Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod panrt 10. 2. 2024 13:25

Každý měsíc.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod foto1977 10. 2. 2024 18:40

Díky, a už je na Pixlech funkční to Circle to Search?

p.s. momentálně na Smarty akce na Pixel 8 256GB za 17.600 Kč...
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 10. 2. 2024 23:24

Jen Pixel 8/Pro.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 11. 2. 2024 11:00

Teď jsem docela dost fotil na jedné akci, pěkně 50mpix a RAW, měl jsem radost, jak budou fotky super (a taky že jo), ale jedna věc nevyšla - fotka, kde je v záběru zdroj světla (a ani to nebylo protisvětlo, bylo to světlo lustru shora). Pixel "prasátkoval" úplně extrémně (nebyly to tedy ty typické fleky způsobené lomem v čočce, ani "flickering", ale vysloveně asi pět dlouhých skoro rovnoběžných světelných čar vedoucích ze žárovky v lustru směrem dolů), zatímco kamarádi s dvěma jinými značkami, které jsou teoreticky na focení horší, ten problém na stejném místě vůbec neměli. Nevím, jestli to byl jen smolný úhel nebo jestli Pixel má prostě se zdrojem světla v záběru problém...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BizonTWO 11. 2. 2024 14:43

Nemáš třeba ochranné sklo objektivu? Jinak každý mobil má kombinaci podmínek která mu nesvědčí ale určitě by to měla být výjimka, zatím jsem nikde nečetl, že by s tím měl P8P problém. Také mohlo být mastné sklíčko...
BizonTWO
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 11. 2. 2024 17:55

Tohle bych taky viděl nejspíš na mastné sklo před čočkou, soudě podle toho popisu.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 12. 2. 2024 10:19

Hele z tohohle jsem byl u Pixelu trochu zklamanej.
Byl jsem zvyklej ze Samsungu ze ten ma odlesky minimalni ale P8P ma odlesky stejne spatny jako iPhone :-/
Navic ten 5x zoom ma takovy jeste horsi kor kdyz natacis video.

Ono obecne video je takovy porad nic moc a hlavne tam jsou porad ty svitici ksichty/lidi jak se snazi asi zesvetlit a to je pak to video zniceny.
Smutny na tom ale je ze kdyz sem podobny video natocil s video boostem tak to zmizelo.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 12. 2. 2024 11:59

Ten boost je super, ale musíš na něj čekat půl dne a s tím origo videem nesmíš manipulovat, třeba ho přesunout nebo něco. Nicméně pořád je video z Pixelu 8 Pro velmi velmi nadstandardní. Není to špička na trhu, ale je velmi nadprůměrné.

Samsung má sice odlesky minimální, ale to přeostření fotek a další věci jsou hrozné, zrovna teď v tuhle chvíli se probírám fotkami z manželčina S22 a kroutím hlavou, jak to mohli takhle zprasit. Kvalitní HW a tak zoufalý SW, to se jen tak nevidí...
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 12. 2. 2024 18:16

Ahoj, mohu poprosit ty co používají na Pixel 8 (možní i 7) NOVA launcher, zda s tímto launcherem fungují ty Pixel widgety (hodiny, počasí atd.) ???
Předem díky ta info.
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 16. 2. 2024 10:51

Mr.Scully píše:Ten boost je super, ale musíš na něj čekat půl dne a s tím origo videem nesmíš manipulovat, třeba ho přesunout nebo něco. Nicméně pořád je video z Pixelu 8 Pro velmi velmi nadstandardní. Není to špička na trhu, ale je velmi nadprůměrné.

Samsung má sice odlesky minimální, ale to přeostření fotek a další věci jsou hrozné, zrovna teď v tuhle chvíli se probírám fotkami z manželčina S22 a kroutím hlavou, jak to mohli takhle zprasit. Kvalitní HW a tak zoufalý SW, to se jen tak nevidí...

