Google Pixel 7 / 7 Pro

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod solaris1 12. 11. 2022 15:21

Ahoj,

oplatí se koupit? Jiný fotomobil není v dané ceně. Samsung je dost bída (slabá baterie, záseky systému atd.), iPhone je cenou mimo. Nebo počkat na leden na Samsung S23? VoLTE naštěstí bude fungovat, není na O2, 5G neřeším. Spíše mě zajímá svižnost systému, výdrž baterie, zda se vyřešil problém s displejem atd.

Dík
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 12. 11. 2022 17:48

Nevěřím, že by Samsung najednou vyřešil svoje trvalé problémy s inteligencí foťáku. Bude mít jako vždycky skvělé statické fotky, bude mít nejlepší zoom mezi všemi mobily, modré saturované nebe, ale pak přijde focení pohybu v interiéru a bude v háji jako vždycky, protože kde si Pixel troufne na 1/160s při vysokém ISO a zřejmě skládání víc fotek do jedné, tak tam dá Samsung zbaběle 1/40s a fotku mázne, byť na nízké ISO...

Systém a baterka super. Displej netuším, nikdy jsem žádné problémy nezaznamenal, ani u šestky, ani u sedmičky.

Celkově ale myslím, že výkon/cena je lepší u šestky. Sedmička je prostě "pár věcí navíc", ale jestli to stojí za ty prachy, to nevím.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JiříTechnik 12. 11. 2022 18:41

7 má lepší výdrž na baterii, o něco větší výkon a lepší modem, takže trpí o něco méně na výpadky signálu. Ale je fakt, že to je asi tak vše jinak jsou to shodné telefony...
JiříTechnik
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 12. 11. 2022 20:05

Po 11 hodinách dneska baterka 60 procent. Always On displej zapnutý. Zatím dobrý a to má Google pověst, že se umí dobře adaptovat a teoreticky se to ještě zlepší.

Moje 6 Pro hlavně měla bug, že občas vypadával hovor, většinou v prvních sekundách. Kolikrát jsem si s někým volal pětkrát, než jsme se spojili, vypadalo to, že je to kvůli blbému signálu. U sedmičky zatím pohoda, tak snad to vyřešili.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr99 15. 11. 2022 18:00

No tak alza necekane nezklamala a v den vydani posunuli zase termin(uz asi 5x)...ted tam a mne sviti 15. prosince. Myslim ze zase nic nebude.

Bohuzel 256 verzi u nas ma jen skret a ta cena u nej uz je trochu mimo a trochu vic se blizi S22U kterou ale uplne znovu nechci.

Jedina moznost je vzit 128Gb verzi ktera je dostupna i jinde.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 15. 11. 2022 18:09

Teda dívám se že na Alze jsou pěkní šmejdi :D 26K za Pixel 7 pro a czc to má za 24.5K.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 16. 11. 2022 12:34

Nějak pořád zápasím se zobrazováním notifikací na lock screen (na always on displeji). Třeba teď mi přišla zásilkovna a ikonku normálně vidím, aniž bych telefon odemykal. Ale když třeba ráno vstávám, tak mobil nic nezobrazuje a teprve když ho odemknu, tak na mě vypadne třeba pět ikonek s notifikacemi. Jako kdyby se to po nějaké době vypnulo nebo nevím. Tuší někdo, jak ho donutit, aby notifikace zobrazoval trvale, dokud je sám nesmažu? Bude to stejné asi na šestce i sedmičce, ale na šestce to vidím vše normálně i během noci.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomvalla 16. 11. 2022 13:40

Mám Black verzi 128GB od včerejška a s telefonem jsem zatím spokojen, až na jednu celkem zásadní věc.
Nejsem nijak znalý, tak to popíšu polopatě. Mobil mi ukazuje síť 4G a když přichází hovor, nebo jdu volat já, tak se mi automaticky přepne na EDGE a po ukončení hovoru ihned zpět na 4G. A dneska v práci se mi za dopoledne stalo z nějakých 15 telefonátů, že mi přišlo oznámení, že se mi nemohla druhá strana dovolat. Ihned volám zpět a dovolám se.
Trochu jsem z tohoto hovorového problému na nervy. Zkoušel jsem všechny možné aktualizace, vše je aktuální. A nevím jak dál.
Jestli to je tím, jak se zmiňuje, že Pixely neumožňují VoLTE u O2 (mám O2). a pak to takto hapruje.
tomvalla
Junior

Odeslat příspěvekod JiříTechnik 16. 11. 2022 15:20

pokud máš O2 tak upřímnou soustrast tomu telefonu až s ním praštíš o zem :D Pixel + O2 nejde dohromady
Elektronický plyn je dílo satanovo!
JiříTechnik
Junior

Odeslat příspěvekod tomvalla 16. 11. 2022 17:36

Při kupování mobilu jsem neměl tušení, že to je takto s O2 :(
Takže teď jsem v situaci, kdy 1) musím se s tím smířit . 2) přejít na jiného operátora ?
Prodávat to neprodám a věřit v nějakou zázračnou nápravu asi nejde .. ?
tomvalla
Junior

Odeslat příspěvekod JiříTechnik 16. 11. 2022 21:37

Vodafone a T-Mobile jsou více méně bez problémů. 02 je průšvih
JiříTechnik
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 16. 11. 2022 21:46

Tipuju ze u VF to VoLTE bude v nastaveni jako volani pres 4G?
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod tomvalla 16. 11. 2022 23:12

JiříTechnik píše:Vodafone a T-Mobile jsou více méně bez problémů. 02 je průšvih

Pokud je tomu tak, tak bych potřeboval jistotu, když už budu eventuélně přecházet a upíšu se jinde. A možná to nebude na škodu udělat změnu :D
tomvalla
Junior

Odeslat příspěvekod pan.nikdo 17. 11. 2022 07:58

Kup si v trafice předplacenku za 50Kč a vyzkoušej to.
pan.nikdo
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 17. 11. 2022 11:40

Myslím, že zbavit se O2 je momentálně jedině dobře.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka