co ji ať už si vezmu, či nevezmu Pixel 7 využít. Prozatím takticky do konce 11/2022 vyčkávám jestli se něco zajímavého neobjeví.

Myslíte jinak ,že ta akce (sluchátka/hodinky zdarma) na Amazonu bude fungovat když nejde o přeposílací adresu, ale pak adresa pro doručení toho "benefitu" nebude v Německu? Dle toho, co jsem pochopil ztratíme nárok a Amazon to zajímat nebude.

Cituji automatický překlad z podmínek:
"Této akce se mohou zúčastnit pouze osoby, které poskytnou doručovací adresu v Německu a jsou starší 18 let"
"Doručovací adresa uvedená v přihlášce musí být adresa bydliště nebo sídlo společnosti (pokud účastník nemá bydliště v Německu, např. rodinných příslušníků, přátel nebo známých)."

Dříve jsem Chromebook dostal, protože jsem to bral přes kamaráda v UK, tak bych to musel tentokrát udělat obdobně. Jenže to zkomplikuje clo, protože UK už od té doby není v EU. Ah jo. Člověk ty zařízení musí vážně milovat.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Junior

Odeslat příspěvekod Hardy. 15. 10. 2022 18:01

lada t5: Tohle se musí řešit přes nějaký orgán EU (https://ec.europa.eu/info/live-work-tra ... ecc-net_en něco jako ČOI), protože Google vědomě omezuje funkcionalitu v závilosti na lokaci. To samé platilo dřív pro jejich obchod, kdy záměrně blokovali karty zákazníků mimo "oficiálně" podporované země.
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod janekjankovatej 16. 10. 2022 04:39

No a nebo si nekupovat jejich výrobky ;-)
janekjankovatej
Junior

Odeslat příspěvekod zumzumzum 16. 10. 2022 07:26

Google Pixel 7 Pro je nejlepší fotomobil.

Obrázek
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor

Odeslat příspěvekod VSA-HK 16. 10. 2022 19:37

To omezení VoLTE a 5G mě také odrazuje :-l

Jestlipak bude alespoň podporovat L1+L5 pásmo pro GPS a Galileo?
https://barbeau.medium.com/dual-frequency-gnss-on-android-devices-152b8826e1c

(Samsung S23U - bude mí klasicky přeplácaný SW :grr: , neprakticky zahnuté okraje AMOLED, ale podpora u našich operátorů u něj bude. S aktualizacema už také došlo ke znatelnému zlepšení.)
VSA-HK
Junior

Odeslat příspěvekod xls 17. 10. 2022 11:19

Tak dneska Pixel 7 dorazil. Na první pohled opravdu luxusní provedení. Ten lemongrass mi přijde trochu víc do žluta, hliníkové části mají nádech spíš do zlatova než čistý hliník. Zprovozním to až v klidu přes víkend.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 17. 10. 2022 17:22

Jen prosím potvrďte tu absenci 5G
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 17. 10. 2022 19:44

5G beru taky u nového zařízení stále jako deal breaker. S takovou bych si zřejmě počkal na novější Xiaomi, které bude mít wireless nabíjení.
Mufinmufi
Junior

Odeslat příspěvekod jadrisek 19. 10. 2022 14:21

Dobrý den vespolek.
Včera mi dorazil Pixel 7. Testován u O2, žádné VoLTE ani 5G. V tomto je ale O2 expert, nepodporuje VoLTE u žádných telefonů, které nejsou zakoupeny u operátora nebo je nemá ofiko v nabídce

Tím se dostáváme k jádru věci, a totiž portaci čísla k VF. Tam mám ozkoušeno, že u Pixelu 6 podporuje VoLTE jak u VF, tak TM.
5G u VF také moc šancí nedávám, ale podělím se o zkušenosti hned, jak dojde k portaci (cca týden).
jadrisek
Junior

Odeslat příspěvekod kruhll 20. 10. 2022 09:22

Tohle uz se resi na zahranicnich forech, 5G nefuguje na zadnem z nepodporovanych trhu ani na 7/7pro. Takze bohuzel zadne prekvapko se nekona...
kruhll
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka