Google Pixel 7a - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod P3p3k 10. 6. 2023 10:00

Mám takový smutný dotaz. Funguje ti dobře LTE a internet celkově? Přemýšlím jestli mám něco s mobilem od výroby a nebo jsem se v tom tak dlouho šťoural, že jsem s ním něco udělal. Na fyzické simce mám pouze edge a internet je po 99,99% času nefunkční. Esim funguje normálně. Ale je fakt, že jsem do mobilu naklonoval ten předcházející.
S tím foťákem nevím. Čekal jsem nějaký větší pokrok �
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 10. 6. 2023 16:45

Bohužiaľ signal SIM ti overiť momentalne neviem kedze som tam fyzicku kartu este nedal. Stale cakam na ochranné sklo aj kryt čiže mobil z domu ešte nevyšiel. Zatial mam otestované len wifi a BT a to sa javí uplne normálne, dosah rovnaký jak na S23U. Co sa týka foto tak som milo prekvapený ze casto dosahuje kvalitou prave na S23u. Samozrejme ho nemam poriadne otestovany v bežnom "záťahu" čiže konečný verdikt ešte musí počkať.

Nemôžeš mat problem so signálom koli operátorovi, pripadne miestam kde sa pohybujes? Byvam v meste a ked do neho hodím kartu tak hned zistím ako natom je ten moj. Len to bude az na druhy tyzden. eSim neriešim, posledná skúsenosť nedopadla dobre ale to nebol problem mobilu. Takže eSim nechcem a ani nebudem skúšať
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod martinchylek 10. 6. 2023 17:19

Ahoj, těšil jsem se na 7a a před pár dny ho koupil.

Můj jediný dotaz - co říkáte na displej? Když si zobrazím stránku s bílým pozadím a telefon nakloním, barvy se postupně mění (jakoby před displej probíhají modré pruhy)... je to normální?

Jas mi tedy přijde taky poněkud... slabší...

Děkuji za případné reakce, kdyby měl někdo i video jak je na tom jeho telefon, byl bych rád....
Auto: VW Passat Variant B8 (2020)
Moto: Suzuki V-Strom 650 (2007)
MMania: Xiaomi 13T
Živě (PC): Acer Aspire 5
martinchylek
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 10. 6. 2023 19:28

Ano, tie pruhy mam aj ja ale ak by si to nespomenul, ani by som si toho nevšimol. Co sa tyka jasu tak nieje to na úrovni vlajok, ale da sa stym fungovať. Záleží naco si bol zvyknuty predtým. Skor ma štve automaticky jas kde je často všetko tmavé... S-kove samsungy su natom podstatne lepšie
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 11. 6. 2023 13:40

Pruhy nemam, ale mobil ma folii (ne sklenenou). Pri naklaneni meni barvu celkove.
Ve slotu jsem zkousel dve simky a chova se to stejne, takze to je v mobilu. Mozna by to vyresilo tovarni nastaveni, ale dokud se nestane neco horsiho, delat to nebudu. Nastavovani pristupu do bank, ruzne klice, esim.. Bohuzel nevim jestli to delal od zacatku, na fyzicke sim mam jen volani. Internet je na esim. Tam mi ale asi zrejme funguje zase jen LTE. Kdo vi co jsem kde udelal.
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod martinchylek 11. 6. 2023 16:12

gerremi píše:Ano, tie pruhy mam aj ja ale ak by si to nespomenul, ani by som si toho nevšimol. Co sa tyka jasu tak nieje to na úrovni vlajok, ale da sa stym fungovať. Záleží naco si bol zvyknuty predtým. Skor ma štve automaticky jas kde je často všetko tmavé... S-kove samsungy su natom podstatne lepšie

Díky za odpověď, jsem rád, že to není jen vada mého kusu.

Displej mě právě dost rozčiluje, přešel jsem z levného Honoru X8 (pod 5000Kč), který má LTPS displej a je to úplně jiná liga. Pozorovací úhly skvělé, bílá je pořád bílá... Asi jsem čekal od telefonu za dvojnásobek alespoň to samé + větší výkon a lepší foťáky... Výkon a foťáky vyšly, displej je ve srovnání blbý. Telefon jsem vrátil :(
Auto: VW Passat Variant B8 (2020)
Moto: Suzuki V-Strom 650 (2007)
MMania: Xiaomi 13T
Živě (PC): Acer Aspire 5
martinchylek
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 13. 6. 2023 22:28

!!!! 5G zacalo po cervnove aktualizaci fungovat !!!

-- 13. 6. 2023 23:38 --

A je to oficiální - pro všechny operátory

Viz https://pixel.withgoogle.com/5G/
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 13. 6. 2023 23:19

589MB. To jsem zvedavy. A pro hlavni operatory nebo i jejich virtualy?
Tak to zase bude trvat dve hodiny...Vzdycky si predstavuju, ze po restartu budu mit i novou barvu mobilu....
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Bobr.b 22. 6. 2023 10:00

Tak jsem minulý týden updatoval a (asi) od té doby se mi telefon více zahřívá a často restartuje. Začalo to občasným restartem, předevčírem byla asi hodina kdy se zestartoval asi 10x. Včera klid. Dneska ráno klid a pak najednou v autě cestou do práce za 30 min asi 15-20 restartů (občas se ani nepřihlásil a rovnou zase padl). Chladil jsem ho klimatizací a nechal vypnutý. Po vymražení zapnut a zase několik restartů, a pak chvíli klid. Od té doby restart tak jednou za hodinu...
Bobr.b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lada t5 24. 6. 2023 10:28

Tak tady asi jedině tovární nastavení.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Bobr.b 27. 6. 2023 12:00

lada t5 píše:Tak tady asi jedině tovární nastavení.

dnes ráno provedeno. Nyní po cca šesti hodinách první restart...
Bobr.b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lumbur 13. 7. 2023 06:06

Dotaz, dá se nějak v telefonu prohodit navigační tlačítko zpět aby bylo vpravo ?
Dále vyhledávací widget z úvodní strany dole jestli jde nějak zrušit, přesunout ? Díky.
lumbur
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 13. 7. 2023 16:04

Prvu otázku ti neviem zodpovedať, pouzivam uz 4 roky gestá, ale panel vyhľadávanie sa zrušiť nedá... Lezie mi to neskutočne na nervy. Bol som nuteny prejsť na Nova Lauchner. Nieje to idealne ale aspon si viem všetko prispôsobiť.

Fakt nerozumiem tomuto kroku zo strany google... To v com android vynikal (prisposobenost) google zabil takou p*covinou... Vratane možností zmazat/prisposobit datum a počasie na ploche.
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 13. 7. 2023 16:35

Tady není co nechápat �
To je jako bys šel do obchodu Nike a chtěl sis koupit něco od Adidas �
Používáš systém, který je založen na sběru informací.
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 8. 8. 2023 06:52

Pixel 7a v Česku citelně zlevnil. Má kompaktní rozměry a skvělé fotoaparáty

Google Pixel 7a nyní v Česku pořídíte za historicky nejnižší cenu
Za 11 000 korun dostanete slušný výkon, skvělé fotoaparáty a kompaktní tělo
Třešničkou na dortu je dlouhá podpora a bezdrátové nabíjení

https://www.svetandroida.cz/google-pixel-7a-sleva-cesko/
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Předchozí stránkaDalší stránka