Hele ja mam ted S24 Ultra a "obyc" video bez boostu je lepsi a kolikrat o dost. Nevim jak ty ale ja mel v horsich podminkach skoro porad problem s tim presvetlenim obliceju a kolikrat i celejch lidi(jak kdyby jsi v tmavy mistnosti na nekoho posvitil svickou)
Zase je fakt ze oproti Pixelu 7 Pro to video udelalo obri skok.
Ale jak i sam pises kdyz zapnes video boost tak hlavne vecer momentalne nikdo nema lepsi video a to mi urcite chybi :-)

Hele ja mam fotky jeste z S22U a je tam videt velkej skok v kvalite u S24U.
S24U uz konecne nepreostruje tak moc a skoro vubec.
Jasne je tam porad obcas vic sumu ale zase zanecha vic detailu.
Ja mam porad P8P doma takze mam prime porovnani a za mne ten Pixel hlavne mistnostech foti az moc chladne a barvy ma moc chladne.
Hodne presvetluje az nerealne ze jsem musel stahnout jas aby ta fotka vypadala cca jak ja ji vidim.
Sum sice nema vubec ale drti a sleva tim detaily.
Trochu mi prijde ze kvalitou ostrosti detaily je lepsi jak Pixel 7 Pro ale ten mel za mne opravdu realnejsi barvy i teplotu a fakt vyfotil co ja sem videl. Nevim proc tohle Pixel 8 zmenil.

Ja bych bral neco +- mezi.
Zase ten zoom u S24U je jinde a kor za horsich podminek.
Co je "zvlastni" ze napr u 5x zoom Samsung skoro vubec nedava nocni rezim i kdyz ma horsi svetelnost a i tak ty fotky jsou lepsi. Je videt ze Samsung s tim zoomem ma vetsi zkusenosti.
Plus obecne Samsung nesaha k nocnimu rezimu a ty fotky bez nej jsou fakt pekny...navic kdyz uz ho zapne tak mu trva prumerne 1 sekundu...pixelu spis 2-3.
Ale je fakt ze ten nocni rezim je takovej...no nevim az moc "prekrasnej" a trochu nerealnej.
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 16. 2. 2024 19:09

Nevím, já moc nevidím rozdíl mezi Pixelem 7 Pro a 8 Pro, pokud jde o hlavní snímač. Ve wide a tele se osmička razantně zlepšila, tam byla sedmička špatná. A hlavně sedmička neuměla myslím RAW v plném rozlišení.

Obecně mi u Pixelů vadí snad jen trošku podexpozice u HDR (světlé pozadí), kdy se mobil zřejmě snaží dobře vykreslit pozadí a trošku kvůli tomu ztmaví popředí (a ušetří i na ISO). Jinak nevidím problém. Chladné barvy nepozoruju, iPhony a Samsungy jsou teplejší, ale nejsem přesvědčen, že je to přesnější. A hlavně když mi na fotce záleží, tak RAW a poladím sám.

Jinak videa porovnat neumím, jen jsem mluvil o S23 (omylem jsem předtím napsal S22), že foťák je výrazně horší než u Pixelu 8 Pro. Za to dám hlavu na špalek, to vidím na našich rodinných fotkách denně. Třeba to u S24 konečně poladili, nevím. Nebo možná jsou Ultry o level výš než ty základní eSka.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 18. 2. 2024 10:01

Ahoj, dá se nějak přímo nastavit aby se mi v určitý čas spouštěl např. režim "letadlo"? U samsungu jsou v systému rutiny kde se dají takové věci nastavit. Umí to i Pixel nebo se musí použít externí apk?
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 2. 2024 15:11

Systémová sekce "pravidla" umí třeba nastavit režim podle místa nebo Wifiny, ale myslím, že tenhle případ bude nutné pořešit externí aplikací.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 18. 2. 2024 18:15

Díky za informaci.
Chci se ještě zeptat, myslíte že má cenu na Pixel 8 kupovat u skřeta tohle sklo? Nebo jsou to vyhozené peníze?
https://www.alza.cz/alzaguard-2-5d-case-friendly-glass-protector-pro-google-pixel-8-d7844762.htm
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 2. 2024 18:47

Nikdy jsem sklo neměl a nikdy jsem v tom neviděl smysl. Klíče nosím ve druhý kapse a z těch asi 1500 případů, co mi mobily z kapsy poslední roky vypadly (jako že třeba na dlažbu na WC se mi to stane tak obden), se díky gorilla glass nestalo absolutně nic. Mikroškrábanečky viditelné pouze při vypnutém mobilu neřeším :-) Nosím jen tenoučké silikonové zadní pouzdro, které maličko přesahuje přes rohy, takže i při pádu mobilu přímo na displej to celkem absorbuje.
Mr.Scully
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka