Zrovna ted mam vedle sebe Pixel 8 Pro a iPhone 15 Pro
Jasne 8 Pro je vetsi a da se rict ze o dost ale taky je lehci nez 7 Pro a ma daleko lip rozlozenou hmotnost takze v ruce se zda podstatne lehci (porad mam 7 Pro doma)
Ten 15 Pro mne spis "nemile" prekvapil a na to ze ma byt lehci tak se o tolik nezda a je celkem "tezkej na cumak"
Dal zalezi jak a co chces posuzovat?
Ja si telefony vybiram hlavne kvuli fotakum a co prinasi pro mne.
Rovnou reknu ze 15 Pro ma horsi fotaky. Siro ma min detailu a je celkove horsi ale to uz je tak nejak slabina iPhonu ze to siro nemaj uplne nejlepsi... hlavni ma sice default 24Mpx ale kolikrat ma bud stejne nebo vic detailu 8 Pro coz jsem i ja sam byl prekvapenej. Ale je to spis o chlup a hlavnim asi nic nezkazis tam i tam.
Zoom je jasnej...ALE na to ze ma 15 Pro pouze 3x tak si myslim ze je vic nez slusnej a pokud nekomu nevadi vic preostreny a vic "AI" fotky tak je ten zoom slusnej...zase 8 Pro je na muj vkus az moc mekka a mohla by vic "priostrit"
Tak i tak sice zoom "necekane" lepsi u 8 Pro ale 15 Pro na 3x zoom hodne slusny.
Video je o neco lepsi na iPhonu tam je porad best ale 8 Pro udelala v tomhle obri skok a to video je kolikrat srovnatelny.
Co je taky u 8 Pro velky pokrok je celkove rychlost ve fotaku...vsechno to AI hroustani je daleko rychlejsi a i prepinani objektivu je rychlejsi oproti 7 Pro.
iPhone je ale porad plynulejsi a pusobi ti lip.
O systemech moc nepovim...mam radeji android a mam "vse" google takze i na tomhle "test" iPhonu mam google photo a ekosystem applu uplne nevyuziju.
Rychlost systemu bych ale uz dneska neresil kor u Pixelu/iPhonu...oba dva jsou stejny rychly ale oba se klidne muzou seknout je to porad jen elektronika.
Ale to je 8 Pro ...zakladni Pixel nevim. Ma horsi siro a nema zoom a nema nejaky "Pro" funkce" co ma 8 Pro a co dostane.
Tady bych mozna sel do iPhonu 15 Pro.