Google Pixel 7 / 7 Pro

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xls 20. 10. 2022 09:36

To vypadá dost divně, většinou se člověk s telefonem pohybuje po celém světě.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod vlastik-habbib 20. 10. 2022 09:54

Divne to je, ale bohuzel u Pixelu realita odjakziva. Ted mam Pixel 6 a tenhle pristup Googlu me zacina docela vadit. Nedokazu si predstavit ze by to pro takovouhle firmy byl problem, kdyz to zvladaji jini, mnohem mensi. Kdyz se nic nezmeni, je to pro me posledni Google telefon.
vlastik-habbib
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 21. 10. 2022 13:32

Hardy. píše:lada t5: Tohle se musí řešit přes nějaký orgán EU (https://ec.europa.eu/info/live-work-tra ... ecc-net_en něco jako ČOI), protože Google vědomě omezuje funkcionalitu v závilosti na lokaci. To samé platilo dřív pro jejich obchod, kdy záměrně blokovali karty zákazníků mimo "oficiálně" podporované země.

A nezkusíme napsat tedy sem???
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod solaris1 22. 10. 2022 21:36

Problémy displeje Pixelu 7 Pro se hromadí

https://www.techarena.cz/problemy-displ ... di/n-6827/

Pixely 7 obdržely první opravnou aktualizaci, nejde ovšem nainstalovat

https://www.techarena.cz/pixely-7-obdrz ... at/n-6835/
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod JiříTechnik 22. 10. 2022 21:59

https://petapixel.com/2022/10/17/someth ... rocessing/
Zajímavé čtení, co ti kluci v Googlu nevymyslí.
JiříTechnik
Junior

Odeslat příspěvekod jadrisek 25. 10. 2022 12:42

Vodafone CZ & Pixel 7:
VoLTE naprosto bez problémů (stejně jako u Pixelu 6)
5G možnost není ani v nastavení. Přijde mi ale, že je tato možnost vyloženě zablokována, protože u O2 (které je tak trochu specifikem) 5G možnost je. Samozřejmě se telefon nepřipojí (ale protože nemá omezení?, možnost nabízí).
Suma sumárum, pokud má člověk TM nebo VF v CZ, nevidím důvod, proč nepořídit. 5G jede zatím v NSA režimu (více info třeba na GSMWeb.cz) - ve zkratce se telefon připojuje na 4G buňku, kde je modulované pásmo. Zkušenosti u nás na vesnici - testovací telefon S22 Ultra. Vodafone píše 5G, bohužel je to stejná 4G buňka (NetMonster) jen v ní kluci z Vodafone zapli 5G identifikaci, takže rychlost je smradlavých 20Mbit na downloadu (NetMonster píše 5G NSA odpojeno; paradoxně S21U píše také 5G NSA odpojeno, ale ikonka vedle signálu je 4G�). O2 - zde Samsungy identifikují 5G (LTE800+1800+2100). Rychlost kolem 200Mbit na downloadu.Pixel 7 píše 4G (LTE800+1800+2100, takže pásma spojí stejně jako Samsung na 5G) a světe div se, rychlost je až na malé odchylky naprosto srovnatelná...
Co se týká TMCZ a jeho 5G, moje zkušenost víceméně stejná: píše 5G, připojen na několika LTE(Samsungy před 5G to značily 4G+). Když mám android auto, a jsem podle Samsungu (a mapy u TM) na 5G, stejně mi to píše LTE...
Zkrátka 5G v ČR v NSA režimu je stále "převlečené 4G+). Nevidím v nepodpoře 5G Pixelu v ČR překážku!
jadrisek
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 25. 10. 2022 16:30

Nevidíš překážku ? Google ji zjevně vidí
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 25. 10. 2022 18:15

Prostě google hlava rozhodla. Tím to končí. A mužem se stavět na hlavu.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jadrisek 25. 10. 2022 18:31

Měl jsem na mysli překážku ke koupi. 5G v CZ zatím není plnotučné 5G. Takové 5G lite :)
jadrisek
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 25. 10. 2022 21:09

jadrisek: Vaše obhajoba absence 5G v roce 2022 u telefonu za minimálně 18 tisíc korun, mi přijde docela úsměvná. Ano, 5G NSA je stále řízena sítí 4G, ke které musí být telefon stále připojený, tak proto vidíte v NetMonsteru skoro to samé jak u 5G i 4G. Vy srovnáváte u 5G NSA a 4G pouze jediný parametr a to rychlost. Samozřejmě, že třeba v odezvě 5G NSA také neexcelují, to přijde až s 5G SA, ale je tu ještě jeden parametr a to kapacita. U vás na vesnici může být rychlost připojení 4G vs 5G NSA šulnul stejná, ale jinde tomu tak být nemusí. Někde ve městě, s velkou kumulací zařízení 4G, může být síť 4G přetížená a naopak kapacita 5G volná. T-Mobile a Vodafone hojně používají pouze pro 5G síť pásmo 700 MHz, takže minimálně o tohoto pásma se s Pixely dobrovolně vzdáváte. Prostě vaše obhajoba "nepodpory" 5G mi připadá, jako bych tvrdil, na co u WiFi routeru pásmo 5 GHz, když mě na vesnici funguje WiFi rychle i na 2,4 GHz. Naopak bych řekl, že pokud si chcete 5G co nejvíc užít (i když 5G NSA), tak za včasu ještě teď, dokud mezi lidmi není ještě tolik 5G telefonů.
Já v nepodpoře VoLTE, VoWiFi, 5G u Pixelů teda překážku vidím a velikou, protože to z českého zákazníka dělá zákazníka druhé kategorie (že se u nás Pixely oficiálně neprodávají a všechny jsou de-facto šedivky, vem čert). A pokud se něco hodně nezmění, tak nepředpokládám, že bych po mém současném Pixelu 4a, pořizoval opět Pixel.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 25. 10. 2022 21:25

@ziki naprostý souhlas a to říkám jako majitel Pixel 6
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 26. 10. 2022 06:45

Asi tak no.
Ale jo, pixelář si obhajuje své. Jablkář též. Cena za omezený mobil přece nevadí.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada t5 26. 10. 2022 07:52

Já jsem předpokládal, že když budu v zahraničí, třeba jsem byl v Německu, že tam to pojede, a 5G taky nic. I když jsem byl na jejich síti........... To mě překvapilo.
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod vojta66 26. 10. 2022 08:25

a to i když jsi byl na "jejich" síti s jejich simkou - třeba Vodafone DE? Nebo to byl jen roaming?
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 26. 10. 2022 08:32

Ne, byl to roaming, ale i tak jsem očekával, že když jsem na Vodafone de tak by to mělo fachat. No, a nic. A to samé, když třeba Němec přijede k nám, taky bude bez 5G? Asi ano, myslím si.
lada t5
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka