Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod R__K__Pixel_Pro 18. 12. 2023 11:20

Přišel jsem na to, že v aplikaci fotografie to funguje. Problém je když se k tomu videu prokliknu z aplikace fotoaparát. Tam to nejde ani smazat. Ve fotografiích to jede normálně.
R__K__Pixel_Pro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod solaris1 18. 12. 2023 17:41

Ahoj, jakou máte průměrnou výdrž baterie a co přehřívání? Co síla signálu a čistota hovoru?
Dík
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 18. 12. 2023 17:56

Pri normalnim pouzivani (vyndavam z nabijecky v 8:30 rano) mam kolem 22:30 temer vzdy pres 60%

Pri narocnem pouzivani (7 hodin zapla gps + caste prochazeno webu, ytm apod) mam pres 30%

Osobne bych rekl ze nejvetsi rozdil oproti 7pro je procesor, kterej se temer nezahriva ani pri hrani narocnych her - tim padem baterka tak neleti dolu

Sila signalu v pohode a kvalita hovoru take
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 12. 2023 19:54

Já mívám večer třeba kolem 40-50 procent, ale občas i těch 30, to bych řekl, že bývá hlavně pár dnů po updatech, laicky bych řekl, že se mobil možná učí a postupně se výdrž zlepšuje.

Vylepšená videa jsem moc nepochopil. Zkusil jsem to jednou, nevím, co to mělo udělat, stáhly se mi pak dvě videa místo jednoho, přičemž jedno bylo v nějakém divném flat/raw režimu, no bylo to nepoužitelné, tak jsem to smazal a vrátil se k 4k/60. Ale je dost pravděpodobné, že jsem to nepochopil nebo to neumím použít :-D
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 18. 12. 2023 20:59

Tak s litosti musim oznamit ze pixel 8 pro je muj uplne prvni telefon kde jsem si nevybral z prednastavenych vyzvaneni. Asi nejsem v te spravne vekove kategorii -)
0055
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 18. 12. 2023 22:37

Jo vylepseny video mi funguje taky v pohode...jen mam teda par veci.

Obcas je naprosto tragickej upload na servery nebo fakt nevim...jedno minutovy video mi trvalo pul dne. Nevim jestli je to chyba apky/telefonu nebo ceho ale je to bida.

Druhy co souvisi spis celkove s videem je to absolutne OTRESNY presviceni ksichtu...doslova to pusobi jak kdyby nekdo posvitil svickou na oblicej.
Ve dne je to asi ok nebo to neni videt ale jakmile je horsi osvetleni tak to zacne.
Nevim jestli se to spravi s video boostem(ted zkousim a cekam).

Nechapu co google vede k tomu si myslet ze tohle je ok.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 24. 12. 2023 16:43

Máte někdo zkušenosti s nějakým gimbalem pro Pixel 8 Pro? Co jsem četl recenze, tak to nebývá úplně moc kompatibilní, tak by mě zajímalo, jakým směrem hledat. (Případně srovnání s něčím hotovým, třeba DJI Osmo Pocket 3).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 25. 12. 2023 18:13

Včera jsem se konečně dostal k vyzkoušení té "video boost" funkce. Napoprvé jsem před pár týdny neměl dostatečnou trpělivost a nedošlo mi, že na výsledek je nutné čekat několik hodin (takže jsem asi po hodině video smazal a k vylepšení tedy logicky nedošlo). Včera jsem v tomto režimu natočil tři zhruba minutová videa. V podstatě u všech jsem pozoroval, jak se kromě videa "01-COVER" (v nižším rozlišení) vytvoří ještě video 02-MAIN, což je nějaký dočasný RAW mezikrok a teprve na závěr dojde ke generování videa 03-MAIN, což je to vylepšené. Respektive u dvou ze tří videí jsem se dočkal, u jednoho ne. To video, kde k boostu nakonec vůbec nedošlo, mi celou dobu ukazovalo, že "vyčkejte, pracujeme na vylepšení" atd. a pak... ticho po pěšině. Sice se mi ještě v jedné fázi podařilo v rámci synchronizace stáhnout ten raw mezikrok (který pak google po nějaké době automaticky smaže), ale tím to skončilo. Teď už mi došla trpělivost, prohledávám mobil i normálně v rámci adresářové struktury, ale je tam jen ten COVER, tedy FHD verze s nízkým bitratem, bohužel. Meziverze mezitím sama zmizela a finální verze se nevygenerovala vůbec. Docela mě to mrzí, zrovna to video bylo pro mě důležité. A vůbec nic jsem nepřesouval, neměnil. Video má v mobilu stále ikonku toho vylepšovaného, ale místo dvou verzí (origo a boost) je tam bohužel jen ten origo FHD a nic k tomu... tedy místo 4K vylepšeného mám jen FHD originál.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 2. 1. 2024 21:02

Jak rychle se nabíjí nové Pixely 8
https://www.mobilenet.cz/clanky/zmerili ... rafu-49555
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod 0055 4. 1. 2024 20:40

Potreboval bych poradit protoze mne to privadi do stavu nepricetnosti. Potreboval bych na zamcene obrazovce nejakou vetsi, barevnejsi indikaci zmeskaneho hovoru a prichozi sms. Mam tam akorat mini pidi ikonku ktera jde fakt snadno prehlednout. Potreboval bych neco vetsiho, nebo barevneho nebo neco co lze identifikovat pouhym mrknutim na displej.

Moc Vam dekuji za pomoc jak toho docilit...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 4. 1. 2024 22:59

Nastavení - displej - obrazovka uzamčení - soukromí => zobrazovat veškerý obsah oznámení
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Domin7 8. 1. 2024 19:07

Dokáže mi někdo popsat ty rozdíly mezi natočeným a oním boostovanym videem?! Co je ta převratná zmena, která trvá hodiny a hodiny? Podle toho týpka 13 vteřinové video trvalo " naboostovať" 4 hodiny. Ten termín boost pak zní strašně směšně!

https://www.youtube.com/watch?v=c_DM06rhk5k
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 8. 1. 2024 19:32

Je to prostě lepší kvalita, obecně dojde trošku k vylepšení dynamického rozsahu, je to barevnější, vyčištění od šumu. Výsledek JE prakticky vždy lepší, nicméně obvykle nemám náladu na výsledek čekat osm hodin a podobně :-) Blbý je, že originální video není zachováno (je tam jen FHD "náhled"), takže je to i risk, jestli to vyjde...
Mr.Scully
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka