Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod gerremi 16. 12. 2023 09:26

Zatiaľ to vyzerá ze len Telekom a O2. Orange ako stále mimo... Potvrdene 5G a VoLTE na Pixel 7/Pro a 8/Pro
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 16. 12. 2023 21:07

Hraju si s fotakem a mam dotaz jestli nemam neco spatne nastavene protoze se mne to nejak nezda. Kdyz udelam fotku nyni v mistnosti tak na 12mpx ma velikost 1,6MB, na 50mpx cca 5MB. Neni to nejak malo? Muj drivejsi fotak je sazel v jpg okolo 10MB. A mel jsem v nastaveni volbu kvality jpg na nizka, stredni, vysoka. Toto nastaveni neumim v pixelu najit. Nasmerujete mne? Predem dekuju.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 16. 12. 2023 22:51

A neni to tim, ze na te fotce nema co zabirat tolik dat? Ono i zalezi v jake kompresi to mobil pak uklada.
Fotak pixelu zase tolik moznosti nastaveni nema..
Koukej spis nez na velikost souboru na kvalitu fotek :D
Na 7a mam jen volbu plne rozliseni/stredni rozliseni. A nejak mi to nevadi. Dela mi to 16Mpx fotky kolem 5MB. Pokud si v pocitaci tu fotko otevru a ulozim s kvalitou 85, jeji velkost se zmensi o asi 35% a na prvni pohled neni znatelny rozdil.
Porad se jedna o snimaci cip a velikosti nekolika mm a ten obrazek je vysledek vypoctu procesoru a ne toho, co se realne vyfotilo.
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 17. 12. 2023 09:53

Teď jsem si náhodně jednu 50mpix JPEG udělal a má 7 MB. Což není moc, to je jasný. Když vyfotím 50mpix RAW, tak má 50-60 MB a když z něj udělám JPEG export, tak má na kvalitu 10/12 cca 10-12 MB. Takže 7 MB není moc, asi to nějak komprimuje na nižší kvalitu. Přenastavit to nejde.

Za mě buď chci cvak, pak jedu 12mpix JPEG, nebo chci lepší fotku, pak jedu 50mpix RAW a zpracuju si ho sám, ty výsledky jsou pak nesrovnatelně lepší. Já jsem celkem dlouho tady bojoval za JPEG, protože Pixel má skvělé výsledky v případě focení pohybu za horších světelných podmínek (a to se podle všeho týká fakt jen zpracování JPEGu, kdy zřejmě skládá víc expozic a nějak speciálně doostřuje), ale pokud je fotka relativně statická, tak z RAWu se samozřejmě dostane daleko víc informací a ty výsledné fotky vypadají daleko líp než ty JPEG přímo z mobilu, především z hlediska detailů/šumu/přeostření. Akorát nelze použít Pixel profil, co má v sobě Photoshop, ten výsledek je prapodivnej.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 17. 12. 2023 10:50

No, nemam nejvetsi radost z toho... Protoze nemam ani Photoshop a jsem lama natolik velka ze neumim ani ty ravy zobrazit ve fotkach Google abych si je stahnul. Jak prinutite fotky aby zobrazovaly i ty velke rawy a ne jen jpg ktery to ulozi taky? Na cvak veci s tim ani nemam problem, ty 50mpx jpgy vypadaji fakt dobre, ale sem tam mam neco na cem mi dost zalezi a tam bych si to asi prenastavil na raw+jpg. Poradite mi prosim jak teda vydolovat ty rewy z google fotek?

A me otazky asi budou nekonecne, vcera jsem fakt dlouho hledal hudebni, nebo multimedialni prehravac abych ho mrsknul na home screen a nenasel jsem ho. Jedinna sance jak si ja pustim hudbu je ze jdu do slozky music pres files... Poradite mi kde najdu multimedialni prehravac a jak se dostanu k ikone?

EDIT: Tak se mi podarilo stahnout do PC raw... Musim zobrazit danou fotku a kliknout na stahnou dve fotky. V tu chvili stahne jpg i raw. Kdyz chci ale stahnout vice fotek, oznacim ty co chci stahnout tak mam smolik, stahne mne z toho baliku jen vsechny jpg. Ktere prase to takto vymyslelo nevim, ale teda zaslouzil by lopatou po zadech. Intuitivni to rozhodne neni.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 17. 12. 2023 15:58

Já fotky řeším normálně replikací, mám účet na OneDrive, kam se fotky automaticky replikují z telefonu do cloudu a pak se mi stejně automaticky stahují z cloudu na disk. Takže jednou denně večer sednu a na disku proberu fotky, rawy a jpegy jsou stažené souběžně. JPEGy smažu, RAW si převedu v Photoshopu po doladění expozice, šumu, barev, vyvážení bílé atd. Dostal jsem se tedy do fáze, kterou jsem nechtěl, tedy matlat se s každou fotkou, ale ty rozdíly oproti JPEGům jsou hodně velké.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 17. 12. 2023 16:55

Ja jsem doufal ze zakoupenim pixelu obdrzim od google neco malinko navic, alespon naznak. Bohuzel vidim ze tomu tak neni. Primarne se samozrejme zalohuje vse na ucet google. Legracni je ze vidim fotky ktere maji v pravem hornim rohu oznaceni RAW, ale paradoxne je nedokazu najednou stahnout do PC, musim hezky rozkliknout danou fotku a stahnout najednou jpg a raw. Jen se divim ze tam neni nacpana nejaka online reklama... Mam ten telefon chvili a uz mne docela drazdi a to je velmi diplomaticky receno.

