od ziki 25. 10. 2022 21:09
jadrisek: Vaše obhajoba absence 5G v roce 2022 u telefonu za minimálně 18 tisíc korun, mi přijde docela úsměvná. Ano, 5G NSA je stále řízena sítí 4G, ke které musí být telefon stále připojený, tak proto vidíte v NetMonsteru skoro to samé jak u 5G i 4G. Vy srovnáváte u 5G NSA a 4G pouze jediný parametr a to rychlost. Samozřejmě, že třeba v odezvě 5G NSA také neexcelují, to přijde až s 5G SA, ale je tu ještě jeden parametr a to kapacita. U vás na vesnici může být rychlost připojení 4G vs 5G NSA šulnul stejná, ale jinde tomu tak být nemusí. Někde ve městě, s velkou kumulací zařízení 4G, může být síť 4G přetížená a naopak kapacita 5G volná. T-Mobile a Vodafone hojně používají pouze pro 5G síť pásmo 700 MHz, takže minimálně o tohoto pásma se s Pixely dobrovolně vzdáváte. Prostě vaše obhajoba "nepodpory" 5G mi připadá, jako bych tvrdil, na co u WiFi routeru pásmo 5 GHz, když mě na vesnici funguje WiFi rychle i na 2,4 GHz. Naopak bych řekl, že pokud si chcete 5G co nejvíc užít (i když 5G NSA), tak za včasu ještě teď, dokud mezi lidmi není ještě tolik 5G telefonů.
Já v nepodpoře VoLTE, VoWiFi, 5G u Pixelů teda překážku vidím a velikou, protože to z českého zákazníka dělá zákazníka druhé kategorie (že se u nás Pixely oficiálně neprodávají a všechny jsou de-facto šedivky, vem čert). A pokud se něco hodně nezmění, tak nepředpokládám, že bych po mém současném Pixelu 4a, pořizoval opět Pixel.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."