Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod gerremi 5. 11. 2023 16:48

Práve som poprehadzoval veci s S23 Ultra do Pixelu 8 a narýchlo spravil par foto. A úprimne ten Pixel fotí fakt bravúrne. Je to príjemná zmena po 7 mesiacoch držať niečo tak male a bleskové jak je Pixel. Nastavenie a celkové naladenie podľa mojich predstáv prebehlo bez chýb az na pár vecí ktoré mi chýbajú.

Ako priklad uvediem že mi chyba možnosť mat 2 fyzické sim karty, potom samsung galéria je oveľa lepšia jak google fotky, zabezpečený priečinok (da sa nahradiť), duálny komunikator na Pixeli neexistuje-vyuzivam nonstop a ešte par drobnosti...

Celkovo mam zmiešané pocity ale ten foťák je proste úžasný

Edit : Inak neviete ako sa zbaviť textu ze ake bude zajtra počasie? Cely deň to tam nebolo a teraz večer to mam v AOD aj na zamknutej obrazovke.

Edit 2: ráno okolo 10h to zasr zmyzlo a uz ukazujem len čas a aktuálne počasie...

Da sa to vypnúť?
Přílohy
Screenshot_20231105-211147.jpg
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod jurajsun 7. 11. 2023 17:20

Horny ukazovatel počasia nie len len o počasí, upozornuje na schodzky, správy atd. Vypnut sa dá iba inštaláciou iného lancheru ako Nova launcher.
Samsung S22 Ultra , Galaxy Buds +
jurajsun
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 7. 11. 2023 17:55

Dneska jsem se mrknul na dvě recenze...

https://youtu.be/aOnVDITIeE8?si=eJGYQ9tW5TY_E7ag

a

https://youtu.be/jtONJEzG2Y0?si=fRSOKFSyZ6yvg0Kh

a vcelku Pixely řady 8 chválí, hlavně tedy jejich foťáky.

Tak o Pixelu 8 vcelku uvažuju. Jak jsem už jinde psal, tak jsem ještě nikdy Pixel neměl a neměl jsem ani mobil s čistým androidem. A jelikož je to pro mě neznámá, tak si nějak nejsem jistý. Teď mám iP 15 Pro, ale je to takové pořád dookola a ty fotky z toho nejsou zase až taková sláva. Ani výdrž na baterii už není jako u iP 13 Pro. Co je parádní, tak odladěnost systému, jeho plynulost a celková funkčnost. Ta je příkladná.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 7. 11. 2023 19:07

Pixel 8 v DxO získal 9 místo a dle cenové kategorie má 1 místo.
https://www.dxomark.com/smartphones/Google/Pixel-8
A brzy vyjde update s bezpečnostní záplatou na Listopad a řeší pár problémů:
https://www.notebookcheck.net/Google-Pi ... 955.0.html
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod GraficCZ 7. 11. 2023 19:32

gerremi píše:

Edit : Inak neviete ako sa zbaviť textu ze ake bude zajtra počasie? Cely deň to tam nebolo a teraz večer to mam v AOD aj na zamknutej obrazovke.

Da sa to vypnúť?

Zkus přizpůsobení toho widgetu, je tam přehled událostí a úplně dole je další nastavení a je tam i možnost vypnout to počasí. Já to teda používám, tak jsem nezkoušel vypínat. Ale mělo by to zafungovat:)
GraficCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kapr99 7. 11. 2023 21:33

Tak uz mam vedle sebe Pixel 7 Pro a Pixel 8 Pro.

Jsem hlavne na fotaky takze zkousim to.

Siro: jednoznacne lepsi detailnejsi na 8 Pro. Vubec bych rekl ze je to nejlepsi siro u telefonu. Ta kvalita a detaily jsou tam vazne pecka. Konecne neni tak obri rozdil mezi sirem a hlavnim.
Hlavni: dost podobny ale 8 Pro ma lepsi detaily ale ma "chladnejsi" a svetlejsi fotky.
Zoom: zkousel jsem hlavne vecer a za umeleho osvetleni. Fotky jsou urcite svetlejsi kor za vecera. Telefonu netrva tak dlouho "prechroustat" nocni rezim a hlavne se 5x zapne vlastne hned a drzi...u 7 Pro se obcas prepne a je videt ze je pomalejsi.
f2.8 u 8 Pro je holt znat.

Obecne ve fotaku je znat ze je telefon rychlejsi. Fotky se "prechrostaj" podstatne rychleji.

PS: obri WIN za mne jsou repraky...konecne je tam poradny stereo efekt a clovek nema pocit ze hraje hlavne dolni :-)

EDIT: Co je ale za mne velkej fail je v asi? v posledni updatu fotaku Ultra HDR foceni. Nejde vypnout a diky tomu maji fotky v galerii "HDR" efekt takze se vam extra rozsviti display(ta cas co ma mit HDR).
Tohle mel/ma iPhone uz nejakou dobu ale tam to jde vypnout...u Pixelu bohuzel ne(snad to opravi).

Ja to zatim vyresil odinstalovanim aktualizace
Naposledy upravil Kapr99 dne 8. 11. 2023 08:14, celkově upraveno 2
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 8. 11. 2023 00:02

Domin7 píše:Teď mám iP 15 Pro, ale je to takové pořád dookola a ty fotky z toho nejsou zase až taková sláva. Ani výdrž na baterii už není jako u iP 13 Pro. Co je parádní, tak odladěnost systému, jeho plynulost a celková funkčnost. Ta je příkladná.