Zkusil jsem na muziku predinstalovany ytb music, to je presne google styl. Uz nikdy to nespustim. Divim se ze reklamy nejsou i v nastaveni a telefonu. Bleeee.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 17. 12. 2023 17:22

Na hudbu mám Poweramp. Ale používám z něj asi 1% toho co dokáže �
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 17. 12. 2023 17:28

Ja to vidim stejne, stahl jsem prehravac od SONY protoze tu firmu mam rad z dob kdy jsem byl jeste mlady kdy delala moc krasne audio, ale bez telefonu znacky to neni uplne ono. Poweramp je asi moje vychodisko, no necham jeste chvili z nostalgie Sonyho -)))
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 17. 12. 2023 18:31

0055 píše:Legracni je ze vidim fotky ktere maji v pravem hornim rohu oznaceni RAW, ale paradoxne je nedokazu najednou stahnout do PC, musim hezky rozkliknout danou fotku a stahnout najednou jpg a raw

Google Photos jsou součástí Google Drive a ten jde normálně taky replikovat na počítač, ne? Řekl bych, že způsobů, jak automaticky zkopírovat/zreplikovat fotky do počítače je mnoho a nevidím důvod vybrat si tu nejhorší, tedy stahovat to po jedné z Google Photos z webu?
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Alpenflair 17. 12. 2023 18:41

005: nevim no ja pouzivam Ytm a samozrejme si za to platim - takze je to bez reklam. V dnesni dobe se mi to zda uz proste normalni
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 17. 12. 2023 19:52

Alpenflair píše:Napíši Vám spíše to, co nefunguje.
1) Google assistent
2) Google VPN

Naopak všechny pokročile AI funkce na vylepseni fotek (a nově i videí) fungují

1) Přičemž Google assistent bude postupně pohlcován AI Google Bard/Gemini a po té se dá (vzhledem k jazykovému modelu obsahujícím CZ jazyk) funkčnost předpokládat

2) Google VPN bude velice pravděpodobně zprovozněna se vstupem Googlu hardwaru na CZ trh (v průběhu roku 2024)

Nakonec upozorňuji, že poslední dva body jsou pouze moje predikce (např. Google nakonec nemusí na CZ trh vůbec vstoupit)

Assistant & Google VPN v cesku fungujou. Staci mit SIM od oficialne podporovaneho operatora. Stejne jak to bylo s 5G pred rokem...

Co ale v Cesku nefunguje je prakticky vsechny fce hovoru (call screening, hold for me etc.) a car crash detection.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 17. 12. 2023 20:04

Nemyslim si ze bych byl naprosty negramot, ale ne, lehce to na PC z google drive nejde. Jde to pouze a jen kazdou fotku zvlast, ne hromadne. Mozna bug ktery vyresi casem, ale v tuto chvili to tak u mne je. Pokud oznacim balik fotek stahne hromadne jen jpgy a rawu se nedotkne, jako by tam nebyly. Ale jsou tam -))

Mam Tidal ktery mi je blizsi a taky si ho platim. K tomu mam svoje oblibene odrhovacky na lokalnim ulozisti a pro ty chci velmi jednoduchy hloupy offline prehravac bez jakychkoliv reklam nebo nakupu v aplikci. Poweramp vyhrava diky vnorenemu EQ. A to byl taky duvod proc jsem sel do androidu i kdyz si vsichni klepali na celo proc si nekoupim uz konecne ten iphone... Je to jednoduche, protoze se bojim ze by mne diky me neznalosti sjal jeste vic nez ten droid. Tam jsem si dokazal vzdy poradit s preguuuglovanim, rozumej reklamou a vnucovanim naprosto dokonale. Komunitni ROM byly dokonale, cinsky HW uz mene...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod R__K__Pixel_Pro 18. 12. 2023 08:22

Zdravím, fungují tu někomu vylepšená videa? O kousek výše čtu, že fungují, ovšem má zkušenost je přesně opačná. Kromě hlášky "Vylepšujeme kvalitu videa. Může to chvilku trvat. Jakmile bude video připravené, pošleme vám oznámení.", se ničeho jiného nedočkám. Po pár hodinách zmizí jak hláška, tak i možnost vylepšení daného videa.
R__K__Pixel_Pro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alpenflair 18. 12. 2023 09:06

Joo me to normalne funguje, ani to netrva extra dlouho
Alpenflair
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka