Realme GT Master - problém s rychlonabíjením

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ondrej190 14. 5. 2023 15:52

Po cca roce a půl mám najednou problém s rychlonabíjením. Na originální nabíječku se nabíjí pomalu - jen normálně.
Koupil sem si neoriginální rychlonabíječku, 60 W místo 65W a taky mi nepřijde, že by nabíjení lítalo jako předtím. Je to jenom o trochu rychlejší.
Dotaz: nemůže to být třeba stářím telefonu, že po X cyklech se rychlonabíjení zablokuje? Nebo že by tím, že to není originální rychlonabíječka, tak že by to nefungovalo?(to se mi nezdá )
Nebo že to způsobila nějaká aktualize??
Jsou vůbec v rychlonabíječkách nějaké "zrady" ?
ondrej190
Junior

Odeslat příspěvekod passé 14. 5. 2023 16:33

Rychlonabijeni logicky nici baterii tim, ze ji moc zahriva, jestli jsi ji rok a pul nadmerne prehrival, tak uz ji mas znicenou, respektive se nyni zahreje baterie driv a rychlonabijeni se vypne. Rychlonabijeni bys mel vyuzivat jen narazove, kdyz to nutne potrebujes, ne ho mit v nastaveni zapnute furt, treba pri nabijeni pres noc.

https://www.fonetech.cz/nabijite-svuj-telefon-pres-noc-pomoci-rychle-nabijecky-nedelejte-to-nici-to-baterii-varuji-experti/
Naposledy upravil passé dne 14. 5. 2023 16:49, celkově upraveno 1
passé
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 14. 5. 2023 16:47

U tohoto telefonu s origonabijeckou ani jiná varianta nejde.
Neodešel ti spíš kabel a tento nový má slabé Ampéry? Zkus přes nabíječku na notebooky s USB -C (Lenovo) jak to bude reagovat.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrej190 14. 5. 2023 17:20

Fakt tam jiná rychlonabíječka nejde, máš nějaký odkaz prosím tě?
Hledal jsem k tomu informace, před koupí té nové, a nic takovýho nikde nedohledal.

-- 14. 5. 2023 17:22 --

passé píše:Rychlonabijeni logicky nici baterii tim, ze ji moc zahriva, jestli jsi ji rok a pul nadmerne prehrival, tak uz ji mas znicenou, respektive se nyni zahreje baterie driv a rychlonabijeni se vypne. Rychlonabijeni bys mel vyuzivat jen narazove, kdyz to nutne potrebujes, ne ho mit v nastaveni zapnute furt, treba pri nabijeni pres noc.

https://www.fonetech.cz/nabijite-svuj-telefon-pres-noc-pomoci-rychle-nabijecky-nedelejte-to-nici-to-baterii-varuji-experti/

Taky mě to napadlo, no žádná jiná u telefonu nebyla a tak nějak sem měl za to, že se sama nabíječka zpomalí,aby baterka rozumně vydržela.
ondrej190
Junior

Odeslat příspěvekod passé 14. 5. 2023 17:43

Ja mam tedy v nastaveni telefonu moznost rychlonabijeni vypnout.
passé
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 14. 5. 2023 17:49

Nevyzkousel jsem určitě všechny nabíječky co existují ale žádná z těch co jsem vyzkoušel nepracovala tak jako origo. Přes noc jsem nenabíjel stačilo ráno ,když během 35 minut byl telefon nabit.
polda
Pokročilý