15 Pro má lepší výdrž jak 13 Pro.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 8. 11. 2023 11:30

Orgáč: s tím (bohužel) souhlasit nemůžu. 13 Pro měl výdrž excelentní, pro mě bezproblémů dvoudenní mobil. 14 Pro už byl pro mě telefon na den a půl a 15Pro je na tom úplně stejně jako 14 Pro.

Kapr: sleduji tvé příspěvky, které mají hlavu a patu a nějaký názor. Dokážeš posoudit / porovnat Pixel s iP15 Pro? Já bych šel kvůli velikosti určitě do klasické osmičky, ale alespoň na tom hlavním a šíru.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 8. 11. 2023 14:59

Zrovna ted mam vedle sebe Pixel 8 Pro a iPhone 15 Pro :-)

Jasne 8 Pro je vetsi a da se rict ze o dost ale taky je lehci nez 7 Pro a ma daleko lip rozlozenou hmotnost takze v ruce se zda podstatne lehci (porad mam 7 Pro doma)
Ten 15 Pro mne spis "nemile" prekvapil a na to ze ma byt lehci tak se o tolik nezda a je celkem "tezkej na cumak"

Dal zalezi jak a co chces posuzovat?
Ja si telefony vybiram hlavne kvuli fotakum a co prinasi pro mne.
Rovnou reknu ze 15 Pro ma horsi fotaky. Siro ma min detailu a je celkove horsi ale to uz je tak nejak slabina iPhonu ze to siro nemaj uplne nejlepsi... hlavni ma sice default 24Mpx ale kolikrat ma bud stejne nebo vic detailu 8 Pro coz jsem i ja sam byl prekvapenej. Ale je to spis o chlup a hlavnim asi nic nezkazis tam i tam.
Zoom je jasnej...ALE na to ze ma 15 Pro pouze 3x tak si myslim ze je vic nez slusnej a pokud nekomu nevadi vic preostreny a vic "AI" fotky tak je ten zoom slusnej...zase 8 Pro je na muj vkus az moc mekka a mohla by vic "priostrit"
Tak i tak sice zoom "necekane" lepsi u 8 Pro ale 15 Pro na 3x zoom hodne slusny.
Video je o neco lepsi na iPhonu tam je porad best ale 8 Pro udelala v tomhle obri skok a to video je kolikrat srovnatelny.

Co je taky u 8 Pro velky pokrok je celkove rychlost ve fotaku...vsechno to AI hroustani je daleko rychlejsi a i prepinani objektivu je rychlejsi oproti 7 Pro.
iPhone je ale porad plynulejsi a pusobi ti lip.

O systemech moc nepovim...mam radeji android a mam "vse" google takze i na tomhle "test" iPhonu mam google photo a ekosystem applu uplne nevyuziju.

Rychlost systemu bych ale uz dneska neresil kor u Pixelu/iPhonu...oba dva jsou stejny rychly ale oba se klidne muzou seknout je to porad jen elektronika.

Ale to je 8 Pro ...zakladni Pixel nevim. Ma horsi siro a nema zoom a nema nejaky "Pro" funkce" co ma 8 Pro a co dostane.
Tady bych mozna sel do iPhonu 15 Pro.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 8. 11. 2023 19:29

Dle nového úniku to vypadá že Pixel 8/Pro používá snímač Isocell GNK ten který nedávno vyšel:
https://www.notebookcheck.net/Google-Pi ... 391.0.html
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Domin7 8. 11. 2023 20:16

Kapr99: moc díky za skvělé zhodnocení!!

Já osobně mám taky maličko blíž k A než iOS, ale ani jeden systém mi nedělá potíže. Spíš jdeo to, že mám jen iP. Nic dalšího od Applu nemám. Taky mi jde hlavně o foto a konzistentní výkon, zejména u občas se pohybujících objektů, osob. A s tím mi Samsung prostě neposkytne to, co požaduji, preferuji. Kdyby s23U byla velikosti s23+ a uměla fotit pohyb...to bych byl opravdu spokojený. Teď jsem ale viděl těch pár recenzí na Pixel 8 Pro a moc se mi to líbí. Ale Pročko bych nedal, stejně jako jsem nedal s22U, ani pak s23U. Vždycky tomu dám šanci a pak stejně zjistím, že nechci nosit v kapse tablet. Přitom tablet jsem vyměnil iPad (ten jsem dal ženě) za Samsungácký.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 9. 11. 2023 08:46

Tak to vypadá 8/Pro díky update na Listopad zlepšil signál: Od jednoho uživatele

Got November update just now and whatever Google did they improved signal it's now rock solid as before it was always fluctuating

.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod somedude 9. 11. 2023 08:46

gerremi píše:Ako priklad uvediem že mi chyba možnosť mat 2 fyzické sim karty

TVL :facepalm:

Ja se tesim az ten suplik odstranej uplne.
Cekal sem to / neco se suskalo uz letos ...no docela zklamani. Tak snad napresrok to vyjde.

Je to nehorazny plejtvani prostorem! Asi jako koupit stodolu a pak misto traktoru tam zaparkovat fichtla. No reknete kdyby vam dali na vyber suplik anebo bez supliku a o 30% vetsi baterii? :p
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 9. 11. 2023 09:01

Somedude: Kdo ti tohle nabídne? A o 30%? Sni dál � ten šuplík ti nedá takový prostor aby se zvětšila kapacita to by iPhony 15ky neměli tak malé kapacity.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Domin7 9. 11. 2023 13:36

Možná tak 1 %, a to jestli vůbec. A navíc, kolik by uměl takový telefon esimek? Protože když jedu mimo EU, tak si kupuju esim do dané země na mobilní data, ale současně chci zachovat svou SIM se svým číslem. Tohle je uvažování špatným směrem a jen hejt.
Domin7
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka