Google Pixel 7 / 7 Pro

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 28. 10. 2022 11:01

Vybrali jste už někdo alternativu pro Pixel 7? Jsem rozhodnut tentokrát po 3 telefonech od Googlu přetrhnout řetězec. Tlačí mě čas s prodloužením smlouvy u Vodafone na který mám cca ještě 11/2022. Ideální by byla nějaká vlajkovka Xiaomi s bezdrátovým nabíjením.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Junior

Odeslat příspěvekod Hardy. 28. 10. 2022 11:32

Šel bych do Samsungu. Nikdo jiný nenabízí dlouhou podporu a široký ekosystém. Navíc jsou furt nějaké (cashback) akce.
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 28. 10. 2022 14:15

Asi tak no. Buď Apple nebo Samsung. Já mám Xiaomi rád, ale v rámci cena/výkon. A nedal bych za něho 20+t Kč. To raději Samsung foun a Samsung hodinky.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 28. 10. 2022 19:43

Taky teď alternativu řeším. Manželce jsem teď zprovoznil Pixel 7 a potřebuju si během měsíce něco koupit taky. A moc variant není: Samsung nechci (teď jeden mám, na rozdíl od Pixelu různý bloatware a tlak na sdílení dat kromě Googlu se Samsungem, MS...), Pixel 7 pro je moc těžký a zahnuté okraje nemusím, Pixel 6a má pár nedodělávek, zbývá tak zase jen Pixel 7 nebo možná trochu předražený Zenfone 9.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod Novakgu 29. 10. 2022 19:30

Používám pixel 7 pro skoro 2 týdny a dneska jsem dojel z Německa do Česka a můžu říct, že mi v ČR funguje 5G, ale používám německé číslo, takže předpokládám, že kdybych měl české číslo tak by mně nefungovalo.
Novakgu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 29. 10. 2022 23:19

Taky bych do Samsungu už nešel, hrozný bloatware, baterka nevydrží, apod.. Hodinky od nich máme (Active 2) a ty jsou relativně v pohodě. Proto mne jako první hned napadlo Xiaomi, ale nemůžu si nějak vybrat kvůli tomu bezdrátovému nabíjení. Zenfone ho bohužel zdá se taky nemá. Nejsou teď ohlášené v 11/2022 nějaké nové telefony?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 30. 10. 2022 00:23

Mufinmufi
toto vlákno je určeno pro smartphone Google Pixel 7/Pro, nikoliv k výběru telefonu jiného výrobce, na to si založ samostatné téma v příslušné sekci
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Alpenflair 30. 10. 2022 09:00

Jelikož existuje pár zemí, kde se Pixely oficiálně neprodávájí ale 5g tam funguje (Švýcarsko, Rakousko a donedávna také Nizozemí) - místní operátoři zažádali Google o certifikaci (zřejmě ji i zaplatili), tak jsem kontaktoval T-mobile s dotazem zda není něco podobného v plánu i u nás. Bylo mi odpovězeno toto:

Dobrý den,

aktuálně je Google Pixel nabízen pouze v Německu, tzn. že pro sítě německých operátorů je testován, má otevřené 5G, atd. Naše skupina se snaží (na úrovni celé skupiny DT EU, nikoliv na národních úrovních) společnost Google přesvědčit k rozšíření alespoň testování a produktové podpory pro ostatní země DT, vč. ČR, kde se díky volnému pohybu zboží v EU a individuálnímu i organizovanému dovozu Google Pixle také mezi uživateli vyskytují. Je ale čistě na Google, zda tak učiní, případně zda rozšíří i seznam zemí, ve kterých Pixel oficiálně nabízí, o další země včetně ČR. Jednání stále probíhají. Velmi mě to mrzí, ale bližší informace k dispozici nemáme. Děkuji za pochopení.

S přátelským pozdravem

Veronika Straková
Tým zákaznických podnětů a stížností
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 30. 10. 2022 09:57

Nenapsala nic jiného než to, co bylo jasné.
Je to na myšlení firmy google.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vojta66 30. 10. 2022 12:33

Takže na dalších x let bez podpory 5G u nás. Operace dopadla dobře, pacient zemřel. Kokoti.
vojta66
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 30. 10. 2022 20:40

Když amík nechce, tak to prostě nebude.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 4. 11. 2022 11:47

Jakožto vlastník 6 Pro zvažuju nákup 7 Pro. Na jinak skvělé šestce mi vadí:
- absence face ID - 7 Pro má
- pomalá čtečka - 7 Pro je údajně o trochu rychlejší
- mizerná kvalita hovorů (kterou jsem původně přičítal absenci VoLTE, ale podle recenzí je to bug, který mělo víc uživatelů) a i občasné problémy, kdy jsme se vůbec neslyšeli nebo to vypadlo - 7 Pro by podle recenzí mohla tohle vyřešit
- absence VoLTE/5G v ČR (O2) - to asi nikdo nikdy nevyřeší

Prolétl jsem recenze, foťák u sedmičky paradoxně kromě toho AF u širokáče jinak nic navíc nenabízí (některé fotky mi přijdou dokonce i horší - lehce dožluta a méně detailů), ale to se bude ještě ladit softwarově a 6 Pro má foťák naprosto skvělý, takže tam jim věřím. Ale to už je můj boj, jestli se pro sedmičku rozhodnu nebo ne. Nicméně kdybych chtěl 256 GB verzi jakožto plátce DPH, tak je nějaká jiná varianta než Amazon za 839 EUR? Nikde to moc není skladem, co jsem koukal. A akce s hodinkami zdarma už je taky dávno pasé, předpokládám?
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr99 4. 11. 2022 14:54

Ja se zeptam taky.

Je moznost se na Pixel 7 Pro v Praze nekde podivat?
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 4. 11. 2022 15:16

Já se zeptám, co je za úchylku chtít za každou cenu Pixel a dobrovolně trpět, když tu je třeba lepší Samsung :D

Kapr99: nestačí mrknout na Pixel 6 Pro? Vždyť je to úplně stejný.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod pan.nikdo 4. 11. 2022 15:46

Pixel je pixel ;) čistý android přímo od Google, nejlepší foťák v mobilní sféře.
Nový android ihned po uvedení.
Samsung je Asiat, to každý taky nemusí.
Má nástavbu, další loginy krom Google u Samsungu. Nový android není k dispozici oproti pixelu hned ale se spoždením i jedné verze atd.
pan.nikdo
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka