Google Pixel Fold - nejhezčí ohebný telefon

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 29. 4. 2023 16:15

Obrázek

Google Pixel Fold se odhaluje na oficiálně vypadajících renderech
Telefon připomíná Oppo Find N
V černé variantě vypadá naprosto fantasticky

Na prvním renderu je telefon zavřený a odhaluje vnější pant a displej, který má na poměry ohebných telefonů poměrně tenké rámečky. Displej bude mít rovněž tradičnější poměr stran, než třeba zmíněný Z Fold od Samsungu. Celkově je zařízení podobá ohebnému počinu od firmy Oppo, který jsme pro vás před nějakým časem recenzovali. Zadní strana si pak zachová design z ostatních novější Pixelů. K oficiálnímu představení má dojít už 10. května na konferenci Google I/O.

https://www.svetandroida.cz/google-pixel-fold-oficialni-rendery-unik/

Obrázek

Že by brzo u Vodafonu ? :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod hurec 29. 4. 2023 16:29

Jj u Vodafone, ale v UK :-)
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 3. 9. 2023 19:26

Google slaví 25 let! Na Google Store se chystají zajímavé slevy

Google slaví 25. narozeniny
Při této příležitosti nabídne v Google Store zajímavé slevy
Akce oficiálně začíná 12. září

Očekává se, že Google nabídne podobné slevy, jaké nedávno poskytla v Japonsku. Slevy byly až 25 % na širokou škálu produktů, včetně telefonů řady Pixel 7, Pixel Tabletu, Pixel Buds-A, Pixel Buds Pro, Pixel Watch, Nest Hub 2. generace, Chromecast 4K, Nest Wi-Fi a kamery Nest Cam.

Pokud by se skutečně ukázaly 25% slevy, bylo by možné získat produkty za následující ceny:

Google Pixel 7 – 486 eur (asi 11 800 korun)
Google Pixel Tablet – 510 eur (asi 12 300 korun)
Google Pixel Buds A – 82 eur (asi 2 000 korun)
Google Pixel Buds Pro – 171 eur (asi 4 100 korun)
Google Pixel Watch – 284 eur (asi 6 800 korun)
Google Nest Hub 2. generace – 75 eur (asi 1 800 korun)
Chromecast s Google TV 4K – 52 eur (asi 1 300 korun)
Google Nest Wi-Fi – 105 eur (asi 2 500 korun)
Načasování těchto slev rozhodně není náhodné. Už 4. října nám totiž americká společnost ukáže hromadu nových produktů včetně řady Pixel 8 a tak je nyní ideální příležitost k vyprodání skladů. Až se akce ukáže, budeme vás o ni samozřejmě informovat a přineseme oficiální ceny.

https://www.svetandroida.cz/google-store-slevy-25-let/
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod mira_s 5. 10. 2023 16:58

Konečně se Pixel Fold dostal i k nám, alza.cz ho zjevně jako "šedivku" z Německa začala nabízet v černé barvě, i když jsem už po dlouhé době od představení trochu "vychladl" z původního nadšení, neodolal jsem a koupil si ho, dnes začínám používat - instalovat a testovat, co to umí. Zatím jsem jako uživatel Samsung Foldů trochu na prášky z Pixel launcheru - ta hnusná vyhledávací lišta nejde odstranit a graficky proti možnostem Samsungu je to teda pravěk a bída, ale možná to jen neumím nastavit. Zpracování telefonu je luxusní, tenký, přiléhá těsně u pantu, tuhost otvírání akorát, jen ta krycí folie na vnitřním displeji se dost zapatlává... Pokud někdo z Vás taky neodolá, dejte vědět zkušenosti, ať si tu nepíšu sám do prázdna ;-)
mira_s
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 5. 10. 2023 19:17

Pochopím zvědavost, když má někdo 50tis na vyhození, ale ten design je teda otřes. Vypadá v otevřeném stavu snad hůře jak první Fold.
Ale ať slouží :)

Já byl na vážkách, chtěl jsem změnu po iPhone 14PM...15PM mě nenadchl, tak jsem chtěl opět skládačku...toužebně vyhlížel nejvíc sexy Fold Honor Magic V2, ale ten je v nedohlednu, tak jsem vzal Fold5. Pixel bych jenom kvůli designu nezkousl.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod mira_s 6. 10. 2023 21:18

Samsung Fold 5 mám taky, už od první distribuce, uznávám, že tenhle nákup je ze zvědavosti, jestli ten "opačný" poměr na šířku hned po otevření je takový rozdíl, jak většina reviews na youtube tvrdí. Po dni a něco používání bych řekl, že ideální by bylo, kdyby Samsung udělal telefon s širším a nižším předním displejem, je neuvěřitelné, že hlavní hybatel Androidu není schopen vytvořit funkční prostředí, které už Samsung má dva tři roky vypilované - neumí nutit aplikace na šířku (jen v nějaké Betě v US to na zkoušku už je, v A14 ještě ne), home screen je otřesný a customizace fakt jen základní, i změna barev je beta, úpravy jako v Samsung Goodlocku budou "čistému" Androidu trvat asi ještě dva tři roky, než to opíšou... Ale jako kus hardwaru je to fakt pěkné.
Tak uvidíme, jak dlouho to přežiju, ale form factor je pro tento typ využití (jako tablet, nejen velký telefon) fakt lepší ten od Googlu a není náhoda, že Číňani jdou tímto směrem taky, cítí šanci...

-- 6. 10. 2023 21:33 --

Asi jsi neměl Microsoft Surface Duo, ty panty a rámečky jsou jasné �
mira_s
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 6. 10. 2023 21:35

mira_s píše:Zatím jsem jako uživatel Samsung Foldů trochu na prášky z Pixel launcheru - ta hnusná vyhledávací lišta nejde odstranit a graficky proti možnostem Samsungu je to teda pravěk a bída, ale možná to jen neumím nastavit.

nainstaluj Nova Launcher, tam jde nastavit úplně všechno
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod mira_s 6. 10. 2023 21:53

Problém standardních launcherů je, že se po otevření telefonu chovají na vnitřním displeji jako roztažená přední obrazovka - to je fakt hnus. Možná to jde nastavit nebo v Prime verzi to umí, projdu ještě "videjka", ale jak Nova, tak Microsoft launcher se sám nastaví tak hrozně, že zlatý Pixel launcher...
mira_s
Junior